Recept Křenové omáčky

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Křenové omáčky

Postup

1. Studená křenová omáčka Žervé dobře promícháme se smetanou nebo kondenzovaným mlékem, vmícháme pepř, sůl, worchester a nastrouhaný křen. Podáváme vychlazené.

Používáme ke grilovaným, opékaným, pečeným nebo rožněným masům.

2. Křenová majonézová omáčka
Majonézu rozmícháme s mlékem, vmícháme ušlehanou smetanu, strouhaný křen, worchester, pepř, cukr, sůl a dochutíme citronovou šťávou.

3. Křenová octová omáčka
Jemně nastrouhaný křen spaříme pokud možno nemastným vývarem. Vychladlé osolíme, přidáme pepř a ochutíme cukrem a octem.

Používáme ke zvěřině.

4. Křenová omáčka
Jemně strouhaný křen smícháme se zakysanou smetanou a francouzskou hořčicí a ochutíme solí a pepřem.

Hodí se k masovému, rybímu nebo zeleninovému fondue.

Čerpáno z časopisu Vlasta a z tajných zdrojů… :-))

Recept je z kategorií: Studená kuchyně



Nahlásit recept

  • 21.04.04 vloženo
  • 12936x zobrazeno

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

1. Studená křenová omáčka

  • 1/2 kg sýr žervé (*gervais*)
  • 1/2 l smetana sladké (*kondenzované mléko Tatra*)
  • 25 ml worchester
  • 100 g křen strouhaný
  • 1 g pepř bílý mletý
  • 10 g sůl

2. Křenová majonézová omáčka

  • 350 g majonéza
  • 200 ml smetana ke šlehání
  • 20 ml mléko
  • 50 g křen strouhaný
  • 20 ml citronová šťáva
  • 5 ml worchester
  • 1/2 g pepř mletý
  • 20 g cukr
  • 5 g sůl

3. Křenová octová omáčka

  • 250 g křen strouhaný
  • 250 ml hovězí vývar nebo vývar z masoxu
  • 75 ml ocet
  • 50 g cukr
  • 1 g pepř mletý bílý
  • 5 g sůl

4. Křenová omáčka

  • 2 PL strouhaného křenu
  • 2 dl husté zakysané smetany
  • 1 ČL francouzské (*dijonské*) hořčice
  • sůl
  • mletý pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Křenové omáčky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist