Recept Kambala v pivním těstíčku

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

1. Z mouky, žloutků, oleje a 2 šálků piva umíchá­me těstíčko, necháme 30 min. odpočívat. Bílky se špetkou soli ušleháme a vmícháme je do těstíčka.

2. Filety opláchneme, osušíme a podle velikosti rozpůlíme nebo rozčtvrtíme. Osolíme, opepříme a obrátíme v mouce. Protáhneme těstíčkem a fri­tujeme na rozpáleném oleji dozlatova.

3. Cibuli sloupneme a jemně posekáme. Pórek očistíme, omyjeme a pokrájíme na jemná kolečka. Obojí podusíme na lžíci másla. Zalijemé 4 šálky vícestupňového piva a rybím vývarem. Propasírujeme jemným sítem.

4. Svaříme na polovinu, osolíme, opepříme, vmí­cháme máslové vločky, až se rozpustí.

Recept je z kategorií: Ryby



Nahlásit recept

  • 11.10.01 vloženo
  • 3510x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 250 g hladké mouky
  • 3 žloutky
  • 2 lžíce oleje
  • 6 šálků piva
  • 3 bílky
  • sůl
  • 4 filety z kambaly
  • pepř
  • 2 lžice hladké mouky
  • tuk na fritování
  • 1 cibule
  • 1 pórek
  • 60 g vychlazeného másla
  • 1/8 l rybího vývaru

Doporučená příloha

  • Podáváme s omáčkou a s opečenými brambory.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kambala v pivním těstíčku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Chilli con carne Chilli con carne
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist