Recept Korejske Teriyaki v omelete

Korejská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Korejske Teriyaki v omelete

Postup

Jablko dobre rozmixujeme alebo postruhame na uplne jemnunko (napr.na detskom struhadielku). Vsetko spolu dobre premiesame.

Masko nakrajame na tenucke mansie platky, macame v marinade a ukladame do misy. Zvysnou marinadou zalejeme a nechame odstat aspon dve hodiny. Samozrejme vydrzi v chladnicke nalozene aj zopar dni.

Pecieme na panvici na zopar kvapkach oleja. Ku koncu mozeme pridat nakrajane hubky, cuketku na rezance.. por.. mrkvu.. zelenu cibulku…podavame s ryzou/ chlebikom, mozeme podavat aj ako „hamburger“…

Alebo si pripravime z muky+sol+ voda cesticko ako na palacinky,hrst zelenu cibulku dlhu asi 15-20 cm dame na panvicu s troskou oleja( dame ju tak aby drzala v hrstke-spolu) ked sa trosku rozpali nalejeme na nu cesticko, polozime masko uz opecene alebo kusok rybky, mozno kusok -zopar rezancov papricky/ feferonky/zelenej papriky/kapie.., zalejeme rozmiesanym vajickom opecieme, obratime opecieme a podavame.. ..tu korejsku pizzu/omeletu mozeme podavat aj bez maska alebo rybky, proste len tak…

Dobru chut!

Recept je z kategorií: Hovězí maso



Nahlásit recept

  • 15.01.08 vloženo
  • 5648x zobrazeno

Čas přípravy

  • nic moc

Ingredience

  • Marinada:
  • 3/4 salky sojovej omacky
  • 6-7 strucikov cesnaku
  • 1 jablko
  • 1-2 PL cukru
  • 1KL cierne korenie mlete
  • 2 PL sezam olej/normalny
  • telacie/hov.masko/rybka...ale kludne aj libove bravcove/kuracinka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Korejske Teriyaki v omelete

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Sylvie
2302 příspěvků 07.10.11 10:32

Jolanko, už jsi potkala mistra Kima? Pozdrav stále platí! :-) Recept je u nás stále aktuální.

 
jolana
4987 příspěvků 25.02.09 00:13
Re: Korejske Teriyaki v omelete

Sylvie, ked uvidim „mistr Kim“ co ma to naucil, tak mu odovzdam pozdrav od teba…;-));))
Minule som videla v dakom cestopisnom filme ako to robia vo svojej vlasti..tie zeleninove boli velkee okruhle asi tych 40 cm aj viac priemer mali, a islo to damam od ruky rychlostou blesku -nestacil jeden sledovat …:)

 
Sylvie
2302 příspěvků 24.02.09 23:40
Re: Korejske Teriyaki v omelete, Jolanko

Dělala jsem předminulý měsíc, jen jsem zapomněla na komentář. Bohužel jsem udělala maso dřív než amolety a maso mi zmizlo pod rukama. Výborné to bylo!!

 
LenkaH02
6 příspěvků 24.02.09 23:04
Re: Korejske Teriyaki v omelete

do jídel opravdu dávají málo soli, zato jí je hromada ve všech druzích kimči, které se podává ke KAŽDÉMU jídlu (tj. i k snídani). Takže celkově soli snědí stejné množství, jako my.

 
jolana
4987 příspěvků 19.01.08 03:30
Re: Korejske Teriyaki v omelete

Dandi, som velmi rada ze chutilo. V skutocnosti su tie omeletky trosku mensie. Jo a korejci ich takto robia nielen so zelenou cibulkou ale aj s listovym spenatom alebo cinskou kapustou alebo s Kim chi…a ta fotecka je uzasne krasna a som sa usmievala a usmievala.. ty potvoro ;-)…zdravim z mrznucej dialky, krasny vecer a vikend a pozdrav mi tam tie tvoje chlapiska.. :)

 
danda  25.01.09 03:43
Re: Korejske Teriyaki v omelete - Jolano :-)

Tak nevím jestli měla omeleta takto vypadat, ta cibulka tam není moc vidět, ale to co bylo mezi těstíčkem a vajíčkem bylo moc dobré, voňavé, bez soli, protože já také solím malinko a všechno dohromady bylo perfektní, lepší než pizza , dík za chutnou večeři :-))

 
jolana
4987 příspěvků 16.01.08 14:43
Re: Korejske Teriyaki v omelete

Dandi, tak nech sa dari..ten recept som sa naucila od Mr.Kim, korejsky vierozvestec/ka­zatel…okrem kazania aj dobre vari, rychlo a chutne. Je zaujimave, ze korejci strasne malo solia alebo vobec. Ked som ho upozornila na niektore jedla ze sol, tak povedal ze netreba, radsej tam supnu chilli papricky/ pastu…alebo rybiu omacku ( co ja nerada, aj Kim Chi robievam bez nej ).
Jo a ta omeletka, ak sa robi nech je tenka asi tak 7mm, proste len trosku sa cvrkne na zelenu cibulku alebo sa ta hrstka cibulky v tom cesticku namaca a supne do panvicky - takto som ocakala cely sporak.. som robila korejsky den a varila rozsafnym stylom ala Mr.Kim… ;-)…pekny den…:)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Holandská omáčka

Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Reveňový koláč Reveňový koláč
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist