Recept Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Linie

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě

Úvod

Kuřecí prsíčka předem naložená do jogurtové marinády překvapí jak svou snadnou přípravou, tak nebývalou šťavnatostí a křehkostí.

Na talíř servírujeme se salátem, čímž si jídlo zachová báječnou lehkost a dobrou stravitelnost. To kuřecímu masu sluší.

Postup

1. Kuřecí prsní řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a naložíme do jogurtové marinády.

2. Tu připravíme smícháním jogurtu s vejcem, nasekanou zelenou petrželkou a kořením dle chuti. V marinádě maso necháme uležet do druhého dne.

3. Dobrým proležením řízky získají křehkost a šťavnatost.

4. Před úpravou maso vyjmeme z marinády, osušíme ho kuchyňským papírem a na pánvi s rozpuštěným máslem opečeme z obou stran.

   

   

Recept je z kategorií: Drůbež Hlavní jídlo Kuřecí maso Maso Prsa



Nahlásit recept

Ověřený recept
  • 01.02.13 vloženo
  • 31335x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 min + 1 den

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 ks kuřecích prsíček bez kůže
  • 250 g bílého smetanového jogurtu
  • jemná mořská sůl
  • špetka mletého pepře
  • špetka koření dle chuti (např. kari či garam masala)
  • čerstvá nebo sušená petrželka
  • 1 čerstvé vejce
  • plátek másla na opékání

Doporučená příloha

  • zeleninový salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 05.02.13 00:00

Ingredience:
kuřecí prsa
jogurt
vejce
pepř
 sůl

Tento recept je OVĚŘENÝ casinem, mladou Casinovou, casinovou starou a MAKRONKAMI :)

Postup:
Menší prsa lehce naklepeme.
Z velkých prsou naplocho nakrojíme nejvyšší sval a řízek zformujeme paličkou naplacato.
Maso můžeme okořenit nahrubo mletým pepřem, osolíme (sůl může být hrubá a třeba i mořská :)
Maso uložíme do marinády umíchané z jogurtu a vajec (na 150ml jogurtu jedno vejce), soli, pepře a kdo chce tak přidá další koření podle chuti. Naložené maso dáme na den, dva do lednice.
Na pánvi rozpálíme tuk (olej, sádlo, ghí). Já používám máslo, protože to při smažení stejně prská… Z marinády vybíráme maso a tak jak je, tedy i s marinádou co na něm ulpí, je krátce smažíme. Marinádu tedy NEOTÍRÁME a řízky ani NEOBALUJEME ve strouhance!

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

Pavlínka19 04.02.13 18:42

Jelikož jsem použila víc masa, dala jsem i více hustého bílého jogurtu. Ten mi ještě zbyl, a jelikož mi ho bylo líto vyhodit, použila jsem ho. Nejprve jsem maso chvilku nechala péct na grilovací pánvi a pak dala zapéct právě i se zbylým jogurtem, do kterého jsem přidala čerstvou bazalku, celý pepř a před úpravou další koření. Celková chuť byla výtečná, jen mi maso přišlo od jogurtu trochu jakoby nakyslé, ale to určitě nevadilo. Skvělý recept.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
birkana
1552 příspěvků 27.06.13 14:16

@casino, teď jsem si znovu přečetla tvé Uvaření :think: Kolikže ženských dlí pod tvou střechou? Čtu tady Mladá casinová, Stará casinová a Makronky (které jsou dle mé dedukce tři :idea: ), tedy celkem poměr pohlaví 5 : 1 :twisted:

Je-li to pravda, musíš být tuze statečný muž; měly bychom si tě zde hýčkat a rozmazlovat :lol:

 
birkana
1552 příspěvků 27.06.13 14:09

@Visnja, přidávám se k názoru @Zuzka1973 :mavam:

Když budeš potřebovat pomoci, něco vysvětlit a nebo ti bude připadat, že komentáře nemají „ani hlavu ani patu“, s důvěrou se obrať na právě diskutující. Ti, co si smáznuté příspěvky pamatují, ti určitě pomohou. Když bude nejhůř, pošli soukromou zprávu :idea: Vydrž a nediv se :mavam: :mavam: :mavam:

 
Zuzka1973
1778 příspěvků 27.06.13 13:03

@Visnja Konat se to musí, ne že nesmí… jen se člověk musí obrnit proti mazacím praktikám adminů a nevzdávat to…
Snad jednou i admini pochopí, že diskuze jsou to, co dělávalo tento web výjimečným před jinými… :?

edit - překlepy :oops:

Příspěvek upraven 27.06.13 v 13:04

 
Visnja
1 příspěvek 27.06.13 12:57
Holky máte pravdu

Po přečtení několika příspěvků jsem pochopila, že je asi diskuze řízena. Jsem tu dnes poprvé a byla jsem zvědavá na připomínky k receptu a různé pozměňovací triky od jiných uživatelů, ale zřejmě se to nesmí konat, nebo jsem to špatně pochopila. Netvrdím, že jsem požila šalamounovo ouno.

 
di
2398 příspěvků 06.02.13 13:53

Birkana: měla jste pravdu… :? :(

 
birkana
1552 příspěvků 05.02.13 09:02

@danda @Alis @di @jolana

Nechápu, proč ta nespokojenost :cert: :cert: :cert:

  1. Admin je tady k tomu, aby příspěvek schválil (zde dodatečně) nebo smazal. :?
  1. Komu se něco nelíbí, ať to napíše soukromou zprávou - veřejně neviditelnou. :potlesk: :potlesk: :potlesk:
  1. Komu se něco nelíbí, ať to napíše do diskuse (ne pod receptem, do diskusního fóra zde http://www.labuznik.cz/…se/aktualni/ - Přidat nové téma) - taky fajn rada! Pod receptem se to neobjeví (byť je to poznámka „k věci“) :lol: a do diskusí tolik lidí neleze!
  1. I diskuse se dá šikovně „promáznout“ :jazyk: :jazyk: :jazyk:
 
jolana
5020 příspěvků 04.02.13 21:55

Ale no taak,,uz som to tu pisala, tieto su ine..trendy recept.. LINIE..tu snad nikto nevie citat, ci co.. :mrgreen:

 
di
2398 příspěvků 04.02.13 21:25

Alis, jsme na tom stejně. A moc mě mrzí, že tuhle diskusi Tereza takhle promazala - od čeho jinak diskuse jsou? Kde jinak se tříbí názory a přidávají „vlastnoruční“ vychytávky?
Pokud se vrátím k receptu samému - po vypuštění obalované a smažené varianty mi není jasný důvod použití vejce do marinády.

 
Alis
2617 příspěvků 04.02.13 20:47

Ano, mám připomínky a chci debatovat. O receptu. Pod receptem. Tak, jako debatovali ostatní, než jsi je smazala.

Pořád mě zajímá, v čem je tento recept tak významně jedinečný, že nestačilo napsat pod Glamin recept: „dobré jsou také plátky masa neobalené v trojobalu“

Co se týče nově zaregistrovaných, možná máš pravdu. Možná se taky jedná o někoho, kdo sem dlouho nakukoval a neměl důvod se registrovat. Nicméně: jaká síra kde byla plivnuta? Nikdo neví, cenzorka zamazala černou tuší vše, coi se jí nehodilo. Bohužel pořád nevysvětlila, proč jiné duplikáty maže a tento brání tělem i vlastní ctí.

Pořás si stojím za tím, co jsem napsala, zatím jsi neřekla nic podstatného, co by mi pohohlo můj názor na tvé cenzorství měnit.

Danda to napsala správně: děláš z nás voly. A co mě štve nejvíc, nechápu, proč. Co ti mankote poroučí tolik se prát zrovna o tento recept???

 
Admin Labužník.cz
609 příspěvků 04.02.13 20:35

Zeditovala jsem po námitkách úvod, aby odpovídal uvedeným ingrediencím i postupu.

Pokud máte někdo připomínek či chcete o něčem debatovat - je k tomu určena diskuse, soukromé zprávy či email.

Není nutné ani slušné se zde (opětovně) registrovat a následně tu pouze plivat síru jako všeznalý nováček pod recepty. Howgh.

adminka Tereza

 
Alis
2617 příspěvků 04.02.13 20:09

Labužnící, taky se vám stává, že se stydíte za druhé? Mně občas ano…

Šárko, máš tohle opravdu zapotřebí???

Terezo, tvoje metody cenzury ve mě vyvolávají vzpomínky. Cenzury jsme si užili dost, byla sice daleko závažnější, nešlo o ubohoučké recepty, ale princip zůstává zcela stejný. Co se mi hodí, to ukradu, okopíruju, seberu. A když se někdo ozve, nemilosrdně ho zadupu do země. A smažu, budu zatloukat, zatloukat, zatloukat. A když ani to nepomůže, budu mlčet tak dlouho, až to přechno přejde… Je to tak hloupé, nízké a ubohé… Právě proto, že jsde o trapnou krádež ubohých receptů. Stojí ti to za to??? Je mi za tebe trapně a stydno.

 
di
2398 příspěvků 04.02.13 19:58

Jejda, tady ty komentáře „krásně“ prořídly…
Po editaci: být vámi, admini, tak se stydím, tohle se opravdu nedělá. Teda mezi slušnými lidmi ne…

 
danda  04.02.13 19:46

Terezo, smaž ty komentáře všechny, ať z nás neděláš už úplné voly :zed:, anebo mě už taky smaž, jako nick food, ten se taky nehodil?

 
jolana
5020 příspěvků 02.02.13 14:53

Overene recepty su nahodou fajn pokial ide OZAJ o recept a postup zdokumentovany tak aby bolo kazdemu jasne ako na to a ako vysledny produkt/vara vyzera. O to by malo ist v podstate a principe. :mavam:

 
Zuzka1973
1778 příspěvků 02.02.13 11:51

Mně přijde spíš zbytečné mít kategorii „ověřené“ recepty… Vždyť ověřený je KAŽDÝ recept, u kterého je zmínka, že jej někdo uvařil nebo když autor připojí zmínku, že jej osobně vyzkoušel…
Trošku mě vadí to, co z toho vynívá: že „ověření“ nás, obyčejných uživatelů, je bráno jako podřadné… ať už je prezentováno fotografií, slovním „uvařením“ či třeba jen zmíněno v komentáři pod receptem…
Pak se není co divit, že jsou „ověřené“ recepty tak ostře sledovány.

Já, být adminem, zruším kategorii „ověřené“ a místo toho bych tip týdne vybírala mezi nově uvařenými nebo i z archivu… Je tu dost lidí, nad jejichž recepty a fotkami pocítím na první pohled chuť pustit se do vaření… (sebe tím nemyslím, já fotím spíš jen proto, aby byla spokojená moje „nutnost“ mít uvaření ilustrováno :oops: )
Píšu to jako námět k zamyšlení, jinak jsem si už zvykla, že zde sem tam logika nefunguje… takže je mi putna, zda je recept ověřen či ne, zda je od „prominentního“ autora či od začátečníka. Pokud mne recept zaujme, neřeším, kdo jej vložil a zda už jej někdo „ověřil“, pro mne je důležité, aby nám chutnalo… A podle toho hodlám vybírat i nadále, „ověřeno - neověřeno“…
Tož tak…

 
Admin Labužník.cz
609 příspěvků 01.02.13 15:42

@gabi Jsme si vědomi existence Nejúžasnějších řízků - ty jsou však ve variantě strouhankového obalování - tj. klasických smažených řízků.

Tereza

 
gabi
551 příspěvků 01.02.13 15:11

Povedala by som, ze tento recept na labuznikovi uz je…pridala ho kedysi davno glama…a velmi rychlo sa stal doslova hitom tychto stranok…koniec-koncov vyskakuje nalavo v „podobnych receptoch“
 http://www.labuznik.cz/…ureci-rizky/

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Kuře na medu Kuře na medu
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist