Recept Kim Chi rychlostí blesku (a ještě ke všemu vegetariánské)

Korejská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kim Chi rychlostí blesku (a ještě ke všemu vegetariánské)

Postup

Zelí pokrájíme na kusy cca 5 cm a vložíme do velké mísy nebo do kýble.
Přidáme nasekaný česnek, trochu cukru, sůl, sojovou omáčku, sušené čili a ocet.
Vše řádně promícháme a dáme do zavařovací lahve.

Nejlépe je počkat s konzumací týden, ale to já nikdy tak dlouho nevydržím.

Množství neuvádím, jelikož jsem to viděla na TV a tam to házeli od oka.
Během procesu se dají chutě upravit.

Recept je z kategorií: Saláty



Nahlásit recept

  • 11.07.07 vloženo
  • 11796x zobrazeno

Čas přípravy

  • 10 minut

Ingredience

  • čínské zelí (Wong Bok)
  • česnek
  • cukr
  • sůl
  • sojová omáčka
  • sušené čili papričky
  • rýžový ocet

Doporučená příloha

  • Cokoliv korejského

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kim Chi rychlostí blesku (a ještě ke všemu vegetariánské)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
jolana
4988 příspěvků 08.07.11 10:34

..a jeeejej..co to , kto tooo?..Esmeee … :lol:

 
cookie123
253 příspěvků 30.12.09 17:12
Re: Kim Chi rychlostí blesku - Esme, martine

Moc Vám děkuji. Připraveno, uděláno. Dala jsem jablečný ocet, protože ho z nějakým mně nejasných důvodů miluju a už tady sedím a jím. Já jsem na kyselé, slané a ostré chutě. Je divné, že třeba nemusím moc sladké. Kolem Vánoc pravidelně hubnu, protože nemusím ani majonesové saláty, zato ryby miluju. Já paradoxně přibírám v létě, kdy je spousta grilování a taky na dovolený musím vše zkusit:)))
PF 2010

 
esmeralda
4799 příspěvků 30.12.09 16:09
Re: Kim Chi rychlostí blesku - Cookie,

vím že to není správná přihrádka, ale když se to nakouslo…
Taky přeji všechno nejlepší.

 
martin_etzl
280 příspěvků 30.12.09 03:49
Re: Kim Chi rychlostí blesku (a ještě ke všemu vegetariánské)

Tak to všechno nejlepší a hodně štěstí, Cookie.
Já jsem ocenil i to, že je to vegetariánské, takže si může pochutnat zbytek rodiny a naše vegetariánka všichni z jedné mísy. Jestli nám má zbýt na Silvestra, potažmo na Nový rok, musím zítra udělat další.

 
cookie123
253 příspěvků 30.12.09 03:40
Re: Kim Chi rychlostí blesku (a ještě ke všemu vegetariánské)

JJ, to by nebylo, Esme. Ono k té nam pla moc vhodné čichat není, taky nepátrat z čeho je. Ale jídla s ní jsou ssuper.
ALE BUDU TO DĚLAT HNED ZÍTRA. Schválně jsem byla dneska v obchodě nakoupit věci. Může to být i super vyprošťovák, což budu potřebovat, protože mám na Silvestra narozeniny:)))

 
esmeralda
4799 příspěvků 30.12.09 03:31
Re: Kim Chi rychlostí blesku - Cookie,

Kim chi existuje moc druhů, aspoň se mi to tak jeví v korejských restauracích, proto je asi těžko říci které je to (výraz který jsem se naučila v ČR) „to pravé“.
I já používám na výrobu po domácku rybí omáčku, neboli jak správně popisuje Hyenek: shnilé sardinky v soli.
Asi zde probíhala debata o vegetariánství a Fish sauce by v tomto případě nebyl vhodný.

 
Hyenek
74 příspěvků 30.12.09 01:06
Re: Kim Chi rychlostí blesku (a ještě ke všemu vegetariánské)

U nás se Kim Chi dělá tak:
1/3 skoro přesně podle tohoto receptu. Je to opravdu výtečné a jíst se to dá ihned.
Do 2/3 si tatík nalije garum (to jsou takové shnilé sardinky v soli, smrdí to jak selka a drahé je to jak sedlák). Napěchuje to do flašek od okurek a zakope na zahradě. Ještě štěstí, že má sklerózu jak bič takže někde na zahradě máme Kim-Chi už deset sezón v řadě. Ale kedlubny nám za posledních 10 let jedou jako bláznivé, z ředkviček nám rostou květáky a z petržele bambus.

 
martin_etzl
280 příspěvků 30.12.09 00:08
Re: Kim Chi rychlostí blesku (a ještě ke všemu vegetariánské)

Nečekám. Je to jedlé ne téměř okamžitě, ale okamžitě :-). Nicméně naložil jsem velkou sklenici a doufám, že zbyde aspoň na Silvestra. Ty moje kobyly (pardon kobylky) se na to už vrhly.

 
cookie123
253 příspěvků 29.12.09 18:09
Re: Kim Chi rychlostí blesku (a ještě ke všemu vegetariánské) Esm

Ahoj Esme, Tvůj recept vypadá super, ale já mu budu říkat naložené čínské zelí, protože neobsahuje rybí omáčku a další ingredience, které Kim Chi obsahova má, nejvíce se tomu prodobá recet http://www.labuznik.com/recipe.php?…, který vložil Galius, nebo jednodušší recept od Jolanky.
Jolano, moc díky.
PŘESTO JE TO SUPER RECEPT, A BUDU VEČER DĚLAT K SILVESTRU.
Jen mám ráda, když se věci nazývají pravým jménem. :)))

 
jolana
4988 příspěvků 29.12.09 14:20
Re: Kim Chi rychlostí blesku (a ještě ke všemu vegetariánské)

vcera som sa ponahlala… tu je link, s tym medom to je myslim to tretie video :))

http://www.koreanbeacon.com/tag/kimchi/

 
esmeralda
4799 příspěvků 29.12.09 07:22
Re: Kim Chi rychlostí blesku - Martine,

nečekej.
Já ho taky sežeru polovinu hned druhý den. Je to jedlé téměř okamžitě.

 
martin_etzl
280 příspěvků 29.12.09 06:52
Re: Kim Chi rychlostí blesku (a ještě ke všemu vegetariánské)

Zítra, hned jak vypadnu z práce, jdu pro zelí. A myslím, že týden taky čekat nevydržím :-).

 
esmeralda
4799 příspěvků 29.12.09 06:28
Re: Kim Chi rychlostí blesku - Jolano,

to vypadá velice jedle. Určitě tuto variaci vyzkouším.
Na Kim Chi existuje asi hodně receptů.
Ještě jsem nenašla Kim Chi které by mi nechutnalo.

Nejraději chodím do korejské restaurace kde jen usedneš, přinesou ho na stůl.
Je to od nich pozornost za kterou neúčtují. Já je vždy málem přivedu na buben. :-))))

 
jolana
4988 příspěvků 29.12.09 05:47
Re: Kim Chi rychlostí blesku (a ještě ke všemu vegetariánské)

Esme, nasla na nete podobny recept, kde kapustu osolili, nechali zkrehnut a „odtiect“, preplachli a trosku vyzmykali. Bez sojovky.
K tomu jedna mrkva, 4-5 zelenych cibuliek na kolieska, cili papricky, cesnak a zazvor dat do chopper. Miesto cukru med -3 lyzice a ocot . Trosku sa poleje slanou vodou. Uz teraz je lahodny, fajnovy ako ten tvoj..:))
Pekny vecer:))

 
esmeralda
4799 příspěvků 01.03.09 04:19
Re: Kim Chi rychlostí blesku - Ewo,

omlouvám se. Přehlédla jsem.
Jsem ráda že chutnalo.
Já se rybí omáčce také nevyhýbám. Jenom se musí dát méně jiných slaných pří:,–(.

 
ewa
600 příspěvků 28.02.09 15:40
Re: Kim Chi rychlostí blesku (a ještě ke všemu vegetariánské)

Esmeraldo, děkuju za odpověď, dotaz byl můj. :-)
Nevydržela jsem čekat a postupovala jsem tak, jak radíš, jen jsem cmrndla i trochu rybí omáčky. Ujídat jsem začala okamžitě a zbytek namačkala do skleničky. Máš pravdu, zelí pustilo trochu vody, takže je ponořené. Budu muset zelí ještě přikoupit. Za recept děkuju. :-))

 
esmeralda
4799 příspěvků 28.02.09 14:33
Re: Sylvie,

opravdu to tam dávám od oka.
Každou vrstvu jen tak pocvrndám. Vinný ocet snad bude OK.
Není třeba to v té směsi utopit. Zelí si časem pustí samo trochu vody.
Dávám hodně chilli. Máme totiž plechové hu plechová ústa.

 
Sylvie
2302 příspěvků 28.02.09 02:26
Re: Kim Chi rychlostí blesku (a ještě ke všemu vegetariánské)

yyyyyyyyyyyyy­yyyyyyyyyyyyy­yyyyyyyyyyyyy­yyyyyyyyyyyyy­yyyyyyyyyyyyy­yyyyyyyyyyyyy­yyyyyyyyyyyyy­yyyyyyyy

 
ewa
600 příspěvků 27.02.09 23:47
Re: Kim Chi rychlostí blesku (a ještě ke všemu vegetariánské)

Chystám se vyzkoušet. Můj dotaz: může být vinný ocet? A kolik přibližně octa a sójové omáčky /jaký poměr)? Má být zelí úplně ponořené?

 
Roomanka
205 příspěvků 26.02.09 01:08
Re: Kim Chi rychlostí blesku (a ještě ke všemu vegetariánské)

Esme, teď jsem domíchala a už vím, že to týden rozhodně nevydrží. Je to úžasná ňamka, jsem nadšená! Díky moc za receptík. :-)

 
bedla  18.02.09 01:54
Re: Kim Chi rychlostí blesku (a ještě ke všemu vegetariánské)

co jsem nezvládla v minulém období, stihla jsem dnes. Jarda Ti opět skládá komplimenty a pro tentokráte : to byla suprová tečka po večeři. Ten zbytek asi nedožije zítřejšího dne. Ještě jednou dík.

 
anickav
2904 příspěvků 16.02.09 15:23
Re: Kim Chi rychlostí blesku (a ještě ke všemu vegetariánské)

V stredu som naložila, odvtedy priebežne ochutnávam. Včera to už bolo vynikajúce! Trochu pálivé, ale kurací rezeň to stlmil…Do chladničky už nemám čo odložiť.
Pekný deň!

 
zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kim Chi rychlostí blesku - Esme,

Já po poslední odpolední, před dovolenou a to je báječný pocit. Takže ahojky a přeji hezký den.

 
esmeralda
4799 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kim Chi rychlostí blesku - Zlato,

doufám že bude chutnat, já to můžu jíst po kilech. Časový rozdíl je momentálně 11 hodin. Mám už tedy ráno.
Ale tobě dobrou noc.

 
zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kim Chi rychlostí blesku......Esme,

to zelí vypadá tak nadherně proti tomu co se tady prodává, ale i s tím „vycmrdlým“ to vyzkouším. Už je doma. Nevím, jaký je časový rozdíl, jestli mám přát dobrou noc nebo hezký den…to je vlastně jedno, měj se hezky a zdravím Zlata

 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Kim Chi rychlostí blesku - Esme ...

tak jsem úplně na to zelí zapomněla, ale zato k němu peču přílohu. Zítra budu zelí nakládat, to je dobře, protože na noc by toho bylo moc.

 
esmeralda
4799 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kim Chi rychlostí blesku - Bedlo,

já ho naložila včera a už dnes jsem ho třetinu snědla.
Tak jsem přikrájela trochu čerstvého a přidala. Zítra se to už nepozná.

 
esmeralda
4799 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kim Chi rychlostí blesku (a ještě ke všemu vegetariánské)

Nejsem si jistá zda rozumím otázce.
Zelí samozřejmě povadne a ztratí tu původní křupavost, ale mazlavé není.

 
Labužník micha02
16 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kim Chi rychlostí blesku (a ještě ke všemu vegetariánské)

Mám dotaz - použijeme čínské zelí? nestane se z něj bláto?

 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Kim Chi rychlostí blesku (a ještě ke všemu vegetariánské)

Esme, už tisknu. Mám ráda recepty, kde mohu odebírat. Díky.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Mozzarellové balíčky

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Chléb s celerem Chléb s celerem
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist