Recept Kuře na paprice

aneb Kuře na paprice se smetanou

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kuře na paprice

Postup

Kuře rozdělíme na 6–8 kousků, osolíme a obalíme ve sladké paprice. V kastrolu na másle osmažíme dozlatova drobně nakrájenou cibulku. Na pánvi na oleji opečeme zprudka jednotlivé kousky kuřete ze všech stran. Potom do kastrolu vložíme kousky kuřete bez oleje, zalijeme troškou teplé vody a pod pokličkou dusíme asi 30 minut.

Potom vyjmeme maso a uschováme ho v teple. Šťávu zahustíme sladkou a kysanou smetanou, omáčku za stálého míchání povaříme asi 5 minut a potom ji propasírujeme sítkem na porce kuřete. Maso necháme v omáčce jen chvíli prohřát, už nevaříme.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso



Nahlásit recept

  • 59529x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kuře
  • 60 g cibule
  • 50 g másla
  • 4 lžíce oleje
  • kelímek sladké smetany
  • kelímek zakysané smetany
  • paprika
  • pepř
  • sůl.

Doporučená příloha

  • Říkejte si co chcete, ale mě to chutná se špagetama :)

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 09.09.12 09:14

.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Kuře na paprice

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
mikiceka  27.12.11 13:42

MNO JÁ MAM TAKÉ RAD TĚSTOVINY NE TEDY ZROVNA KE KUŘETI ZROVNA ŠPAGETY ALE KOLÍNKA ČI VRTULE TO JO. Zrovna nyní jdu dělat 4stehna tak použijí rad Vas recept docela se mi líbí jenom nevím proč tam musí být ta Zakysana smetana hmm ale hokus -pokus uděláme. Jinak přeji ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK – MILAN

 
casino
4170 příspěvků 12.10.11 19:27

Vářívám rád a vařím skoro jak uvedeno v receptu… … neopékám zprudka jednotlivé kousky kuřete ze všech stran. Proč?

V komentářích se mi líbí výraz „obleček“, „kabátek“ :-)
U nás se říká „kožuch“ :mrgreen:
Jj, přávě glutiny z kožucha dělají chuť omáčky plnější.
A jestli se u nás zahušťuje trochou mouky? Ne, TROCHOU rozhodně ne :-)

 
Anitta
521 příspěvků 12.10.11 00:32

Tohle uz jsem nedelala, ani nepamatuju, jen misto duseni kuratko posypane a podsypane paprikou pecu v troube, pridam bobkovy list, i cerstvou rozpulenou papriku a platek anglicke slaninky. Takhle to ma mnohem vyraznejsi chut, neni treba zadnych dochucovadel :mrgreen: Kdyz je potreba zahustim troskou ovesne mouky. Asi proto to nedelam casto, pac u nas se vyzaduji houskove knedliky a mne se do nich nechce :mrgreen: :-D

Příspěvek upraven 12.10.11 v 00:34

 
Sylvie
2305 příspěvků 11.10.11 16:36

Alis, mouku dávám. Udělám jíšku a zaleju zcezeným vývarem. Povařím, přidám smetanu, dochutím a přidám maso.

 
Alis
2545 příspěvků 11.10.11 12:11

Nikdo z vás nezahušťuje trochou mouky?
Nejdřív osmažím cibulku, pak kuře, přidám papriku, špetku pálivé, zaliji (když mám kuřecím vývarem, když ne, vodou), dusím, vyjmu maso, zaliji smetanou s trochou mouky, doladím kysanou smetanou nebo kapkou octa. Mixér nebo pasírování. Pokud je málo papriková, osmažím trochu papriky na oleji a přidám.

 
Milwa
3 příspěvky 20.03.11 16:20

tak dneska si pochutnáme, já ji mám nejraději s krupicovými noky, jak dělá moje maminka, ale dneska jsem líná, tak budou jenom těstoviny :-)

 
Landospandos
256 příspěvků 18.04.09 04:18
Re: Kuře na paprice se smetanou

Nojo, takovou slepici na paprice, jako dělávala blahé paměti moje máti, tu už nikdy neochutnám… Mimochodem – dělala ji bez cibule, jen na másle. Omáčka je zase trochu jiná, taková jemná. A ten čort – připomnělo mi to jak říkávala – čort znájet = rusky.

 
ajta
588 příspěvků 18.04.09 02:39
Re: Kuře na paprice se smetanou

variace na dané téma:
využila jsem zbytky vařeného kuřete, které jsem „natrhala“ na kousky, na pánvi jsem rozpustila uzenou slaninu, zpěnila drobně nakrájenou cibuli, přidala kousky kuřete, zasypala lahůdkovou paprikou, osmahla, přidala kuřecí vývar a prohřála… na závěr ještě sladkou smetanu a zakysanku… hotovo…
jako příloha těstoviny a úspěch zaručen :-)

 
gemma
245 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře na paprice se smetanou

Na tomhle receptu je sympatické i to, že je bez mouky. Když se pořádně neprovaří, je to hrozně znát.
A tu kostku používám taky a nejenom na paprikáš.

 
Sylvie
2305 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře na paprice se smetanou

Hele, já ho tam taky dávám. :-)

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře na paprice se smetanou- Libuška.

Tak to pak máme Libuško stejnou neřest. I já dávám slepičí masox a to je teprv síla pochutiny! Vidíš, to jsem docela zapomněla napsat, tak jsi mi to připomněla.
Hezký večer!

 
sivakova
488 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře na paprice se smetanou

Do této omáčky přidávám slepičí masoxovou kostku. Je to sice nezdravé, ale dobré. Zdraví Libuše.

 
Sylvie
2305 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře na paprice se smetanou

Já při dušení přidávám jeden bobkový list, celý černý pepř a nové koření. Bez toho si toto kuře už nedovedu předestavit.
Pěkný večer všem
 Sylvie

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře na paprice se smetanou

Tuto dobrotu má naše rodina moc ráda, tak jsem jí teď dovařila na zítra. Krásně se proleží a u této omáčky (jako u některých) platí, že další dny je lepší a lepší. Dávám hned na začátku před dušením nakrájené rajče. Omáčka má pak ještě lepší barvu i chuť. Musela jsem vám to napsat, abych tuto dobrůtku také vytáhla na světlo Boží. Určitě je tu plno lidiček, co tuto krmi mají také rádi!

 
HelcaK
958 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře na paprice se smetanou Ivo

no vidíš, že stačí kvalitnější zboží :-), já si pro změnu včera vrazila do dásně „klacek“ z provensálského koření :-))). Mimochodem, slovensky je čert čert, a sú to bratia, nie brati… :-)

 
Ivo
1030 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře na paprice se smetanou - Saturejka...

…já vím, že mírně obtěžuji, ale jen tak mimochodem jsem se chtěl zmínit, že jsem koupil novou saturejku a ta je opravdu velmi jemná (však tam brati Slováci píšu „drhnutá“ – tož to by už v tom bol čort)

 
HelcaK
958 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře na paprice se smetanou - Esme

ale s čerstvou to zatím asi nikdo nezkoušel, tak jedině na vlastní riziko :-)

 
esmeralda
4768 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře na paprice se smetanou

Kuře na paprice je u nás velice oblíbené.
Teď jste mě ale naladili s tou saturejkou.
Zítra pádím do zahradnictví a jestli je v sezóně, zakoupím a hned vyzkouším.

 
buraci
1136 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře na paprice se smetanou - saturejka

Cerstvou saturejku maji ted v zahradnictvich, je to zase neco jineho nez susena, a hodi se i na grilovane kuratko nebo rybku:-)

 
di
2272 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře na paprice se smetanou - Ivo

zkuste saturejku (i jiné bylinky a směsi) od Abrlových, doporučuju, jiné značky kupuju jen v nouzi nejvyšší. Viz. http://www.bio-produkty.cz/koreni.aspx
A saturejka do kuřete na paprice zní zajímavě, příležitostně to taky vyzkouším.

 
zlata
1198 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře na paprice se smetanou - Ivo

Je pravda, že já kuřecí vařený obleček nemusím, ale sundat mohu na talíři. Ale takový… mno hezky vypečený kabátek, tak to mám móóc ráda a také bych neměla.

 
Ivo
1030 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře na paprice se smetanou - Helči...

…tak to já mám asi nějakou třetí jakost té saturejky neb v ní mám i jakési „klacky“ :-)))

 
Ivo
1030 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře na paprice se smetanou - Zlati...

…i když mi lékař kůži zakazuje, tak já zlobím a drůbež nechávám v oblečku – má to dva efekty: jednak to více (je-li zapotřebí) drží pohromadě a druhak mi ta omáčka pak přijde chutnější (ta kůže aj. tomu dají více než jen obyč. svalovina)

 
zlata
1198 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře na paprice se smetanou

No už jenom kvůli tomu jak básníte, to udělám, já dávala saturejku jen do různých pokrmů z luštěnin. Kuře svlíkáte do nahata nebo mu necháváte kůži jako skromný obleček. Díky a hezký den.

 
HelcaK
958 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře na paprice se smetanou

Se satorkou je to žrádlo, co? Já si ji nasypu do ruky a nad hrncem v dlaních rozetřu, jako se to dělá s majoránkou. :-)

 
Ivo
1030 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře na paprice - musím si pořídit větší příbor

Vyrobil jsem dle tohoto návodu (drobné změny: neopékal jsem kousky kuřete (hlad byl větší), k cibuli jsem přidal nastrouhanou mrkev, místo vody jsem použil kuřecí vývar.......a konečně – přidal jsem onu Helčinu lžičku saturejky).....mana nebeská.....do­poručuji všem – zde opravdu vyzní (jen detail: chce to onu saturejku co nejjemněji „utřít“)…
Já to měl s knedlíkem, ale umím si to představit jak s kolínkami, tak i se špagetami (ale i určitě jinými těstovinami), ovšem zejména s různými noky a nočky & comp.

 
Ivo
1030 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře na paprice se smetanou - Jandule

jestli dovolíš, tak se znovu rozvášním :-) ...... saturejku jako koření jsem skoro neznal, až kdysi před časem mi Eleeen poradila (na základě mé jisté specifické stížnosti), že do luštěnin dává právě toto koření, vyzkoušel jsem a světe div se, ono to má opravdu parádní účinky.....takže Janduli, abych si to u Tebe trochu vyžehlil, dávám Ti zcela zapravdu :-)))

 
Labužník jandule02
1008 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře na paprice se smetanou

Zkoušeli jste někdo přidat saturejku do bretaňských fazolí či čočky na kyselo? Zkuste to, neuděláte chybu.

 
DanaJ
1112 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře na paprice se smetanou - HelcaK

Je to fakt, mi dáváme saturejku sice jen do hovězího guláše a je to taky fantazie. Udělá ten guláš jakoby svěží. Něco jako čerstvá máta na zmrzlině.

 
HelcaK
958 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře na paprice se smetanou

Pokud chcete povznést kuře na paprice o stupínek výše, přidejte při vaření vrchovatou lžičku saturejky. Dělala to tak moje babička a omáčka má pak úžasný šmrnc. Používám to i u jakéhokoli jiného masa v této úpravě.

 
Muchacho
361 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře na paprice se smetanou

Špagety moc mlaskaj přes hubu, já s kolinkama

Vložit nový komentář
Inzerce

Vylaďte letní pokrmy řeckým olivovým olejem

23.07.14 | Chcete se v létě cítit fit a zároveň si pochutnat na dobrém jídle? Vyzkoušejte středomořskou kuchyni. Je bohatá na zeleninové saláty, ryby a další svěží pokrmy, které přímo vybízejí k použití olivového oleje. (číst dále)

Nejlepší recepty

Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Štika na smetaně Štika na smetaně
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
TOPlist