Recept Krůtí pečínka v listovém těstě

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Krůtí pečínka v listovém těstě

Postup

1. Máslo nasekáme velkým nožem, do 70 g mouky uhněteme do bochánku a uložíme da chladu.

2. Vejce rozšleháme v osolené vodě a nalijeme do důl­ku zbylé mouky na válu. Uhněteme hladké těsto, které se nelepí, a vyválíme je dotenka. Na plát těsta položíme bochánek másla uhněteného s moukou, plát těsta zleva a zprava přehrneme a zmačkneme okraje. Znovu opatrně jedním směrem vyválíme. Postup opakujeme ještě třikrát a pokaždé odkládáme těsto do chladu.

3. Cibuli a žampiony pokrájíme na kostičky a na tro­še tuku opečeme, okořeníme 1 lžicí hořčice a směsí potřeme krůtí prsa, maso svineme a zabalíme do těsta. Okraje pečlivě zmáčkneme, šišku položíme do pekáče a pečeme 30-35 minut při 200-225 °C na střední příčce trouby. Podáváme teplé nebo studené.

Recept je z kategorií: Krůta či krocan



Nahlásit recept

  • 25.01.02 vloženo
  • 3115x zobrazeno

Čas přípravy

  • 95 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 krůtí prsíčka (po 400 g)
  • 250 g čerstvého na plátky nakrájeného másla
  • 250 g hladké pšeničné celozrnné mouky
  • 1/4 lžičky soli
  • 100 ml studené vody
  • 1 vejce
  • 2 cibule
  • 200 g žampionů
  • 1 lžíce hořčice

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Krůtí pečínka v listovém těstě

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Tatranské kuře Tatranské kuře
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist