Recept Králík s hlívou v pomalém hrnci

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Králík s hlívou v pomalém hrnci

Postup

Porce králíka osolíme, opepříme a obalíme ze všech stran v hladké mouce.
Na pánvičce necháme zcela rozpustit a lehce osmahnout špek, pak na tom voňavém základu opečeme králíka ze všech stran.
Přihodíme na plátky nakrájenou cibuli, podrcený česnek, drobně nakrájenou hlívu a malounko osmažíme. Když to začne chytat barvu, zalijeme vínem a všechno přendáme do PH.
Připravíme si vývar, který ochutíme podrceným zeleným pepřem, nalijeme na směs v hrnci. Zasypeme petrželkou a promícháme.
Po 3 1/2 hod do hrnce rozdrobíme Maggi kostku (kdo nemá rád, může dát trochu bylinek) česnek - bazalka.
Pokud je maso měkké (můžeme maso vyndat, ale já nevyndávám) zamícháme smetanu a dochutíme šťávou z citrónu.
Už jen prohřejeme.

Čerpáno z knihy Vaření v přímém přenosu - Maggi a Ivan Vodochodský

Upravila jsem si trochu ingredience a postup pro Ph

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce



Nahlásit recept

  • 05.01.08 vloženo
  • 4291x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3 a 1/2 hod na high

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 porce králíka
  • sůl
  • pepř
  • hladká mouka
  • 5 dkg špeku nebo 10 dkg anglické
  • 1 střední cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 20 dkg hlívy
  • 1 dcl bílého vína
  • 1 PL citronové šťávy
  • 1 KL drceného zeleného pepře
  • 2 PL sekané petrželky
  • 1 bylinková kostka Maggi - česnek bazalka
  • 1/2 l zeleninového vývaru z 1 kostky Vitana (či jiný)
  • 200 ml zakysané smetany.

Doporučená příloha

  • houskový knedlík snad rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Králík s hlívou v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Kely
186 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Králík s hlívou v pomalém hrnci

To vypadá velmi jedle díky a ukládám do oblíbených.

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Hruškový koláč Hruškový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist