Recept Králík na hořčici (pro Ryby)

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Králičí maso osolíme, opepříme, potřeme máslem, vložíme do horké trouby a za častého podlévání horkou vodou 30 minut pečeme. Pak maso vyjmeme z trouby, silně je potřeme hořčicí, vložíme je zpět do pekáče a kolem dokola obložíme očištěnou, na malé kousky nakrájenou zeleninou, do níž přidáme bobkový list, tymián a rozmarýn. Pekáč znovu vsuneme do trouby a v mírnější troubě ještě asi 20-30 minut pečeme. Čas od času podlijeme.

Hotového králíka vyjmeme z pekáčku a ponecháme v teple. Vypečenou šťávu nalijeme do pánve, přidáme k ní víno a smetanu. Vše společně 2 minuty mírně povaříme, pak omáčku přelijeme přes síto a eventuálně dochutíme. Omáčku podáváme zvlášť.

Poznámka 1:
Budeme-li maso péct v mírnější troubě, nebudeme je muset podlévat a šťáva bude chutnější. Je však třeba občas se o stavu pečeně přesvědčit a eventuálně trošku tekutiny přidat. Zelenina se nesmí připálit ani zhnědnout.

Poznámka 2:
Králíka na hořčici si můžete připravit i podle receptu od LudwigaII nebo od Pepina .

Čerpáno z knihy Receptář ve znamení zvěrokruhu (1989).

Recept je z kategorií: Králík



Nahlásit recept

  • 01.02.06 vloženo
  • 6296x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 větší králičí hřbet s kýtami (*předek ponecháme k jinému účelu*)
  • 2 mrkve
  • 1 velká cibule
  • 1 malý celer
  • 3 kořeny petržele (*nelze použít pastiňák*)
  • na špičku kulatého nože tymián
  • 1 bobkový list
  • špetka rozmarýnu
  • 60 g másla
  • 100 ml bílého vína (*Ludmila, Rulandské, Ryzlink apod.*)
  • 1/8 l smetany ke šlehání (*33%*)
  • 100 g pikantní hořčice.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Králík na hořčici (pro Ryby)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Labužník housenka02
609 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Králík na hořčici (pro Ryby)

Tak jsem se dočkala, už je v oblíbených, ikdyž pravda, že víno jsem dnes konzumovala i bez králíka, ale na to ho dojde příště, je v mrazáku…

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Holandská omáčka

Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist