Recept Krémová polévka se zelím

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Krémová polévka se zelím

Postup

1. U zelné hlávky vyřízneme košťál, zelí omyjeme, očistíme a nastouháme na nudličky. Brambor olou­peme, omyjeme a rozkrájíme na hrubší kostky. Zele­ninový vývar uvedeme do varu a vařme v něm asi 20 min. brambory a 2/3 nakrájeného zelí.

2. V pánvi rozehřejeme máslo a zbylé zelí na něm krátce podusíme.

3. Brambory se zelím rozmixujeme ve vývaru, vmí­cháme zakysanou smetanu a krátce povaříme. Polév­ku osolíme, opepříme, ochutíme kmínem a sherry a ještě jednou ji prošleháme.

4. Řeřichu odstříhneme. Polévku rozlijeme do pře­dehřátých talířů, posypeme dušeným zelím a řeři­chou.

Recept je z kategorií: Krémové polévky



Nahlásit recept

  • 12.03.04 vloženo
  • 4340x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 150 kcal, 630 kJ, 3 g bílkovin, 9 g tuků, 9 g sacharidů
  • 300 g raného zelí
  • 1 malý moučnatý brambor
  • 500 ml zeleninového vývaru (z kostky)
  • 1 lžíce másla
  • 150 g zakysané krémové smetany
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • špetka mletého kmínu
  • 2 lžíce suchého sherry
  • 1 vanička řeřichy

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Krémová polévka se zelím

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist