Recept Králík na hořčici (pro Ryby)

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Králičí maso osolíme, opepříme, potřeme máslem, vložíme do horké trouby a za častého podlévání horkou vodou 30 minut pečeme. Pak maso vyjmeme z trouby, silně je potřeme hořčicí, vložíme je zpět do pekáče a kolem dokola obložíme očištěnou, na malé kousky nakrájenou zeleninou, do níž přidáme bobkový list, tymián a rozmarýn. Pekáč znovu vsuneme do trouby a v mírnější troubě ještě asi 20-30 minut pečeme. Čas od času podlijeme.

Hotového králíka vyjmeme z pekáčku a ponecháme v teple. Vypečenou šťávu nalijeme do pánve, přidáme k ní víno a smetanu. Vše společně 2 minuty mírně povaříme, pak omáčku přelijeme přes síto a eventuálně dochutíme. Omáčku podáváme zvlášť.

Poznámka 1:
Budeme-li maso péct v mírnější troubě, nebudeme je muset podlévat a šťáva bude chutnější. Je však třeba občas se o stavu pečeně přesvědčit a eventuálně trošku tekutiny přidat. Zelenina se nesmí připálit ani zhnědnout.

Poznámka 2:
Králíka na hořčici si můžete připravit i podle receptu od LudwigaII nebo od Pepina .

Čerpáno z knihy Receptář ve znamení zvěrokruhu (1989).

Recept je z kategorií: Králík



Nahlásit recept

  • 01.02.06 vloženo
  • 6461x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 větší králičí hřbet s kýtami (*předek ponecháme k jinému účelu*)
  • 2 mrkve
  • 1 velká cibule
  • 1 malý celer
  • 3 kořeny petržele (*nelze použít pastiňák*)
  • na špičku kulatého nože tymián
  • 1 bobkový list
  • špetka rozmarýnu
  • 60 g másla
  • 100 ml bílého vína (*Ludmila, Rulandské, Ryzlink apod.*)
  • 1/8 l smetany ke šlehání (*33%*)
  • 100 g pikantní hořčice.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Králík na hořčici (pro Ryby)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
Labužník housenka02
609 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Králík na hořčici (pro Ryby)

Tak jsem se dočkala, už je v oblíbených, ikdyž pravda, že víno jsem dnes konzumovala i bez králíka, ale na to ho dojde příště, je v mrazáku…

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Králík pečený na česneku

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist