Recept Korpus klasika a co s nim?

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Vejce, cukr a vanilkovy cukr vyslehame do peny. Ja sleham az 30 min. Pak opatrne vsleham mouku s praskem do peciva. Pecu na 180 asi 40 – 45 min. Zalezi na tve troube.

Korpus rozriznu na 3. Kazdou placku pokapu treba jupikem, nebo stavou z kompotu, zalezi na choutkach. Pomazu malinovou marmiladou, a kremem ( Vanilkova napln do dortu smichana se slehackou ) a nebo jen slehackou.

Vrsek dortu ozdobim bud slehackou, nebo na slehacku polozim tenkou placku z marcipanu.

Recept je z kategorií: Korpusy



Nahlásit recept

  • 28.10.05 vloženo
  • 6764x zobrazeno

Ingredience

  • 6 vajec
  • 180 g cukru krupice
  • 180g hladke mouky
  • 1 vanilkovy cukr
  • 1 prasek do peciva

Doporučená příloha

  • kaffe

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Korpus klasika a co s nim?

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
gemma
245 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Korpus klasika a co s nim?, Viktorko,

nerozpustí, mám to vyzkoušené. A je to mnohem lepší a lehčí než na máslovém krému. dokonce šlehačku pod marcipán skoro nesladím.

 
viktorka11
188 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Korpus klasika a co s nim?

Rekla bych, ze marcipan se dava spis na maslovy krem. Myslim, ze na slehacce by se „rozpustil“

Vložit nový komentář
Inzerce

Vylaďte letní pokrmy řeckým olivovým olejem

23.07.14 | Chcete se v létě cítit fit a zároveň si pochutnat na dobrém jídle? Vyzkoušejte středomořskou kuchyni. Je bohatá na zeleninové saláty, ryby a další svěží pokrmy, které přímo vybízejí k použití olivového oleje. (číst dále)

Nejlepší recepty

Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Mrkvový salát Mrkvový salát
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s...
TOPlist