Recept Karbanátky

aneb Karbanátky klasické

(Hodnoceno 2x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Karbanátky

Úvod

Karbanátky z mletého masa jsou českou klasikou, jedná se zpravidla o levné a nenáročné jídlo s velku škálou variací dochucení. Vyzkoušejte i přípravu karbánátků v troubě - Karbanátky do trouby.

Postup

1. Housku namočíme asi na 5 minut do studené vody. Mezitím nadrobno nakrájíme oloupanou cibuli a prolisujeme česnek.

2. Máslo rozehřejeme a cibuli s česnekem na něm necháme zesklovatět. Housku důkladně vymačkáme a rozmačkáme vidličkou.

3. Smícháme vymačkanou housku s cibulí, česnekem, mletým masem a vejcem, přidáme nasekanou petrželku, koření a vše důkladně promícháme. 

4. Vytvarujeme kulaté karbanátky o velikosti golfového míčku. Obalíme v mouce a smažíme na rozpáleném oleji. Hotové karbanátky necháme okapat na papírovém ubrousku.

Další recepty na Karbanátky

Recept je z kategorií: Maso Mleté maso



Nahlásit recept

Ověřený recept
  • 280951x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 starší houska
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce másla
  • 400 g mleté směsi
  • 1 vejce
  • 1 lžička sekané petrželky
  • sůl
  • pepř
  • sladká paprika
  • hladká mouka na obalení
  • olej

Doporučená příloha

  • vařené brambory, bramborový salát nebo bramborová kaše

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Martin297 30.06.12 18:06

jednoduše - výborné!!!

Odkaz na uvaření

Martin297 21.06.12 15:34

Super! Nebyla houska, tak posloužil starší toustový chléb. Jako přílohu sem měl nové brambory ve slupce na páře vařené.

Odkaz na uvaření

Terie 18.08.11 19:21

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Karbanátky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
jasonka
16 příspěvků 18.08.13 09:46

U nas doma se dava jeste majoranka.

 
Hanalepeska
5 příspěvků 23.09.12 12:27

Mno, budu to zkoušet, ale asi namočím housku (rohlík) raději do mléka, co? :think:

 
danda  24.06.12 22:21

Masová směs není zahuštěná strouhankou ani moukou, je proto řidší a karbanátky se musejí na pánvi nechat pomalu prosmažit po jedné straně a potom opatrně obrátit třeba pomocí obracečky a vařečky… Jsou velice šťavnaté, chutnaly nám.

 
glama  19.08.11 20:38

Opravdu hodně doporučuji nasekat do směsi na karbanátky listy libečku!
Udělá to vynikající chuť a výsledku hodně pomůže!
:mrgreen:

 
penda
4751 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Karbanátky klasické

můžete také uvařit vajíčka natvrdo, oloupat je, rozpůlit, jednotlivé půlky obalit plátkem slaniny a eidamu a vložit do ochuceného masa, ze kterého vytvoříte karbanátek. Potom obalit ve strouhance a osmažit. ;o)

 
penda
4751 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Karbanátky klasické

chudší varianta: 400 g směsi mletého vepřového a hovězího masa, malá cibule, 1 rohlík, 3 lžíce mléka, 1 vejce, sůl, pepř, česnek, 2 lžíce strouhanky, tuk na smažení; kromě brambor jako přílohy lze podat i čerstvě pokrájenou cibuli nebo cibulovou nať

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Čerstvý žampionový salát

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist