Recept KOPÝTKA s makovou nádivkou z Moravy

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

KOPÝTKA s makovou nádivkou z Moravy

Postup

Nastrouhané brambory, máslo, cukr, vejce, mouku smíchanou se solí a práškem do pečiva, citronovou kůrou vložíme do mísy a vypracujeme v hladké těsto.

Nádivka:
V kastrolku smíchat mléko s vanilkovým cukrem, skořicovým cukrem a kůrou. Nechat přivéct do varu. Sundat z plotny a přidat mák s povidly. Dobře promíchat a nechat trochu vychladnout.

Těsto rozdělit na 3 části. Každou vyválet na pomoučeném vále na 30cm x 40cm obdélník. Každý obdélník potřít 1/3 makové nádivky a z delší strany je zatočit pevně do ¨závinu¨. Pomocí ostrého navlhčeného nože ¨záviny¨nakrájet na 5cm silné plátky. Poskládat je řeznou stranou na pečícím vymaštěným papírem vyložené plechy a potřít je vajíčkem.

Vložit do předem vyhřáté trouby na 170°C (horkovzdušná 150 a plynová stupeň 2–3) a péct je po 20–25min.

Před podáváním kopýtka nechat vystydnout na mřížce.

P.S. Recept rodiny Řehůřků.

Recept je z kategorií: Buchty



Nahlásit recept

  • 26.03.04 vloženo
  • 4892x zobrazeno

Ingredience

  • 500g uvařených brambor
  • 200g másla pokojové teploty
  • 200g práškového cukru
  • 550g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • citronová kůra
  • 2 vejce
  • špetka soli
  • Nádivka:
  • 200ml mléka
  • 100g práškového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 balíček skořicového cuku
  • 350g pomletého máku
  • nastrouhaná citronová kůra
  • 50g švestkových povidel
  • 1 rošlehané vejce na potření

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu KOPÝTKA s makovou nádivkou z Moravy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
babi
6330 příspěvků 30.11.10 01:35

marmeladko, mam nekolik receptu na testo s bramborou a mam je velice rada.

casino, byl to jeji prvni recept, i kdyz identicky…

 
casino
4202 příspěvků 29.11.10 21:05

marmelada,
náhodou jsem nedávno KOPÝTKA dělal podle téměř identického receptu: http://www.labuznik.com/…ova-kopytka/ To těsto se blíží křehkému těstu, ale navíc je vláčné, asi skrzevááá ty zemáky :-) VYZKOUŠEJTE, pravděpodobně nebudete zklamána.
Protože kopýtka naběhnou, zkuste krájet ze „závinu“ řezy do 3 cm; i tak budou kousky dost velké. To co je tady na obrázku jsou patrně kopýtka překrojená napůl…

 
marmelada
1648 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: KOPÝTKA s makovou nádivkou z Moravy.

Babi, tohle vyzkouším. Mám ráda mák a ta kombinace s povidly je pro mně nová. To těsto je ve výsledku jako křehké nebo kynuté? Nevím, co s tím udělají ty brambory.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Rizoto s liškami

Nejlepší recepty

Květáková polévka Květáková polévka
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Cibulačka Cibulačka
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená...
TOPlist