Recept Kachní prsa plněná zeleninou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

1. Do prsou nařízneme kapsu. Očištěnou a omytou zeleninu nakrájíme na kostičky. Osolíme a opepříme. Naplníme do kapsy a zašijeme.

2. Prsa prudce opečeme ze všech stran. Pečeme dalších 10 min. na mírném ohni. Vložíme do nákypové formy kůží nahoru a pečeme 20 min. v troubě předehřáté na 200 °C.

3. Oloupanou cibuli nakrájíme na dílky a podusíme na rozehřátém másle. Posypeme cukrem a cukr přetavíme. Podlijeme octem. Omytá jablka rozpůlíme, odstraníme jádřince, nakrájíme na dílky přimícháme k cibuli a prohříváme 5 min. Okořeníme a přidáme šalvějové lístky.

4. Odstraníme nit a prsa nakrájíme na plátky. Upravíme na talíře a obložíme cibulí s jablky.

Recept je z kategorií: Kachna



Nahlásit recept

  • 3997x zobrazeno

Čas přípravy

  • 70 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 velká vykostěná kachní prsa
  • 1 malý pórek
  • 250 g celerové buly
  • 1 malá mrkev
  • sůl
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 2 lžíce oleje
  • 500 g červené cibule
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 2 lžíce balzámového octa
  • 2 středně velká nakyslá jablka
  • několik lístků šalvěje

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kachní prsa plněná zeleninou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Štrůdl s hlívou

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

dnes | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Jahodový pohár Jahodový pohár
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist