Recept Krůtí prsa se zakysanou smetanou

(Hodnoceno 2x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Krůtí prsa se zakysanou smetanou

Postup

Na zpěněné máslo (na pánev) vhodíme osolené a opepřené krůtí maso nakrájené na centimetrové proužky a cca 8 minut smažíme. Maso vyjmeme nebo odhrneme ke kraji pánve.
Ztlumíme teplotu, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, na kroužky nakrájenou cibuli a oloupané žampiony pokrájené na poloviny.
Jakmile cibule změkne, přilijeme vývar, přivedeme k varu a mícháme do zhoustnutí.
Maso vrátíme, nebo přimísíme a přisypeme sladkou papriku. 5 minut zvolna dodusíme pod pokličkou. Přidáme zakysanou smetanu a opatrně prohřejeme. Nesmí se vařit!
Hotové ozdobíme pažitkou.

Recept je z kategorií: Krůta či krocan



Nahlásit recept

  • 22.03.07 vloženo
  • 19356x zobrazeno

Ingredience

  • 4 krůtí prsní řízky
  • 50 g anglické slaniny vcelku
  • 250 g čerstvých žampionů
  • 1 velká cibule
  • 150 g husté zakysané smetany
  • 150 ml vývaru
  • 30 g másla
  • 2 lžíce oleje
  • 30 g hladké mouky
  • špetka sladké papriky
  • pepř
  • sůl
  • čerstvá pažitka

Doporučená příloha

  • rýže, různě upravené brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 10.11.13 14:14

Měli jsme bez žampionů, protože jsem je zapomněla koupit… Ale nevadilo to…
Přípravu jsem tak trochu skombinovala jak dle autorky, tak s komentíky pod receptem.
S masem jsem to vyřešila tak, že z kusu krůtích prsou jsem napřed nakrájela řízky - ty se sbaštily klasicky ;)
A z těch ořezků jsem nakrájela kostky, které jsem použila na tento recept.
Je to jednoduhé, ale chutné…

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

Jari 18.04.13 17:55

.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Krůtí prsa se zakysanou smetanou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
Eja
3615 příspěvků 20.04.13 12:03

Dobrá klasika, jen papriku do tuku a ne do fáze již podlitého základu. Skvělé z telecího, na plátky ( souhlasím s Casinem, není žádný důvod z jakéhokoli masa v tomto receptu dělat nudličky).

 
tlustá bába
1190 příspěvků 19.04.13 06:38

Třeba chtěla být Bona dřív hotová, nebo měl poživatel ruku v sádře.
Ale jinak jsou to v podstatě „bakoňské kotlety I. Hermanové“.
A troufám si tvrdit, že to bylo dobré, i když vepřík má asi plnější chuť. Tak proč Jari nepochválí?
Mě spíš „vadí“ 8 minut smažení, když je poté pták ještě dušen. Byla bych hotová ještě rychleji!
Pindy, pindy, místo toho, abychom byli vděční, že tady na té poušti ještě vůbec někdo uvaří. Nezdá se vám? Ještě chvíli a budeme každého vařiče adorovat Mimo mísu za Laskavost, že něco uklohnil.
Já je chválím! Jednoduché, prosté, dobré jídlo. Žádné kašpařiny. :potlesk:

Příspěvek upraven 19.04.13 v 06:43

 
casino
4389 příspěvků 19.04.13 00:09
Vždy, když potkám recept kde kuchtík, aniž by měl...

… šikmé oči, rozfofruje kvalitní maso, tak dumám, proč to lidi dělaj a je mi fu. k jestli to byl třeba Stroganov u Marenga :) :nevim: :mrgreen:

 
zanaza
3 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Krůtí prsa se zakysanou smetanou

Určite to ochutnáme, celá naša rodina miluje tak lahodné mäsko.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Květáková polévka

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Hruškový koláč Hruškový koláč
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist