Recept Klasický Rassolnik - s výraznou chutí tak jako i vůní

Ruská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Z ledvinek odstranit membránu a vložit je na 30 minut do studené vody. Potom je osušit, nakrájet na plátky a obalit je v nouce.

Připravit si zeleninu. Nakrájet oloupanou a očištěnou zeleninu asi na 10 cm dlouhé tenké proužky. Ve velkém hrnci rozpustit 2 lžíce másla a zeleninu na něm po 10 minut osmažit.

Na malé pánvi rozpustit zbývající máslo a ledvinky na něm na prudko osmažit. Přidat je do velkého hrnce k zelenině. Zalít vše vývarem, potom přidat okurky, kroupy, sůl a pepř. Přivéct do varu a sem tam sejmout šum co se tvoří na povrchu. Když se ten přestane tvořit, tak přikrýt hrnec a polévku nechat pomalinku probublávat po 45 minut.

Zamíchat dovnitř lák a polévku dochutit podle chuti. V tomto bodě se před podáváním do polévky může zamíchat kyselá smetana, nebo ta se může podávat zvlášť.

Recept je z kategorií: Speciální polévky



Nahlásit recept

  • 06.04.06 vloženo
  • 4864x zobrazeno

Ingredience

  • 1 telecí ledvinka, nebo 2 jehněčí
  • mouka
  • 1 velká mrkev
  • 1 středně velký pórek
  • 1 oloupaná brambora
  • 4 lžíce másla
  • 4 lžíce perlových krup
  • 3/4 lžičky soli
  • čerstvě pomletý pepř podle chuti
  • 2 lžíce láku z okurek
  • 2.5 l hovězího vývaru
  • 3 mléčně kvašené okurky, rozkrojené napůl, semínka vyškrábnutá a okurky nakrájené na dlouhé tenké proužky
  • kyselá smetana

Doporučená příloha

  • černý ruský chléb, anebo jiný selský

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Klasický Rassolnik - s výraznou chutí tak jako i vůní

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist