Recept Klasický Rassolnik - s výraznou chutí tak jako i vůní

Ruská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Z ledvinek odstranit membránu a vložit je na 30 minut do studené vody. Potom je osušit, nakrájet na plátky a obalit je v nouce.

Připravit si zeleninu. Nakrájet oloupanou a očištěnou zeleninu asi na 10 cm dlouhé tenké proužky. Ve velkém hrnci rozpustit 2 lžíce másla a zeleninu na něm po 10 minut osmažit.

Na malé pánvi rozpustit zbývající máslo a ledvinky na něm na prudko osmažit. Přidat je do velkého hrnce k zelenině. Zalít vše vývarem, potom přidat okurky, kroupy, sůl a pepř. Přivéct do varu a sem tam sejmout šum co se tvoří na povrchu. Když se ten přestane tvořit, tak přikrýt hrnec a polévku nechat pomalinku probublávat po 45 minut.

Zamíchat dovnitř lák a polévku dochutit podle chuti. V tomto bodě se před podáváním do polévky může zamíchat kyselá smetana, nebo ta se může podávat zvlášť.

Recept je z kategorií: Speciální polévky



Nahlásit recept

  • 06.04.06 vloženo
  • 4877x zobrazeno

Ingredience

  • 1 telecí ledvinka, nebo 2 jehněčí
  • mouka
  • 1 velká mrkev
  • 1 středně velký pórek
  • 1 oloupaná brambora
  • 4 lžíce másla
  • 4 lžíce perlových krup
  • 3/4 lžičky soli
  • čerstvě pomletý pepř podle chuti
  • 2 lžíce láku z okurek
  • 2.5 l hovězího vývaru
  • 3 mléčně kvašené okurky, rozkrojené napůl, semínka vyškrábnutá a okurky nakrájené na dlouhé tenké proužky
  • kyselá smetana

Doporučená příloha

  • černý ruský chléb, anebo jiný selský

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Klasický Rassolnik - s výraznou chutí tak jako i vůní

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Štrůdl s hlívou

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

dnes | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Mrkvový salát Mrkvový salát
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist