Recept Králičí paštika

aneb Králičí paštika s koňakem

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

1. Králičí maso očistíme a nakrájíme na menší kousky. Pak ho společně s polovinou jater a 200 g slaniny dvakrát najemno umeleme. Do vzniklé směsi přidáme důkladně rozsekané kapary, okořeníme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Vidličkou důkldně zašleháme koňak a nakonec vmícháme šlehačku.
2. Druhou polovinu jater očistíme, zalijeme vodou a uvaříme. Uvařená játra necháme zchladnout, nakrájíme je na menší kousky a opatrně vmícháme do masové směsi.
3. Paštikovou formu vyložíme na plátky nakrájenou anglickou slaninou, naplníme masovou směsí a překryjeme plátky slaniny. Formu uzavřeme a vložíme do vodní lázně, ve které paštiku vaříme při teplotě 80st. C. Paštiku můžeme vařit i v troubě.

Recept je z kategorií: Králík



Nahlásit recept

  • 06.06.05 vloženo
  • 7712x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Ingredience

  • 500 g králičího masa, 200 g králičích nebo drůbežích jater, 300 g anglické slaniny, 100 ml šlehačky, 1 lžíce kaparů, černý pepř, sůl, 1 lžíce koňaku, špetka muškátového oříšku.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Králičí paštika

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Treska po švédsku

Inzerce

Vylaďte letní pokrmy řeckým olivovým olejem

dnes | Chcete se v létě cítit fit a zároveň si pochutnat na dobrém jídle? Vyzkoušejte středomořskou kuchyni. Je bohatá na zeleninové saláty, ryby a další svěží pokrmy, které přímo vybízejí k použití olivového oleje. (číst dále)

Nejlepší recepty

Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá...
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Kuře na medu Kuře na medu
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná...
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
TOPlist