Recept Kuřecí čtvrtky s grilovanou cuketou, lilkem a bazalkovo-tomatovou omáčkou

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Kuřecí čtvrtky opláchneme, osolíme a vložíme na pánev s rozpáleným olejem. Maso opečeme z obou stran cca 2 minuty, poté je dopečeme asi 20 minut v předem rozehřáté troubě při 180 stupních C.

Mezitím si na rozpáleném oleji opečeme na plátky nakrájený lilek a cukety. Takto připravenou zeleninu položíme na ubrousek, abychom se zbavili přebytečného tuku.

Dále si do kastrůlku nalijeme olej a restujeme cca 3 minuty na plátky nakrájený česnek a na kostky nakrájená rajčata.
Přidáme jemně nakrájenou petržel, bazalku a nakonec opečený lilek s cuketou. Podle chuti osolíme a opepříme.
Vše důkladně promícháme a podáváme s dozlatova upečeným kuřetem.

Zdroj: kartička z Delvity

Recept je z kategorií: Kuřecí maso



Nahlásit recept

  • 28.07.08 vloženo
  • 5497x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Ingredience

  • 500 g kuřecích čtvrtek
  • 150 g rajčat
  • 0,5 dcl oliv. oleje
  • 1 cuketa
  • 1/2 lilku
  • 1/2 malého svazku petržele
  • 1/2 KL sušené bazalky nebo hrst čerstvé
  • 4 stroužky česneku
  • sůl, pepř

Doporučená příloha

  • bageta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuřecí čtvrtky s grilovanou cuketou, lilkem a bazalkovo-tomatovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Mozzarellové balíčky

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Kuře na medu Kuře na medu

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist