Recept Králičí paštika

aneb Králičí paštika s koňakem

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

1. Králičí maso očistíme a nakrájíme na menší kousky. Pak ho společně s polovinou jater a 200 g slaniny dvakrát najemno umeleme. Do vzniklé směsi přidáme důkladně rozsekané kapary, okořeníme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Vidličkou důkldně zašleháme koňak a nakonec vmícháme šlehačku.
2. Druhou polovinu jater očistíme, zalijeme vodou a uvaříme. Uvařená játra necháme zchladnout, nakrájíme je na menší kousky a opatrně vmícháme do masové směsi.
3. Paštikovou formu vyložíme na plátky nakrájenou anglickou slaninou, naplníme masovou směsí a překryjeme plátky slaniny. Formu uzavřeme a vložíme do vodní lázně, ve které paštiku vaříme při teplotě 80st. C. Paštiku můžeme vařit i v troubě.

Recept je z kategorií: Králík



Nahlásit recept

  • 06.06.05 vloženo
  • 7871x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Ingredience

  • 500 g králičího masa, 200 g králičích nebo drůbežích jater, 300 g anglické slaniny, 100 ml šlehačky, 1 lžíce kaparů, černý pepř, sůl, 1 lžíce koňaku, špetka muškátového oříšku.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Králičí paštika

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá...
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
TOPlist