Recept Kougelhopf

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Nalít třešňovici na hrozinky, zamíchat a nechat stát po několik hodin.

Přesít 300g mouky, udělat důlek, rozdrobit do něj kvasnice, nalít půl vlažného mléka a zamíchat. Lehce vypracovat a nechat přikryté nakynout po 2 hodiny.

Přidat zbytek mléka a mouky, sůl a trochu našlehaná vejce. Dobře zamíchat a pak prudce hníst těsto alespoň po 10min. (velice důležité pro struktůru těsta bábovky). Poměrně řítké těsto se musí oddělovat od stran mísy. Zamíchat dovnitř máslo a znovu dobře vypracovat. Zamíchat dovnitř hrozinky, až jsou rovnoměrně rozdělené v těstě.

Vymazat jednu velkou, nebo dvě menší bábovkové formy a posypat jejich dno lupínky maddlí. Naplnit formy do poloviny a přikryté je dát opět vykynout.

Rozehřát troubu na 200°C. Péct ¨kougelhopf ¨po 20-30min. (záleží na velikosti forem). Když je povrch zlatově hnědý a bábovka se odděluje od stran formy, vyjmout ji z trouby a nechat ji vychladnout. Mohou se vyzkoušet zasunutou špejlí do bábovky, která po vyjmutí musí být čistá.

P.S.: Tradiční specialita z Alsase, kde francouzká kuchyně má německý nádech.

Recept je z kategorií: Bábovky



Nahlásit recept

  • 07.12.02 vloženo
  • 3963x zobrazeno

Ingredience

  • 2 lžíce Kirsch, nebo jiné třešňovice
  • 150g sultánek, nebo jiných hrozinek
  • 700g polohrubé mouky
  • 30g kvasnic
  • 500ml vlažného mléka
  • 2 lžičky soli
  • 150g jemného krystalového cukru
  • 5 vajec
  • 180g měkkého másla
  • 2 lžíce mandlových lupínků

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kougelhopf

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Štrůdl s hlívou

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

včera | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist