Recept Kuřecí italská SCARPATA

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Předehřát troubu na 180°C. Vymastit zapékací misku asi 23cm x 30cm.

Rozehřát 1 lžíci másla, přidat 2 lžíce mouky a usmažit světlou zásmažku. Zředit ji vývarem, zašlehat jej dovnitř a dusit, až se vše zredukuje na 1/2 hrnku. Sem tam zamíchat. Sejmout s ohně.

Potřít kuře solí, oregánem a česnekem po obou stranách a vložit ho do připravené misky. Péct ve vyhřáté troubě po 15min., vyjmout ho a nechat vychladnout. Sejmout kůži.

Rozehřát olej na pánvi, přidat pepperoncinky a smažit je za častého míchání po 5min. Přidat všechno máslo a nechat jej rozpustit. Vložit dovnitř kuře, klobásku a drcené oregáno. Za častého míchání smažit po 5min.

Přidat víno a brandy, snížit teplotu a dusit dalších 5 min., až je kuře hotové. Vyjmout kuře a udržovat ho v teple.

Na pánev přidat houby, dusit je po 5min. déle a zalít je vývarem. Vařit vše tak dlouho, až omáčka trochu zhoustne.

Vrátit kuře a nechat ho prohřát. Posypat ho petrželkou a podávat ho s uvařenou rýží.

Recept je z kategorií: Prsa



Nahlásit recept

  • 21.03.04 vloženo
  • 3691x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 6 půlek kuřecích prsou bez kosti
  • 1 lžíce másla + na víc na pekáček
  • 1 lžíce + 1 1/2 lžičky mouky1 hrnek kuřecího vývaru
  • 2 stroužky utřeného česneku
  • 2-4 lžičky soli
  • 2 lžičky mletého dobromyslu/oregána
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 18 pepperoncini v nálevu, slité
  • 220g másla
  • 220g jemné italské klobáskym neho jiné na tenulínko nakrájené
  • 2 lžičky sušeného oregána rozemnutého
  • 1 hrnek suchého bílého vína
  • 4 lžíce brandy
  • 1/2 hrnku pokrájených hub2 lžíce posekané petrželky
  • 6 porcí čerstvě uvařené rýže na podávánní

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuřecí italská SCARPATA

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Štrůdl s hlívou

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

včera | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist