Recept Kaštanový moučník s čokoládou a ořechy

(Hodnoceno 1x) Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kaštanový moučník s čokoládou a ořechy

Úvod

Bohužel si už nepamatuji, odkud tenhle recept mám, ale je to naše domácí podzimní stálice.

Postup

Troubu rozehřejeme na 180°C.

Čokoládu rozpustíme, do teplé přidáme kaštanový krém, hodně změklé máslo a ořechy. Rozmícháme.

Vejce rozšleháme s cukrem až směs zhoustne a zbělá. Přidáme opatrně mouku s práškem do pečiva. Smícháme s kaštanovou směsí a nalijeme do vymaštěné a vysypané formy o průměru zhruba 24 cm.

Pečeme cca 40 minut. Podáváme vychladlé.

Recept je z kategorií: Moučníky



Nahlásit recept

  • 05.10.11 vloženo
  • 8189x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 min příprava, 40 min pečení

Ingredience

  • 3 vejce
  • 90 g třtinového cukru
  • 100 g polohrubé mouky
  • 100 g tmavé čokolády
  • 100 g másla
  • 220 - 250 g kaštanového pyré (kupuji ve sklenici třeba v Countrylifu)
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • hrst jemně drcených ořechů
  • špetka soli

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

zlomax 28.02.12 13:14

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

zlomax 11.02.12 12:59

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

glama 08.10.11 14:28

Neodolala jsem.. v mrazáku čekalo pyré a tohle zhodnocení se mi líbilo.
Velmi jednoduchá příprava, těsto..spíš než těsto bych řekla nádherný nadýchaný, lesklý krém, se snadno zpracovává.
Výsledek je nadýchaná,jemná ,trošku drobivější,lehoučká buchta.
Klidně by to mohla být i bábovka.
Příště přidám možná trochu rumu..
Marmeládou bych nepromazávala, hodí to chuť úplně jinam.
Naopak by se hodil pořádný kopec šlehačky !!! (pravé, ne umělohmotné)
Moc dobré!!

Jo..a výborný nápad, ten vystříhaný ubrousek, mně se moc nepovedlo :-D

Diskuse k receptu Kaštanový moučník s čokoládou a ořechy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
zébulon  28.02.12 21:11

To je krasa, zlomaxi. Dekuju za inspiraci :- ).

 
zlomax
426 příspěvků 11.02.12 20:09

Zébulon, byla to opravdu moc velká dobrota. Jelikož plechovka je o hmotnosti 440 gramů, dostal jsem za úkol upéct tento moučník i příští týden. Díky za recept. :potlesk:

 
zébulon  11.02.12 16:14

Hezky, zlomax! Chutnalo?

 
zlomax
426 příspěvků 11.02.12 13:04

Už je v troubě už se peče. Svojí prvotinu hned jak vyběhne z trouby a vychladne nafotím a dodám. Teda jestli stihne vychladnout. :lol:

 
zébulon  18.10.11 10:38

zlomaxi, s receptem si pochopitelne muzete delat, co chcete, ale v takovem pripade nerucim za vysledek. Takze s chuti do experimentu, ale take s odvahou a s odhodlanim celit pripadnemu neuspechu! Cerstve kastany pochopitelne pouzit muzete, pokud se vam chce venovat spoustu casu jejich vareni, cisteni a mleti. Az se do toho pustite, nezapomente nam dat vedet, jak to dopadlo. Ja radeji zustanu u pyre ze sklenice.

Orechy jsou v tomto receptu vlasske orechy, muzou byt ale i makadamove, para nebo pekany, pokud je mate kde koupit nebo nasbirat. Muzete pouzit i liskove orisky, pistacie, mandle (davala jsme predevcirem a bylo to dobre, lec trochu nevyrazne), proste co mate rad, viz poznamka vyse.

 
midla
266 příspěvků 18.10.11 09:04

Kaštanovou mouku jsem přidala, asi 1/3 množství. Ale dala jsem příliš čokoládovou čokoládu (86%) a podle mého soudu přebila chuť kaštanů. Z kaštanů pyré jde udělat, dělají hodně švýcaři, hledej pod názvem Vermicelli/Ver­micelle

 
zlomax
426 příspěvků 18.10.11 06:14

Ale já s tím nic nechci dělat. Jsem jen natvrdlej chlap a tak se blbě ptám. A už se čil, Wydroušku.

 
wydra  18.10.11 06:02

Zlomax, stále furt a všude si pleteš vydru s Wydrou :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Wydra ryby nepojídá, nemiluje, NEJÍ !!!!
A koláč, jak vytvořily dámy, krásně vypadá, s tím nehneš :potlesk:

 
zlomax
426 příspěvků 18.10.11 03:07

Nechápu co na tom může být pro Wydru krásného, když na tom není ani šupina. :lol: Dále mě zajímá, zda by se dalo použít čerstvých kaštanů? Ořechy jaké? Já jsem totiž schopen tam nacpat pistácie, para nebo makadam. A co polohrubou mouku zaměnit za kaštanovou? Jo a fakt to podáváme vychladlé? Protože u nás se většina sladkostí sežere ještě za tepla. :-D

 
zébulon  08.10.11 20:26

Dekuji vsem, to je hezke, jak jste se do toho pustili!

Opravila jsem nazev na moucnik (diky sveva a casino :- ) ), je to fakt vystiznejsi.

 
jaga13
399 příspěvků 08.10.11 18:05

Ahoj zébulon, tak už je nás pěkná řádka, kdo jsme podlehli kouzlu tohoto receptu :lol: …teď jsem dopekla a trénuji pevnou vůli, abych odolala až do úplného vychladnutí… protože jsem měla též pyré s vůní rumu, tak jsem do těsta ještě další, opravdický rum přidala a pekla jsem ve věnci…dík :potlesk:

 
glama  08.10.11 14:28

Neodolala jsem.. v mrazáku čekalo pyré a tohle zhodnocení se mi líbilo.
Velmi jednoduchá příprava, těsto..spíš než těsto bych řekla nádherný nadýchaný, lesklý krém, se snadno zpracovává.
Výsledek je nadýchaná,jemná ,trošku drobivější,lehoučká buchta.
Klidně by to mohla být i bábovka.
Příště přidám možná trochu rumu..
Marmeládou bych nepromazávala, hodí to chuť úplně jinam.
Naopak by se hodil pořádný kopec šlehačky !!! (pravé, ne umělohmotné)
Moc dobré!!

Jo..a výborný nápad, ten vystříhaný ubrousek, mně se moc nepovedlo :-D

 
casino
4389 příspěvků 08.10.11 00:24

No, sveva mě o minutku předběhla :-)

zébulon,
myslím, že kdyby ten učeň u Metternicha onehdy potkal kaštany, tak byl Sacher doteď jako ten váš, a píši schválně DORT, protože ani ten prapůvodní Sacher nebyl prý nic jiného, než buchta (bez marmelády, bez polevy)
Nebo když se to vezme z druhé strany, prořežte tu buchtu, mázněte marmeládou (samozřejmě meruňkovou :-) a máte dort jako když vyšije :-D
No, kdyby si ale lidi dělali s názvy takovou hlavu jako Vy, tak tu bude polovina receptů a v té druhé nebudou perly jako Mleté bifteky, Ananasové carpaccio či Dýňové cappuccino… i když uznávám, že aspoň dva z uvedených stojí za hřích :mrgreen:

 
sveva
751 příspěvků 08.10.11 00:21

Ještě dodám, že jsem použila mražené pyré z Lidlu, byla jsem zvědavá jaké to je. Dost to voní rumovou trestí, ale je to dobré do sladkých dezertů.

 
sveva
751 příspěvků 08.10.11 00:18

Zébulon - upečeno ochutnáno, popsat to jako dobré je málo, je to výborný KAŠTANOVÝ MOUČNÍK. Myslím, že takový název by si tento recept zasloužil. Protože mám ráda „mokré“ korpusy, rozřezané jsem potřela meruňkovou marmeládou zahřátou s trochou této redukce . Marmeláda dostala jemnou nahořklou chuť, která trochu zlomila sladké těsto. A tomu už by se mohlo říkat dort?
Díky za recept.

 
zébulon  07.10.11 14:00

Jeste k tomu pojmenovani - je mi jasne, ze tohle neni typicky kolac. Jenze jak to nazvat? Dort to taky neni! Na kolac podle nasich zvyku patri ovoce, do dortu krem. Tohle je spis „buchta“.

 
casino
4389 příspěvků 07.10.11 11:22

Ba ne, zébulon,
s tím posledním slovem nesouhlasím :twisted: :-) (leda by bylo k mému dotazu :mrgreen:
Adjustace je provedena víc než profesionálně :potlesk:

 
zébulon  07.10.11 10:51

casino, sablona nebyla soucasti formy, ta je z Ikey. Vystrihala jsem to ze slozeneho ubrousku, jako kdyz deti ve skolce strihaji panacky, co se po rozlozeni drzi za ruce. Pripichla paratkama, pocukrovala - a bylo to. Takova blbost :- ).

 
Bento
794 příspěvků 07.10.11 01:15

Toto si odkladam to bude vyborne :potlesk:

 
casino
4389 příspěvků 06.10.11 21:48

zébulon,
hvězdicová šablona k vytvoření hvězdy na Vašem hvězdném koláči (Italové by to případněji nazvali dortem) byla součástí formy?
Pokud ne, a Vy jste ji vytvořila sama, pak se klaním – podle všeho to není jenom kus rovného cípatého papíru… :palec:

 
zébulon  06.10.11 21:43

Nechte do zitrka, di, vychladne, rozlezi se. Asi hodne zalezi na tom, jak sladky je ten kastanovy krem. Ten muj nijak moc. Dekuju za duveru a vyzkouseni!

 
di
2391 příspěvků 06.10.11 20:09

Tak už se to peče, jsem moc zvědavá…
P.S. po editaci - upečeno, nakrojeno, ochutnáno, dobré je to. Jen trochu moc sladké, ale chyba bude ve mně, protože sladké normálně nejím. Ale jinak O.K., dík za recept.

Příspěvek upraven 06.10.11 v 21:12

 
svato
1397 příspěvků 05.10.11 22:43

Nie som na sladké, ale pre gaštany mám slabosť…

 
wydra  05.10.11 22:31

Ten je krasny! :potlesk:

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist