Recept Krůta s houbovou nádivkou

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na másle dozlatova. Přidáme na kostičky nakrájené houby, osolíme, opepříme a dusíme do vysmahnutí šťávy.
Veky okrájíme a střídku nakrájíme na malé kostičky. Zvlhčíme je mlékem, osolíme, opepříme, přidáme žloutky, orestované houby a důkladně promícháme. Bílky ušleháme se špetkou solí na pevný sníh a vmícháme ho do nádivky.
Krůtu očistíme, omyjeme a osušíme. Naplníme ji nádivkou, povrch osolíme a posypeme kmínem. Nohy svážeme kuchyňským provázkem. Naplněnou krůtu vložíme do pekáče a polijeme ji rozpuštěným máslem.
Pekáč vložíme do trouby a pečeme zvolna při 165°C asi 3 hodiny, dokud není maso měkké a kůrčička zlatavá. Během pečení podléváme horkou vodou a maso poléváme vypečenou šťávou. Je -li krůta větší, musíme počítat s delším pečením. Pokud nám zbude nádivka, upečeme ji zvlášť v pekáčku vymazaném máslem.

Recept je z kategorií: Drůbež



Nahlásit recept

  • 09.12.06 vloženo
  • 2491x zobrazeno

Čas přípravy

  • 200 minut

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 1 krůta (o hmotnosti asi 3000 g)
  • sůl
  • kmín
  • 125 g rozpuštěného másla.
  • Na nádivku:
  • 1 oloupaná cibule
  • 50 g másla
  • 500 g směsi hub (čerstvé nebo mražené)
  • sůl
  • pepř
  • 2 veky
  • 200 ml mléka
  • 7 vajec.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Krůta s houbovou nádivkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Jahodový pohár Jahodový pohár

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist