Recept Králík s nádivkou

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Nádivka:
Rohllíky, salám a cibuli nakrájíme na kostičky, smícháme s vajíčky, česnekem a majoránkou a popř. dosolíme nebo lehce zavlažíme mlékem.

Králíka omyjeme, důkladně prošpikujeme proužky špeku, posolíme a pokmínujeme. Naplníme nádivkou, sešijeme nebo sešpendlíme, podlijeme.
Můžeme přidat na větší kostky nakrájený bůček. Přiklopíme druhým pekáčem a dáme péci. Během pečení několikrát maso i králíka obrátíme a přeléváme výpekem a a podléváme. Pokud již máme hotový knedlík, při každém polévání jedno kolečko namočíme do výpeku a zkoušíme, zda to bude k jídlu.

Jako jinou variantu lze králíka naporcovat, upéci téměř do měkka a půl hodiny před koncem pečení navršit na jednotlivé porce kopečky řidší nádivky a pak nechat dopéci do zlatova. Postup ochutnávání jako u první varianty.

Recept je z kategorií: Králík


Reklama

Nahlásit recept

  • 10.08.05 vloženo
  • 8560x zobrazeno

Ingredience

  • králík
  • špek
  • kmín
  • sůl
  • 1/2 kg bůčku (nepovinné)
  • na nádivku:
  • 4 rohlíky
  • 10 dkg měkkého salámu
  • 3 stroužky česneku
  • majoránka
  • 2 vejce
  • 1 malá cibule

Doporučená příloha

  • kynutý knedlík a hlávkové zelí.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Králík s nádivkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist