Recept Králík na černo

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

V kastrolu zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno
nakrájenou nebo nastrouhanou kořenovou teleninu a krátce osmahneme.

Na osmaženou zeleninu rozložíme naporcovaného osoleného králíka, zalijeme vodou, přidáme pepř,nové koření, bobkový list a vaříme do
 měkka.

Když je maso měkké vyjmeme ho včetně koření z vývaru, do kterého
potom dáme zbylé ingredience tzn.pokrájené sušené švestky,nastrouhaný perník,rybízovou marmeládu a červené víno a
15 až 20 minut na mírném ohni povaříme. Potom vše rozmixujeme
a omáčku můžeme dochutit solí a citronovou šťávou.

Recept je z kategorií: Králík



Nahlásit recept

  • 15.10.06 vloženo
  • 16958x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 králík
  • 1 cibule
  • 250g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
  • 10 kuliček černého pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 2 bobkové listy
  • sůl
  • 100g pokrájených sušených švestek
  • 3 PL rybízové marmelády
  • 100g nastrouhaného perníku
  • 150ml červeného vína
  • citronová šťáva

Doporučená příloha

  • knedlík

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Králík na černo

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Ivana-Ch
64 příspěvků 31.03.10 20:15
Re: Králík na černo

Hele Ládíku nedíval si se mě náhodou pod ruku když jsem králíka připravovala.Já ho dělám úplně stejně, akorád do omáčky ještě přidávám sekané mandle. Jo a dělám ho pouze ze zajíce. Já, manžel i syn a veškeré příbuzenstvo z obou stran jsme lesáci a myslivci už hodně generací zpátky.

 
meisje
580 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Králík na černo

Pripomnelo me to, ze za par tydnu jsou tady vanoce a s tim i tahle bajecna vec bez ktere vanoce snad u nas ani nemuzou byt. My se tento rok asi po 8 stravenych vanocich v CR, domu nepodivame a tak me to taky navnadilo abych uz zacala premyslet kde tady sezenu kralika, asi to bude nejaky vybehany dietni maratonec, ale kdyz nebude nic jineho tak nam i tak urcite bude ( muset ! ) chutnat na cerno. Kdyz pominu, ze pouzivame doma uplne jine ingredience tak me tady u tohoto receptu vadi,ze je to " rychlovka" (((. Kralik na cerno se musi nakladat a pak pomalu varit a pohrat si s tim.........jinak je to osizene. Ale urcite zalezi na tom " na co je kdo zvykly" a proti gustu zadny disputat! Ja se svemu dietnimu maratonci, ale budu venovat, tak jak se ma ))).

 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Králík na černo

Teda Ladiku, tohle dělávala moje maminka i babička, možná ingredience byly trochu jiné, ale to nevadí. Králíka z domácího chovu mám v mrazáku - určitě vyzkouším. Díky

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Guláš z masáků

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist