Recept Kambala v pivním těstíčku

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

1. Z mouky, žloutků, oleje a 2 šálků piva umíchá­me těstíčko, necháme 30 min. odpočívat. Bílky se špetkou soli ušleháme a vmícháme je do těstíčka.

2. Filety opláchneme, osušíme a podle velikosti rozpůlíme nebo rozčtvrtíme. Osolíme, opepříme a obrátíme v mouce. Protáhneme těstíčkem a fri­tujeme na rozpáleném oleji dozlatova.

3. Cibuli sloupneme a jemně posekáme. Pórek očistíme, omyjeme a pokrájíme na jemná kolečka. Obojí podusíme na lžíci másla. Zalijemé 4 šálky vícestupňového piva a rybím vývarem. Propasírujeme jemným sítem.

4. Svaříme na polovinu, osolíme, opepříme, vmí­cháme máslové vločky, až se rozpustí.

Recept je z kategorií: Ryby



Nahlásit recept

  • 11.10.01 vloženo
  • 3484x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 250 g hladké mouky
  • 3 žloutky
  • 2 lžíce oleje
  • 6 šálků piva
  • 3 bílky
  • sůl
  • 4 filety z kambaly
  • pepř
  • 2 lžice hladké mouky
  • tuk na fritování
  • 1 cibule
  • 1 pórek
  • 60 g vychlazeného másla
  • 1/8 l rybího vývaru

Doporučená příloha

  • Podáváme s omáčkou a s opečenými brambory.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kambala v pivním těstíčku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Cibulačka Cibulačka
Tatranské kuře Tatranské kuře
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist