Recept Káva podle Italů II

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

1. Espresso
Správná extrakce trvá cca 25 s, barva pěny 2-3 mm silné je oříškově hnědá, pěna je konzistentní bez bílých či černých skvrn, podává se v malých šálcích (70 cl).

Poznámka:
Velmi krátké silné espresso se nazývá Espresso Ristreto, dvojité espresso Espresso Doppio a espresso servírované s větší dávkou vody je Espresso Lungo (120 cl), čili „dlouhé“ espresso.

2.Cappuccino all' Italiana Šálek naplníme „piccolo“ espressem a přidáme napěněné mléko. Podáváme ve velkých šálcích (165 cl) a zdobíme čokoládou.

3. Espresso Macchiato Šálek (120 cl) naplníme silným espressem a přidáme 2 polévkové lžíce napěněného mléka.

4. Caffé Latté Macchiato
Vyšší sklenici naplníme po okraj napěněným mlékem a poté přidáme šálek espressa, které lijeme pomalu po lžičce. Zdobíme čokoládou.

5. Caffé Vienesse
Dlouhou kávu podáváme ve velkých šálcích nebo sklenicích, přidáme čokoládu a můžeme dozdobit čokoládou.

6. Irish Caffé
Sklenici nahřejeme horkou párou, nalijeme horkou kávu, přidáme cukr a whisky (5 cl), na hladinu nápoje opatrně nalijeme smetanu přes bříško nahřáté lžičky.

7.Caffé Fredo
Pro přípravu existuje velká spousta receptů, obvykle se připravuje z dlouhé kávy, dále se přidá odpovídající množství vody nebo ještě lépe kostky ledu, aby se káva rychleji zchladila. Potom přidáme cukr a vše dobře promícháme v šejkru (stejně dobře poslouží i mixér). Servírujeme ve vysokých sklenicích a zdobíme čokoládou.

8. Frapé
Obvykle se připravuje z dlouhé kávy, dále se přidá mléko a kostky ledu, aby se káva schladila. Potom se přidá cukr a vše se dobře promíchá v šejkru. Servírujeme ve vysokých sklenicích, zdobíme šlehačkou.

9. Káva citronová
Připravíme dlouhou kávu, přidáme citronovou šťávu a přidáme cukr. Nad šálkem zlomíme plátek citronové kůry, mterou poté vhodíme do šálku.

10. Caffé All Together
Všechny ingredience servírujeme na tácku. :-))

11. Císařská káva Žloutek utřeme s cukrem nebo medem a trochou vody. Přimícháme malé espresso a horkou smetanu. Přelijeme do kávového šálku a dochutíme koňakem.

12. Ice-Caffé
Zmrzlinu přelijeme malým silným espressem, servírujeme do skla a ozdobíme šlehačkou.

13. Affogato
Do vysoké sklenice si připravíme zmrzlinu. V šejkru dobře promícháme malé silné espresso, led nebo ledovou tříšť a cukr. Přelijeme tím zmrzlinu, přidáme vaječný koňak a zdobíme šlehačkou a kakaem.

14. Lavazza malinová (jahodová)
Káva a ovoce - velmi neobvyklá a originální kombinace, rychlý recept, jak překvapit milou návštěvu. Ovocný krém dáme na dno sklenice, přelijeme horkým větším espressem, ozdobíme šlehačkou a na závěr šlehačku dekorujeme malinami nebo jahodami.

Tip:
Zkuste tento recept s mléčnou pěnou. Na dno vyšší sklenice si připravíme ovocný krém Toping, sklenici doplníme téměř po okraj napěněným mlékem a pak přidáme šálek espressa. nalijeme pomalu a po skle. Můžeme dekorovat ovocem nebo jahodovým listem.

15. Caffé Freddo de la casa
Do poloviny sklenice připravíme dlouhé espresso, přidáme vanilkovou zmrzlinu. Do druhé poloviny sklenice přidáme šlehačku a ozdobíme dvěma stroužky broskve a mátovými lístky.

16. Cappuccino Freddo de la casa
Kávové osvěžení během léta. Do mixéru připravíme dlouhé espresso, přidáme kávový likér, smetanu cukr, led nebo ledovou tříšť. Mixujeme do jemna - získáme hladkou, nadýchanou pěnu. Servírujeme ve sklenicích kónického tvaru a na závěr zdobíme kávovými zrnky do tvaru čtyřlístku.

17. Caffé Nocciolato
Do sklenice si připravíme dlouhé espresso, po stěně sklenice nalijeme pravý oříškový krém, zdobíme šlehačkou, kterou poté též dozdobíme oříškovým krémem a přidáme oplatku.

18. Caffé au Lait Nocciolato
Vyšší sklenici naplníme téměř po okraj napěněným mlékem, poté přidáme pravý oříškový krém a nalijeme šálek malého espressa pomalu po bříšku lžičky.

Recept je z kategorií: Příprava kávy



Nahlásit recept

  • 25.08.04 vloženo
  • 22683x zobrazeno

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • 1. Espresso
  • 7 g kávy
  • 10 g cukru (*2 ks *);
  • 2. Cappuccino all' Italiana
  • 7 g kávy
  • 200 ml mléka
  • 10 g cukru
  • 5 g čokolády;
  • 3. Espresso Macchiato
  • 7 g kávy
  • 50 ml mléka
  • 10 g cukru;
  • 4. Caffé Latté Macchiato
  • 7 g kávy
  • 200 ml mléka
  • 10 g cukru
  • 5 g čokolády;
  • 5. Caffé Vienesse
  • 7 g kávy
  • 10 g cukru
  • šlehačka
  • 5 g čokolády.
  • 6. Irish Caffé
  • 1 velmi horké espresso (*ze 7 g kávy*)
  • 2 PL tekuté smetany ke šlehání (*33 %*)
  • 2 ČL hnědého cukru (*cca 20 g*)
  • 4 PL irské whisky;
  • 7. Caffé Fredo
  • 7 g kávy
  • 10 g cukru
  • šlehačka
  • 5 g kakaa (*Granka*);
  • 8. Frapé
  • 7 g kávy
  • 50 ml mléka (*2 PL*)
  • 20 g cukru
  • šlehačka;
  • 9. Káva citronová
  • 7 g kávy
  • 1 ČL citronové šťávy
  • 1 ČL cukru
  • plátek citronové kůry;
  • 10. Caffé All Together
  • 1 espresso
  • 2 cl koňaku
  • doutník
  • soda;
  • 11. Císařská káva
  • 1 žloutek
  • cukr nebo med podle chuti
  • trochu vody
  • 1 malé espresso
  • 1/2 šálku horké smetany
  • 2 cl koňaku;
  • 12. Ice-Caffé
  • 3 kopečky vanilkové zmrzliny
  • šlehačka;
  • 13. Affogato
  • 2 kopečky vanilkové zmrzliny (*100 ml*)
  • 2 cl vaječného likéru
  • 1 malé silné espresso (*ze 7 g kávy*)
  • 20 g cukru
  • šlehačka
  • 2 g kakaa (*Granka*);
  • 14. Káva malinová (jahodová)
  • 2 ČL ovocného krému (*Toping - tekutý ovocný krém*)
  • 1 horké větší espresso
  • šlehačka
  • maliny nebo jahody na ozdobení;
  • 15. Caffé Freddo de la casa
  • 1 dlouhé espresso
  • 1-2 kopečky vanilkové zmrzliny
  • šlehačka
  • broskev a mátové lístky na ozdobení;
  • 16. Cappuccino Freddo de la casa
  • 1 dlouhé espresso
  • 2 cl Kahlúa
  • 1 PL smetany
  • 2 ČL cukru
  • 5-6 ledových kostek nebo ledová tříšť
  • kávová zrna na ozdobení.
  • 17. Caffé Nocciolato
  • 1 dlouhé espresso
  • pravý oříškový krém
  • šlehačka
  • oplatka;
  • 18. Caffé au Lait Nocciolato
  • napěněné mléko (cca 200-250 ml)
  • pravý oříškový krém
  • 1 malé espresso.

Doporučená příloha

  • italský moučník

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Káva podle Italů II

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Rhea
2 příspěvky 01.06.14 10:18

Děkuji za inspiraci

 
Pájinka
152 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Káva podle Italů II.

Pendičko, děkuji za snahu. Jsem úplně unešená z těch ukázek příprav káviček. Hlavně ten mixér je naprosto úžasný, jak ta káva suprově zhoustne. No prostě bomba :-)))))

 
penda
4753 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Káva podle Italů II.

…lavazza neodpověděla, tak jsem jim volala a paní mi řekla, že nic jiného než sirupy (I Piaceri del Caffe) nemají, čili…že tam dávají onen oříškový sirup…ale mně se to nezdá, protože tyto recepty jsou za obyčejné nikoli za ty „speciální“, a tak jsem napsala kamarádovi na Sicílii, který slíbil, že se mi optá přímo u zdroje…potom dám vědět :-))

 
Pájinka
152 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Káva podle Italů II.

Pendo, seš moc hodná, díky za snahu. Uvidíme, jestli odpoví …:-))

 
penda
4753 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Káva podle Italů II.

Pajinko, tak mi to nedalo a napsala jsem přímo do Lavazzy…protože jsem zjistila, že oříškový krém může být třeba i Nutella nebo Pasta Gianduja od Fererra nebo i zmrzlina…ale jestli budou ochotni odpovědět, to nevím… :-))

 
penda
4753 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Káva podle Italů II.

Pajinko, nejsi sama…i mě to zajímá, ale podle mého názoru jde o oříškový likér…mamka je bohužel nebo pro ni spíš bohudík v lázních a jsou to její receptury, takže až přijede, optám se… přesně tento dotaz jsem totiž očekávala… :-))

 
Pájinka
152 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Káva podle Italů II.

Pendo, je to super, ale zajímalo by mě co je to „pravý oříškový krém“ ?

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist