Recept Křupavá vejce z Thajska plněná vepřovým

(Hodnoceno 1x) Thajská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Křupavá vejce z Thajska plněná vepřovým

Postup

Rozkrojit vejce napůl a opatrně vyjmout žloutky. Pomocí vidličky rozmělnit žloutky, přidat krevetky, vepřové maso, koriandr a omáčku. Dobře promíchat. Rozdělit směs na 16 dílů. Vytvarovat je do kuliček a vložit do bílků. Vytvarovat na formu celého vejce. Přikrýt a nechat v chladničce alespoň po 1 hodinu.

Těsně před podáváním namočit vejce do těstíčka a osmažit je postupně v oleji do hněda. Podávat horké osušené na ubrousku.

Těstíčko:
Přesít mouku, prášek do těsta a cukr do mísy. Postupně přidávat vodu smíchanou s olejem a našlehat těstíčko do hladka (nebo rozmixovat v mixéru). Přikrýt a nechat stát po 20min.

Recept je z kategorií: Směsi mas


Reklama

Nahlásit recept

  • 25.02.04 vloženo
  • 5082x zobrazeno

Ingredience

  • Na 16 půl vajec
  • 8 na tvrdo uvařených vajec, oloupaných
  • 200g vařených krevetek, oloupaných a na drobno posekaných
  • 200g mletého vepřového masa
  • 2 lžíce kokosového krému s konzervy
  • 2 lžíce posekaného čerstvého koriandru
  • 1 lžíce orienální rybí omáčky (zkvašené ančovičky), nebo trochu sardelové pasty
  • olej na hluboké smažení
  • Těstíčko:
  • 8 lžic hladké mouky
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžičky oleje (arašidový, nebo slunečnicový)
  • 250ml vody

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 11.06.17 21:29

Výborné křupavé těstíčko. Náplně bylo víc, než se vešlo zpátky do vajec, tak jsem udělala kuličky a v těstíčku obalila. Výborný recept.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Křupavá vejce z Thajska plněná vepřovým

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Šárko...

řízek je lepší hledat ve Vídni, než v Bangkoku, ale v Tajsku se mimo vynikajících darů moře, ryb a zajisté kuřete, používá také hovězí a vepřové. Mnohé pokrmy neméně výborné však neobsahují žádné maso a člověk se udivuje, jak z mála dovedou připravit v Thajsku tolik pokrmů plných chutí. Záleží však také na tom, kde se člověk v Thajsku pohybuje :)

S pozdravem,

 
Labužník Sarka
433 příspěvků 26.02.04 00:01
Babi,

opravdu se ji v Thajsku veprove? Ja tam byla mesic a nikde jsem veprove nenasla. I kurzech vareni se pouziva kure. Tak jsem zase o neco chytrejsi. Priste si tam dam rizek:))

 
Labužník Sarka
433 příspěvků 25.02.04 23:58
Babi,
Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Cuketové placky Cuketové placky
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist