Recept Krémová mrkvová polévka s čerstvým zázvorem

(Hodnoceno 3x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Krémová mrkvová polévka s čerstvým zázvorem

Postup

Ve velkém hrnci přivéct vývar do varu. Připravit zeleninu a nakrájet ji asi na 2 1/2 cm kostky.

Na pánvi na středním ohni rozehřát polovinu másla. Osmažit zeleninu se zázvorem a oříškem asi 15min., nebo až je zelenina hnědá. Přidávat zbytek másla podle potřeby.

Přidat zeleninu do vývaru (trochu vývaru dát do pánve a uvolnit přípek na spodku, potom přilít ke zbytku polévky) a přikryté dusit po 30min. Nechat zchladit a rozmixovat na hustou, hladkou polévku (může se přepasírovat). Přisolit a opepřit.

Ohřát a podávat v nahřátých miskách s jednou lžicí smetany.

Recept je z kategorií: Krémové polévky


Reklama

Nahlásit recept

  • 20.01.03 vloženo
  • 19172x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 7 hrnků kuřecího, nebo zeleninového vývaru
  • 4 lžíce másla
  • 900g mrkve, oloupané
  • 3 pórky, rozkrojené v půli a dobře propláchnuté
  • 1 brambora, oloupaná
  • 4 řapíky celerové natě
  • asi 8cm kousek čerstvého zázvoru, oloupaného a nastrouhaného
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička černého mletého pepře
  • 1 lžička muškátovéno nastrouhaného oříšku
  • 280ml šlehačky, neušlehané (nemusí být)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 05.04.14 14:59

Nebylo to špatné, i když jedna porce stačila a zbytek jsem rád rozdal. Pochvalovala si zejména vegetariánská a bezzubá část rodiny. Všichni jsme se shodli na tom, že méně zázvoru by neškodilo.

Odkaz na uvaření

MaVan 05.01.13 15:34

Dneska jsem tuto polévku udělal. Nevím, jak je možné, že máte na fotce polévku oranžovou, neboť mě z toho vyšla hnědá. Navíc i když jsem se držel receptu, polévka dost upaluje. Tudíž bych ubral buď na zázvoru, nebo na pepři. Jinak to špatné nebylo, po vychladnutí chuťově připomíná svíčkovou omáčku.

Odkaz na uvaření

DanaJ 29.10.12 18:00

Je to vynikající. Udělala jsem verzi bez smetany a bez bujonu (dala jsem rýžové miso) a doladila polévkovejma bylinama (petrželka, šnytlík a libeček) a glukopurem (cukr). Ještě jsem si říkala, že když je to ten krém, že by se hodila i osmažená houska na másle nebo kostičky žitného chleba na sádle či olivovém oleji.
Jo, poměr surovin jsem odhadla od oka, páč nemám váhu. Ale na týhle polívkce se nedá nic zkazit. Samá mrkev, mňam.

Odkaz na uvaření

Petunnka 06.09.12 11:48

Děkuji za inspiraci. Super!

Odkaz na uvaření

babi 04.09.12 18:43

Hodnotim, ancto jsem recept nevymyslela, avsak se mi velice zamlouva…po dlouha leta zamlouva.

Uvaření se již líbí 10 labužníkům

Diskuse k receptu Krémová mrkvová polévka s čerstvým zázvorem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
babi
6360 příspěvků 05.09.12 00:47

Jolanko, jakou to mas pravdu, ze ke stolovani patri plno krasnych veci a ze kazda kultura si prinese tu svoji pecet, ve ktere se odrazi historie zakorenena v tamnim narode. Zustavam vsak optimisticka a verim ze i pri pomalem odbouravani ruznych hranic rozmanitost stale zustava…
:mavam:

 
jolana
5059 příspěvků 04.09.12 20:37

Babi, veru tak..taky nemam a ani uz asi nekupim…uz nesyslim, bo uz mam toho tolko nasysleno ze neviem kam s tym :mrgreen:..k stolovaniu patri kopa krasnych veci a mna to zaujima, pretoze vsetko sa stylovo lisi podla krajiny a jej kultury..aj stolovanie a co k tomu patri odraza kulturu narodov a krajin a ich kuchynu..teraz je uz vsetko skoro na jedno kopyto-masova konzumna kultura..jeden dizajn a obleti to cely svet, kazdy to ma…
Pekny vecer :mavam:

 
babi
6360 příspěvků 04.09.12 19:44

Jolanko, mozna vis, ze mam ozeneneho syna ve Svedsku a tak kdysi pri navsteve jsme s manzelem zakoupili cely servis priboru se vsim vsudy, abychom zjistili, ze v Ottawe jej maji take. Ze zacatku jsem je trochu ochranovala, ale uz po leta jdou primo do mycky a jednoduse se s nimi nemazlim. Koukni na http://www.scandinavian-south.com/konge-tinn.html maji vice druhu navrhu z cinu (pouze strenka).
Takze, u Tebe to je jako ve starozitnostech se sbirkou z celeho sveta :?: :mavam:

 
jolana
5059 příspěvků 04.09.12 19:24

Babi, polievka je isto iste dobra, foto velmi podarena a ta lyzicka veelmi zaujimava..aka je to lyzicka? taku nemam..a mam vselijake..na­priklad mam japonsky pribor set stary a ten ma lyzicky sirokee a hlbokee a pri pusinke zuuuzene..presne na sposob ako japonci chlipaju polievku je robeny ten pribor..a poctivy tazky ze az ruky bolia..najviac milujem rusky, ten pouzivame kazdodenne, ten ma napriklad lyzice ako lopaty a rakusky ma zas krasne dlhe vidly na vidlicke..takze parujem, noz z ruskeho a vidlicku z rakuskeho..ruske taniere hlboke a finsky stary porcelan na podavanie…vies si predstavit ako to u nas vyzera pri kazdennom stolovani?.. :mrgreen: :mavam:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist