Recept Knedlíky vídeňské

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Tři žemle pokrájíme na kostičky a necháme v mléce rozmočit. Další dvě žemle pokrájené na kostičky lehce osmahneme na lžíci másla a necháme vychladnout.
Do rozmočených žemlí dáme 2 žloutky, přidáme mouku, ušlehaný tuhý sníh ze 2 bílků, osolíme, přidáme smažené žemle a strouhanku lehce smočenou (pokropenou) v mléce.

Čtyři rohy většího ubrousku namočíme ve studené vodě, potřeme syrovým máslem a vysypeme moukou. Těsto rozdělíme na 4 stejné díly, do každého rohu ubrousku jeden a volně uvážeme. Počítáme s tím, že knedlík bude nabývat.

Vaříme stejným způsobem jako u knedlíků v ubrousku, jenom doba tohoto knedlíku je 20-25 minut.
Hotové knedlíky můžeme taky pokrájet na plátky, polít vařícím máslem, posypat na másle osmaženou strouhankou a ihned podávat.

Recept je z kategorií: Knedlíky



Nahlásit recept

  • 18.09.03 vloženo
  • 9181x zobrazeno

Ingredience

  • 5 žemlí
  • 2 vejce
  • lžíci krupicové mouky
  • špetka soli
  • 1/4 l mléka
  • lžíce strouhané housky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Knedlíky vídeňské

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: rostbíf (studený nářez)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Jahodový pohár Jahodový pohár

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist