Recept Králík na sušených švestkách a červeném víně

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Stehna zalijeme vínem, které jsme smíchali s octem a kořením a necháme den uležet. Švestky namočíme do vody a necháme nabobtnat.
Maso osušíme v papírové utěrce a ze všech stran osmažíme na rozpáleném másle v kastrole. Maso vyjmeme, výpek zasypeme moukou, prosmažíme ji, zalijeme vinným nálevem a případně trochou vody nebo vývaru. Pokud jsme použili pouze vodu, přidáme bujonovou kostku.
Maso vrátíme zpět do kastrolu, přidáme okapané švestky, opepříme a případně dosolíme. Dusíme doměkka a na závěr vmícháme rybízovou marmeládu.

Recept je z kategorií: Králík



Nahlásit recept

  • 26.04.07 vloženo
  • 8757x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 králičí stehna (lze použít i kuřecí, potom to ovšem bude "Kuře na švestkách" :-)
  • 500 g šušených švestek
  • 350 ml červeného vína
  • 60 g másla
  • 60 g hladké mouky
  • 2 lžíce octa
  • 2 lžíce rybízové marmelády
  • tymián
  • celý pepř
  • bobkový list
  • pepř
  • sůl
  • případně bujonová kostka

Doporučená příloha

  • štouchané brambory nebo knedlíky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

danda 19.11.12 23:46

Prostě Boniny recepty jsou skvost :-)

Jen místo rybízové jsem dala šípkovou, příští týden si syn přeje repete, ale kdoví co bude příští týden :-)

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Králík na sušených švestkách a červeném víně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
danda  19.11.12 23:55

Koukám, že recept používá stehna, měla jsem jen hřbety, takže na fotce to nejsou králičí stehna, aby to někoho nezmátlo :-) a šťouchané brambory jsou ideální příloha, přidala jsem petrželku a dvěma lžícema stvořila noky.
Parádní podzimní krmě :-)

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist