Recept Kuličky Raffaelo I.

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Rozpustit bílou čokoládu s tukem, přidat rum a 100 g kokosu,
a vytvořit hmotu na obalování mandlí.
Mandle spařit a vyloupat. Oloupané mandle obalovat vychladlou směsí. Tvarovat kuličky, které následně obalujeme v kokosu.



Nahlásit recept

  • 22.11.10 vloženo
  • 4155x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • 150g bílé čokolády
  • trocha rumu
  • 50 g 100% tuku
  • 100 g kokosu kokos na obalování

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuličky Raffaelo I.

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Anitta
521 příspěvků 29.06.11 18:13

Bento, cokoliv Raffaelo…jednou jsem zkusila rezy Raffaelo… :mrgreen: a nemuzu rict, ze by to bylo neco mnam, nic zvlastniho a labuznickyho uz vubec ne, hlavne tuk a cukr :twisted: . To na jablecnem dortiku od Glamy si opravdu pochutnam :palec:

 
Bento
794 příspěvků 29.06.11 15:16

glama, :lol: ty uz musis byt alergicka na gulicky Rafaelo … ked som teraz robil to Thajske pomelo tak mi na miesto 100 g kokosu doniesli 1 kg kokosu. Takze sorry budu pridane Rafaelo ( uz su v ladnicke ) a maju v sebe pistacie :potlesk: :potlesk:

 
balud
2 příspěvky 27.04.11 18:04

Jednodušší rafaelo: 1kondenzované slazené mléko, strouhaný kokos, mandle bez slupky.
Mléko smícháme s kokosem do konzistence, která umožní udělat kuličku. Dovnitř schováme oloupanou mandličku a celé obalíme v kokosu. Rychlé! I na kapku rumu zůstane místo! Áááááááá, teď čtu to pokárání dole, co do počtu rafael. A není jedno, jestli 1000 nebo 2000 receptů? Internet to pojme a tvůrci si aspoň vyberou.

Příspěvek upraven 28.04.11 v 17:48

 
glama  22.11.10 19:30

Ok, Di…vy budete ta hodná a já ta zlá…:-) ale musíte být rychlejší než já… :wink: :mrgreen:

Ano, vězí to v kvalitě…Dřív ti „blbí“ šli na učňáky, třeba na kuchaře (aspoň se tam nají…) dnes se ti ještě blbější dostanou na SŠ…
Ale já naštěstí podobné problémy už téměř nemám, učím něco jiného, než vaření a také mám studenty takové, že se za ně stydět nemusím…A to je opravdu uspokojující práce! (Spíše dnes ale charita…to se dá dělat jedině z lásky. A mě to hodně moc baví! :mrgreen:

Příspěvek upraven 22.11.10 v 19:35

 
di
2387 příspěvků 22.11.10 19:03

Glamo, já vím, všeho toho, o čem píšete, jsem si vědomá. Ale aspoň napoprvé bych tady na Labu zvolila spíš smířlivější přístup, nic víc.
Jinak ten Váš další (praktický) postup je nejspíš dán kvalitou materiálu, který máte k dispozici, chápu.

 
glama  22.11.10 18:54

Di..podobní nováčci, co sem prvně nakouknou a aniž by se vůbec rozhlédli, co tu je, sem naperou další dávku notoricky známých a tisíckrát omletých receptů, sem chodi denně…Schválně se podívejte, kolik z nich se zaregistrovalo ten samý den a vzápětí sem vrazili „svůj“ úžasný recept…Těžko také mohou tušit, že je tu okolo 40 tis. receptů…Proč by se taky někam dívali?! Můžou sem naprat, co jim přijde pod ruku, aniž by je kdokoli omezoval.. Ale to asi těžko pochopí ten, kdo sem za šest let svého docházení nevložil ani jeden, jediný recept…A že před šesti lety bylo co vkládat…Na rozdíl ode dneška.
Jenže..pokud se to bude takhle praktikovat dál, Labužník se rozplyne do zcela tuctového webu, kde hledáte jeden recept a vyjede vám jich deset/dvacet, úplně nebo téměř stejných.. Originalitu Labužníku vidím právě v jeho rozmanitosti a osobních zkušenostech autorů…ne v počtu opsání a vložení jednoho nablblého receptu…
Zkuste se nad tím zamyslet…
Návrh, jak tomu zamezit jsem vložila do připomínek pro adminy. Máte možnost se k tomu vyjádřit.
Kdyby má přísnost odradila od kuchařských ambicí všechny matláky a neschopy, bylo by mně i české gastronomii opravdu veseleji. Ale podobné ambice nemám. Bude mi stačit, když ten, kdo projde mýma rukama nevyleze úplně tupý a nebudu se za něj muset stydět.
Takhle dělám co můžu. A můžete mi věřit, že být „hodná“, je k ničemu.
Jsem, doufám, dost přísná a moc se s nimi nemažu…ale VŽDYCKY se snažím neublížit a být k nim co nejvíc fér!Je mi to vlastní. Myslím, že to také vědí a berou mě. Snad mě mají i rádi…(Někte­ří…občas… :mrgreen:)
Protože jinak se nenaučí nic! :wink:
:mrgreen:

Příspěvek upraven 22.11.10 v 18:57

 
di
2387 příspěvků 22.11.10 18:29

Glamo, to je zas podle všeho nějaký nerozkoukaný nováček, který na Labužníka dorazil více méně náhodou (všechny ostatní dnešní recepty jsou podobného ražení), nebyla bych na něj/na ni tak přísná a nejdřív to zkusila po dobrém. Snad na ty Vaše děcka, co učíte, nejste taky taková - podle mě by jich to tak 99 % odradilo od jakýchkoli kuchařských ambicí.

 
glama  22.11.10 17:59

Rafaelo (zobrazeno 2957×)
Kuličky RAFAELO (zobrazeno 13107×)
Rafaelo kuličky - jednoduché a dobré (zobrazeno 21203×)
Kuličky Rafaelo (DIA) DIA (zobrazeno 2858×) Řezy Rafaelo (zobrazeno 9384×)
Kuličky Rafaelo (zobrazeno 5437×)
Raffaello (zobrazeno 2435×)
Domácí rafaello (zobrazeno 6934×)
Rafaello - dia (zobrazeno 2287×)
Domácí rafaello z vlnek (zobrazeno 1784×)
Domácí rafaello - pikantní (zobrazeno 1652×)

Opravdu máš pocit, že tady jakékoliv Rafaelo ještě chybí…?!?! :twisted:
proč se nejdřív nepodíváš, než sem nacpeš další?!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Mozzarellové balíčky

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist