Recept Králík s nádivkou

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Nádivka:
Rohllíky, salám a cibuli nakrájíme na kostičky, smícháme s vajíčky, česnekem a majoránkou a popř. dosolíme nebo lehce zavlažíme mlékem.

Králíka omyjeme, důkladně prošpikujeme proužky špeku, posolíme a pokmínujeme. Naplníme nádivkou, sešijeme nebo sešpendlíme, podlijeme.
Můžeme přidat na větší kostky nakrájený bůček. Přiklopíme druhým pekáčem a dáme péci. Během pečení několikrát maso i králíka obrátíme a přeléváme výpekem a a podléváme. Pokud již máme hotový knedlík, při každém polévání jedno kolečko namočíme do výpeku a zkoušíme, zda to bude k jídlu.

Jako jinou variantu lze králíka naporcovat, upéci téměř do měkka a půl hodiny před koncem pečení navršit na jednotlivé porce kopečky řidší nádivky a pak nechat dopéci do zlatova. Postup ochutnávání jako u první varianty.

Recept je z kategorií: Králík


Reklama

Nahlásit recept

  • 10.08.05 vloženo
  • 8700x zobrazeno

Ingredience

  • králík
  • špek
  • kmín
  • sůl
  • 1/2 kg bůčku (nepovinné)
  • na nádivku:
  • 4 rohlíky
  • 10 dkg měkkého salámu
  • 3 stroužky česneku
  • majoránka
  • 2 vejce
  • 1 malá cibule

Doporučená příloha

  • kynutý knedlík a hlávkové zelí.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Králík s nádivkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Cibulačka Cibulačka
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist