Recept Kuřecí italská SCARPATA

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Předehřát troubu na 180°C. Vymastit zapékací misku asi 23cm x 30cm.

Rozehřát 1 lžíci másla, přidat 2 lžíce mouky a usmažit světlou zásmažku. Zředit ji vývarem, zašlehat jej dovnitř a dusit, až se vše zredukuje na 1/2 hrnku. Sem tam zamíchat. Sejmout s ohně.

Potřít kuře solí, oregánem a česnekem po obou stranách a vložit ho do připravené misky. Péct ve vyhřáté troubě po 15min., vyjmout ho a nechat vychladnout. Sejmout kůži.

Rozehřát olej na pánvi, přidat pepperoncinky a smažit je za častého míchání po 5min. Přidat všechno máslo a nechat jej rozpustit. Vložit dovnitř kuře, klobásku a drcené oregáno. Za častého míchání smažit po 5min.

Přidat víno a brandy, snížit teplotu a dusit dalších 5 min., až je kuře hotové. Vyjmout kuře a udržovat ho v teple.

Na pánev přidat houby, dusit je po 5min. déle a zalít je vývarem. Vařit vše tak dlouho, až omáčka trochu zhoustne.

Vrátit kuře a nechat ho prohřát. Posypat ho petrželkou a podávat ho s uvařenou rýží.

Recept je z kategorií: Prsa



Nahlásit recept

  • 21.03.04 vloženo
  • 3674x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 6 půlek kuřecích prsou bez kosti
  • 1 lžíce másla + na víc na pekáček
  • 1 lžíce + 1 1/2 lžičky mouky1 hrnek kuřecího vývaru
  • 2 stroužky utřeného česneku
  • 2-4 lžičky soli
  • 2 lžičky mletého dobromyslu/oregána
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 18 pepperoncini v nálevu, slité
  • 220g másla
  • 220g jemné italské klobáskym neho jiné na tenulínko nakrájené
  • 2 lžičky sušeného oregána rozemnutého
  • 1 hrnek suchého bílého vína
  • 4 lžíce brandy
  • 1/2 hrnku pokrájených hub2 lžíce posekané petrželky
  • 6 porcí čerstvě uvařené rýže na podávánní

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuřecí italská SCARPATA

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

včera | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Jahodový pohár Jahodový pohár
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist