Recept Krutonky s dušenými šneky ve víně - Lumache alla Ligure

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Na jemno posekat ančovičky a osmažit je s rozmarýnem a česnekem na oleji, až se ančovičky rozpustí. Přidat šneky. Zamíchat a postupně po 250ml přidávat víno. Když se víno vypaří, přidat sůl, pepř a pokračovat v dušení na pomalém ohni po 30min. (je-li nutné přidat trochu vody, nebo vína).

Před podáváním přidat bazalku a šneky podávat navršené na krutonech, zalité vlastní šťávou.

TIP: Po zalití vínem se mohou přidat na plátky nakrájené houby.

P.S. Zavíčkovaní šneci se sbírají během zimních měsíců, nedají tolik práce s čištěním a proro je gurmáni rádi připravují. Za mých časů si pamatuji, že ČR šneky vyvážela do Francie.

Recept je z kategorií: Raci, žáby, hlemýždi, šneci



Nahlásit recept

  • 27.11.03 vloženo
  • 4848x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 5 slaných ančoviček (sardelí)
  • 1 lahev bílého suchého vína
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 2 stroužky na velice jemno posekaného česneku
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 40g na jemno nakrájené bazalky
  • 48 šneků z konzervy, nebo čerstvých připravených a očištěných dle návodu v receptě na ¨Burgunští šneci krok za krokem¨
  • 4 krutony ze selského italského chleba
  • sůl a pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Krutonky s dušenými šneky ve víně - Lumache alla Ligure

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Chléb s celerem Chléb s celerem
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist