Recept Kořeněný květákový a kmínový pilaf

(Hodnoceno 2x) Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kořeněný květákový a kmínový pilaf

Úvod

Toto je rychlé jídlo z květáku vařeného s cibulí, římským kmínem a kořením, který se míchá s vařenou rýží, kešu oříšky a hrozinkami.

Postup

Na velké pánvi rozpusťte máslo, přidejte chilli a 4-5 minut poduste dokud cibule nezměkne. Přidejte česnek, římský kmín, skořici, bobkový list, kardamom a 1 minutu povařte.
Přidejte květák a vodu, přikryjte a 5 minut vařte dokud květák nezměkkne.
Přimíchejte rýži, kešu oříšky a rozinky a vařte ještě 5 minut dokud se rýže neprohřeje. Před podáváním vytáhněte bobkový list a skořicovou kůru.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla



Nahlásit recept

  • 08.03.07 vloženo
  • 10103x zobrazeno

Čas přípravy

  • ccy 20 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 60 g másla
  • 1 nakrájená cibule
  • 1 nadrcený stroužek česneku
  • 1 lžíce zrníček římského kmínu
  • 1 kousek skořice
  • 2 bobkové listy
  • 1 lžička mletého kardamomu
  • 1 střední květák roztrhaný na malé růžice
  • 125 g pražených kešu oříšků
  • 60 g hrozinek

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

DanaJ 12.11.13 17:11

Moc nám to chutnalo, díky. Je to bezva rychlovka.
Jo a kešu jsem umlela, kvůli malému synovi, a ještě jsem přidala kurkumu.:-)

Diskuse k receptu Kořeněný květákový a kmínový pilaf

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
danda  25.01.09 03:43
Re: Kořeněný květákový a kmínový pilaf - Poldo :-)

skoro poslední květák z vlastní produkce skončil ve tvém moc dobrém pilafu , dokonce syn, který chtěl zůstat u babičky na oběd, protože květák není maso, přišel domů, když cítil tu úžasnou vůni a bez protestů snědl plný talíř. Díky za dvacetiminutovou dobrotu :-).

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Polévka z naťových cibulek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist