Recept Kapustičky na slanině

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kapustičky na slanině

Úvod

Kapustičky a slanina se spojí dohromady, aby vytvořily výborné, čerstvé jídlo, které se hodí buď jako příloha k masu nebo jen tak, jako hlavní jídlo!

Postup

Kapustičky omyjeme, odstraníme první listy a uřízneme košťál.

Anglickou slaninu opražíme do křupava, následně přidáme očištěné kapustičky, osolíme, opepříme, podlijeme asi 2dl vody a dusíme pod pokličkou do měkka.

Pokud chcete kapustičky ještě něčím ozvláštnit, doporučuji uvařené kapustičky posypat posekanými ořechy! Dokonalá kombinace chutí!

Recept je z kategorií: Zeleninové přílohy


Reklama

Nahlásit recept

Ověřený recept
  • 25.03.02 vloženo
  • 28842x zobrazeno

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 500 g růžičkové kapusty
  • 200 g slaniny nakrájené na špalíčky
  • Sůl, pepř
  • Dle chuti vlašské ořechy

Doporučená příloha

  • Pečené hovězí, vepřové, skopové,…

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kapustičky na slanině

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Zuzka1973
1907 příspěvků 17.04.13 19:24

@tlustá bába
Sazenička droboučká
ve vánku se zachvěje,
já jí šeptám do ouška:
„slaninka ti prospěje…“ :mrgreen:

:mavam:

Ono je to vážně dobrota, ale ta tvoje zmínka s těmi karamelizovanými taky stojí za úvahu :kytka:

 
tlustá bába
1200 příspěvků 17.04.13 17:24

Já, bába po bohu,
pomohu, kde mohu!
Zaklínám vás kapustičky,
skákejte mi do hubičky!
Tys´mi dala! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Živě si Tě představuju!

 
tlustá bába
1200 příspěvků 17.04.13 17:21

Já vůbec nic, jen bylinky za oknem a do konce týdne se to nezlepší. Do soboty holčičky a asi 15 krát rajská, maximálně proložená králíčkem nebo kuřetem. A to jsem optimista. Jo, s medvídkama bych uspěla.
Možná by kapustičky prošly, se zeleninou, kupodivu, nemáme problém - ale ne se slaninou. Matně si vybavuji nějakou úpravu na másle, prohozené s cukrem a karamelizované, ale jak to bylo, nevím.
Kdopak si vzpomene? Hola, hola?!

 
Zuzka1973
1907 příspěvků 17.04.13 17:10

@tlustá bába napřed??? 8o Spíš pozadu… u nás už jsem mezi posledníma, se sázením… :oops:
Ale a ty kapustičky se těším, na záhonu vydrží někomu i přes zimu… nám neeee… :nevim: stihneme je snníst tak, že nezbudou ani do mrazáku :D
Já osobně je užírám i jen tak, syrové… :D

 
tlustá bába
1200 příspěvků 17.04.13 17:00

To je surovost, Ty vrahu! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Budeš mě mít na svědomí!
Jen aby se na Tebe nedomluvily! Kapustičky jedny!
Jsi nějak napřed, pracovitá Zuzko!

 
Zuzka1973
1907 příspěvků 17.04.13 16:19

Dnes jsem vysazovala růžičkovou kapustu… při zalívání jsem těm sazeničkám nezapomněla špitnout, že až vyrostou, bude jim to moc slušet se slaninkou… :D :mavam:

 
tlustá bába
1200 příspěvků 16.04.13 17:16

Esmé, zapomněla jsem tam dát česnek! 1 - 2 stroužky, podle množství. Tutově by to šlo ze skopového a je z toho nějaký irský guláš.
:mavam:
Ovšem toto je elegantní.

Příspěvek upraven 16.04.13 v 17:16

 
di
2442 příspěvků 16.04.13 14:46

Asi se to pod cizím receptem moc nehodí, ale kdo máte kapustičky rádi a vadí vám, že jsou při delší úpravě „rozblemcané“, zkuste toto - nic se nepodlévá, úprava je rychlá a je to opravdu dobré. Ta slanina by tam určitě nějak „zamontovat“ šla (možná na posypání hotového jídla, autor to koneckonců v jednom z tipů radí), ale není nutná.
Edit. Oprava formátu odkazu - v jiném PC mám Expolorer, ten ty přímé odkazy nebere, domácí Mozzila jo.

Příspěvek upraven 16.04.13 v 19:13

 
Zuzka1973
1907 příspěvků 16.04.13 14:24

@jcs1 Sice se necítím zkušenější, ale tyto kapustičky dělávám již leta, jen bez ořechů… je to vynikající, jednoduché - ale kdo rád kapustičky, pro toho je to výlet do pohádky…
Někdy je pak ještě zaliju bešamelem se sýrem a dám zapéct.
Ale nejlepší jsou takto, opravdu doporučuju…
A já zase s chutí vyzkouším přidání těch ořechů, s nimi jsem to opravdu ještě nezkoušela, pouze kapustičky a slaninu…

 
jcs1
77 příspěvků 16.04.13 13:54

Člověk by řekl, že taková blbost. A přitom to asi fakt bude dobré :lol: Už jste to někdo zkušenější zkoušel?

 
tlustá bába
1200 příspěvků 16.04.13 00:54

Já zas miluju eintopf: na cibuli podusit hovězí (nejlépe kližku), sůl, pepř, trochu kmínu, když je skoro měkké, přidat brambory a kapustičky. Krásně se to rozblemcá (podle toho, jak se s tím vrtí), je to rychlé a stavovské a v jednom hrnci. Druhý den - unikát!
Také po nich zálibně koukám!

 
esmeralda
4812 příspěvků 16.04.13 00:45

Jejda, ani jsem netušila že tu tento recept existuje.

U nás se totiž dělají podobné kapustičky (místo špenátu, prtože partner nechce mít svaly jako Pepek Námořník) k jehněčí nožce a bramborovým knedlíkům.

Rozdíl je snad jen v tom, že je dělám klasicky v mikrovlnce. Napřed si rozškvařím slaninu a pak přidám půlené kapustičky, trochu pepře a lžíci vody a vlním 5 minut.
Vlašské ořechy nedávám, ale zkusím. Že to bude dobré vím, neboť je to od Glamy. Také jedna, která to tu nevydržela.
Ne že bych se jí divila. :(

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Kuře na medu Kuře na medu
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist