Recept Kuře la-c" 2

(Hodnoceno 1x) Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kuře la-c

Postup

Vykostěné kuřecí maso nakrájené na kostičky promícháme s vejcem, máčeným škrobem, solí a na půl hodiny necháme v chladu odležet.
Zatím si připravíme na kostičky nakrájený pórek, cibuli a kapii. Maso vložíme do rozpáleného oleje a za stálého míchání na prudkém ohni opékáme až do zlatavé barvy. Nyní přidáme nakrájenou zeleninu, trochu zmírníme oheň a při stálém míchání zalijeme tmavým zálivem a chvíli necháme jen probublat.

(Máčený škrob si připravíme: lžíci vody a Solamyl)

Recept je z kategorií: Prsa



Nahlásit recept

  • 15.05.05 vloženo
  • 18502x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 minut

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 400 g kuřecího masa
  • 3 PL oleje
  • 1 vejce
  • 1 ČL máčeného škrobu
  • sůl
  • 1 menší pórek
  • 50 g kapie
  • Záliv:
  • 2 PL sójové omáčky
  • 1 PL šery
  • trochu soli
  • glutasol
  • cukr
  • chilli koření
  • 1 ČL škrobu

Doporučená příloha

  • Rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 26.09.13 15:23

.

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Kuře la-c" 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
JamieJami
8 příspěvků 16.06.14 22:18

Casino..to závidím, taky bych ji z ruky nedal. :)

 
casino
4379 příspěvků 16.06.14 20:59
AFTIC

@JamieJami
Mám kuchařku páně Dobromila Klímy z roku 1967. Všechna La c´ tam prezentuje výlučně s cibulí (možná proto, že tato podzimní zelenina se v době pražského jara v ČSSR prakticky v obchodní síti nevynacházela).
Někde tady v diskuzi mi Mistr píše: „Já jsem skutečně autorem té čínské kuchařky z roku 1967, a važte si toho, že ji máte, protože jakmile zemřu tak bude mít sběrateslkou hodnotu.“
No, stejně ji neprodám… Pro mě má hodnotu historickou! :mrgreen:

Příspěvek upraven 16.06.14 v 21:02

 
JamieJami
8 příspěvků 12.06.14 23:48

Casino a Jandule02
Recept je z ČÍNSKÉ KUCHYNĚ z roku 1978. Myslím, že tato kuchařka byla soudruhy z Československa scizena panu Klímovi, který emigroval do USA. Autoři jmenované kuchařky jsou dva, ale Klímovo jméno tam chybí. V roce 1995 vyšla Klímovi ČÍNSKÁ KUCHAŘKA a kuře La-c se neliší ani gramáží masa. Mimochodem Klíma byl registrovaný labužník AFTIC. :mavam:

 
Labužník jandule02
1054 příspěvků 27.09.13 12:48

Cacino má recht. Tenhle recept je na t.zv. českou čínu a spočívá většinou v tom, že je to směs dušeného masa se zeleninou (taky udušenou) ochucená sojovkou.
Kdo si pamatuje vydání Čínské kuchařky z let 80., tak ví, že zelenina se osmahne nejdříve, zprudka a krátce, poté se vyndá, a stejně zprudka se opeče maso s kořením, pak se přidá zelenina, ihned se zahustí a jí. Můj syn byl rok tak různě po světě, mimo jiné i ve Vietnamu, Thajsku, Kambodži a Singapůru. V těchto zemích se zpravidla s nějakými dlouhými procesy přípravy jídla nezdržují. Připraví si potraviny, vaření je pak dílem minut. Stačí ostrý nůž, sekáček, prkénko, oheň a WOK.

 
casino
4379 příspěvků 26.09.13 15:54
Kapií se neurodilo...

… a i ty do jídla použité zelené papriky byly už poslední. A jak vidět na obrázku, s nějakými „kostičkami“ se neobtěžuju :)
V tuku, co už už pomalu hoří, restuju maso jen co zbělá; pak přihodím zeleninu, trochu to prohodím, přidám zálivku, zamíchám a finíííto. Žádné „chvíli necháme jen probublat“! Nemá co bublat. Jídlo má být bez šťávy a když nám začne bublat, tak je něco blbě - buď moc zálivky, nebo vsázka už pustila šťávu ;)

„(Máčený škrob si připravíme: lžíci vody a Solamyl)“ :think:
Ba ne, tak se to nedělá :)
Škrob se rozmíchá v přebytku STUDENÉ vody, třeba 1PL v hektolitru :mrgreen: Pak se chvíli počká až si sedne a uvelebí se na dně nádoby a potom, teď už MÁČENÝ ŠKROB bagrujeme lžící (fajnovky) nebo rukou (my ostatní) a použijeme…

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Smetanový koláč s revení

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

včera | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Reveňový koláč Reveňový koláč
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist