Recept Křupavé krevetkové toustíky se sezamem

Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Křupavé krevetkové toustíky se sezamem

Postup

Předehřát troubu na 120°C. Rozkrojit každý plátek chleba na 4 trojůhelníky, rozprostřít je na plech a péct je po 25m do křupava.

Mezi tím vložit do robota s noži, nebo mixéru bílek, očištěné syrové krevetky, vodní kaštany a sezamový olej. Rozmixovat na hrubé pyré. Vše se může také na drobno rozsekat pomocí dvou nožů.

Přendat směs do misky a přidat posekanou šalotku a sherry, nebo víno. Zamíchat a nechat marinovat po 10min.

Vymout toustíky z trouby a zvýšit její teplotu na 200°C. Pomazat toustíky krevetkovou směsí, posypat je sezamovými semínky a péct je asi 12min.

Přendat toustíky na mísu a posypat je šalotkou. Podávat je horké, nebo teplé.

TIP: Při toustování sezamových semínek na pánvi na střední teplotě (v Číně a Japonsku mají takovou krabičku z kovové síťky, kam se uzavřou semínka a nad plamenem se opraží, až začnou praskat) se musí dávat pozor, aby se nespálily. Pánví se neustále třese, až semínka změní barvu na zlatavou.

Bude zde obrázek......­.............­..........

Recept je z kategorií: Toasty a topinky



Nahlásit recept

  • 27.01.05 vloženo
  • 2513x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 6 plátků toustového chleba s odkrojenou kůrkou
  • 220g syrových krevetek, oloupaných s vyjmutou ¨žilkou¨(mohou být malé a zmaražené)
  • 6 lžic slitých vodních kaštanů (v plechovce)
  • 1 bílek
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 zelené šalotky jemně posekané
  • 2 lžíce rýžového vína, nebo suchého sherry
  • 1 lžíce otoustovaných sezamových semnek (světlých)
  • na proužky nakrájená zelená šalotka na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Křupavé krevetkové toustíky se sezamem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Děkuji za přidání obrázku Pepíčku!
Vložit nový komentář
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist