Recept Katovy bůčkové špalky

(Hodnoceno 3x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Katovy bůčkové špalky

Postup

Bůček (či jiný druh masa - ra­mínko, plecko), vykostíme, od­straníme křupky a nakrájíme na špalíčky. Osolíme, mírně opepří­me, přidáme lisovaný česnek, mletou papriku, na plátky nakrá­jené oloupané žampióny, na tenké plátky nakrájenou cibuli a případně posypeme mletou (drcenou) sušenou feferonkou.

Vše řádně promícháme, roze­střeme na pekáč, podlijeme tro­chou studené vody a pečeme ve vyhřáté troubě doměkka (zhruba 1-1,5 hodiny). Občas promícháme a případně dolije­me teplou vodu (ale ne moc, maso se bude vypékat). Asi hodinu pečeme pod alobalem (druhým pe­káčem), po zbytek ča­su dopékáme v otev­řeném pekáči. Dobře se dělá i v remosce.

Po­kud bychom se rozhodli dělat v papiňáku, cibuli na kostičky nakrájenou osmažíme dozlatova, potom osmažíme maso, zasypeme 2 hrs­tičkami hladké mouky, opražíme, podléváme vodou, přidáme všechny pří­sady a dusíme podle svého zvyku (hlavně nedáváme moc vody, neměli bychom šfávu, ale omáčku).

Příloha - pečivo, pokud chceme podávat jako běžné jídlo, tak s brambory nebo rýží, můžeme posypat pažitkou či petrželkou.

Recept je z kategorií: Speciality z vepřového bůčku



Nahlásit recept

  • 31682x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 750 g vepřového bůčku (raději libovějšího) nebo krkovičky či plecka
  • 150-200 g žam­piónů
  • 3-5 lžic rajčatového protlaku
  • 3-5 stroužky česne­ku
  • 2 lžičky sladké mleté pap­riky
  • 1 větší cibule
  • sůl
  • pepř
  • kdo má raději pikantnější, při­dá menší špetku feferonkové­ho prášku.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

iva 18.11.11 19:13

Odkaz na uvaření

iva 18.11.11 19:13

Diskuse k receptu Katovy bůčkové špalky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
helenko
2 příspěvky 24.07.12 13:42
Katovy bůčkové špalky

Mohu jenom doporučit, opravdu výtečné jídlo :potlesk:

 
iva  18.11.11 19:08

i u nás je toto ve stálém repertoáru. Dělávám k obědu s vařenými brambory. Dávám protlak i rajčatové pyré, podle toho, co je v lednici otevřené, nebo co mi přijde pod ruku.
Dobré byly i s hranolkami a bramboráčky a úspěšně jsem vařila i v pomalém hrnci. V tomto případě rajský protlak ani šťáva není vhodná, nejlepší je kašovitý protlak.

Příspěvek upraven 18.11.11 v 19:17

 
Fris
4 příspěvky 18.11.11 14:26

Tento recept je fakt moc dobrý. Vaříme ho rádi i návštévám, které lepší pochotku snad ani nejedli. Místo rajčatového protlaku však používame hustou domácí rajčatovou šťávu.

 
Padre
193 příspěvků 27.01.09 22:58
Re: Katovy bůčkové špalky

Mohu jen doporučit. Připravil jsem to na víkendovou oslavu z cca dvojnásobné dávky ( bůček + krkovička ), dále jsem přidal několik kuřecích křidýlek a 2 stehna pro ty, kteří mají raději kuře. Jednoduchá příprava, ale výsledek je velmi voňavý a chutný. Jako příloha byl čerstvý chléb, pivečko nechybělo…

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Jahodový pohár Jahodový pohár
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist