Recept Karamelový krém

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Karamelový krém

Postup

1. Na polevu necháme zkaramelizovat 150 g cuk­ru se 2 - 3 lžícemi vody. Do 4 formiček nalijeme ka­ramel a dáme je do chladu. Troubu předehřejeme na 180 °C.

2. Z vanilkového lusku vyškrabeme dřeň a obojí svaříme s mlékem. Rozšleháme 80 g cukru s vejci a za stálěho míchání přiléváme mléko. Přidáme po­merančovou kůru. Hmotu nalijeme do formiček.

3. Formičky zakryjeme alobalem; vložíme do horké vodní lázně a necháme v troubě asi 30 - 35 min. tuhnout. Dáme vychladnout a přes noc postavíme do chladničky. Nožem opatrně objedeme okraj formiček a krém vyklopíme na talíř.

Podáváme s karamelovou omáčkou.

Tip: Mléko lze při přípra­vě krému nahradit stejným množstvím smetany nebo mlé­kem a smetanou.

Recept je z kategorií: Krémy


Reklama

Nahlásit recept

  • 15.06.04 vloženo
  • 14766x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 350 kcal, 10 g bílkovin, 8 g tuků, 57 g sacharidů
  • 230 g cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • 550 ml mléka
  • 4 vejce
  • na špičku nože strouhané pomerančové kůry (chem. neošetřené)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Karamelový krém

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Rozteky s tofu


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Tatranské kuře Tatranské kuře
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist