Recept KOPÝTKA s makovou nádivkou z Moravy

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

KOPÝTKA s makovou nádivkou z Moravy

Postup

Nastrouhané brambory, máslo, cukr, vejce, mouku smíchanou se solí a práškem do pečiva, citronovou kůrou vložíme do mísy a vypracujeme v hladké těsto.

Nádivka:
V kastrolku smíchat mléko s vanilkovým cukrem, skořicovým cukrem a kůrou. Nechat přivéct do varu. Sundat z plotny a přidat mák s povidly. Dobře promíchat a nechat trochu vychladnout.

Těsto rozdělit na 3 části. Každou vyválet na pomoučeném vále na 30cm x 40cm obdélník. Každý obdélník potřít 1/3 makové nádivky a z delší strany je zatočit pevně do ¨závinu¨. Pomocí ostrého navlhčeného nože ¨záviny¨nakrájet na 5cm silné plátky. Poskládat je řeznou stranou na pečícím vymaštěným papírem vyložené plechy a potřít je vajíčkem.

Vložit do předem vyhřáté trouby na 170°C (horkovzdušná 150 a plynová stupeň 2–3) a péct je po 20–25min.

Před podáváním kopýtka nechat vystydnout na mřížce.

P.S. Recept rodiny Řehůřků.

Recept je z kategorií: Buchty



Nahlásit recept

  • 26.03.04 vloženo
  • 4950x zobrazeno

Ingredience

  • 500g uvařených brambor
  • 200g másla pokojové teploty
  • 200g práškového cukru
  • 550g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • citronová kůra
  • 2 vejce
  • špetka soli
  • Nádivka:
  • 200ml mléka
  • 100g práškového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 balíček skořicového cuku
  • 350g pomletého máku
  • nastrouhaná citronová kůra
  • 50g švestkových povidel
  • 1 rošlehané vejce na potření

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu KOPÝTKA s makovou nádivkou z Moravy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
babi
6337 příspěvků 30.11.10 01:35

marmeladko, mam nekolik receptu na testo s bramborou a mam je velice rada.

casino, byl to jeji prvni recept, i kdyz identicky…

 
casino
4209 příspěvků 29.11.10 21:05

marmelada,
náhodou jsem nedávno KOPÝTKA dělal podle téměř identického receptu: http://www.labuznik.com/…ova-kopytka/ To těsto se blíží křehkému těstu, ale navíc je vláčné, asi skrzevááá ty zemáky :-) VYZKOUŠEJTE, pravděpodobně nebudete zklamána.
Protože kopýtka naběhnou, zkuste krájet ze „závinu“ řezy do 3 cm; i tak budou kousky dost velké. To co je tady na obrázku jsou patrně kopýtka překrojená napůl…

 
marmelada
1648 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: KOPÝTKA s makovou nádivkou z Moravy.

Babi, tohle vyzkouším. Mám ráda mák a ta kombinace s povidly je pro mně nová. To těsto je ve výsledku jako křehké nebo kynuté? Nevím, co s tím udělají ty brambory.

Vložit nový komentář
Inzerce

Naporcovaný manžel, jídlo jako pračlověk a další knihy pro podzimní šeď

včera | Vychutnejte si letošní podzim - přes stránky elektronické knihy nepřiberete ani deko. Přinášíme pět tipů toho nejlepší čtení do vaší čtečky. A začínáme rovnou jedním románem, kde si hrdinka pochutnává na dost zvláštní ingredienci... (číst dále)

Nejlepší recepty

Chléb s celerem Chléb s celerem
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka...
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
TOPlist