Recept Kachna s angreštovou omáčkou

Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kachna s angreštovou omáčkou

Úvod

Pro mě naprosto nejlepší úprava kachního masa.

Postup

Do pánve dáme sečuánský pepř. Na sucho, vůbec žádný tuk. Když se z něj začne kouřit, nasypeme ho do hmoždíře, přidáme sůl a nadrtíme. Kůži na kachním prsu nařežeme cik-cak, ale jen tak, abychom prořezávali tuk a ne maso. Pořádně ze všech stran ochutíme směsí, kterou jsme právě nadrtili v hmoždíři a kachnu dáme kůží dolů do suché pánve na mírný plamen a necháme opékat.

Mezitím si do kastrůlku dáme vodu a cukr a zahříváme. Když se cukr rozpustí, přidáme citrónovou kůru a přivedeme k varu. Necháme zredukovat značnou část vody. Když směs lehce zhoustne, stáhneme plamen a přidáme angrešt. Zlehka vaříme 2-3 minuty, poté dáme stranou. Necháme vychladnout - mělo by to mít konzistenci jako sirup.

Vezmeme další pánev, nalijeme červené víno, osolíme, opepříme a vaříme, dokud se nezredukuje na polovinu. V tu chvíli přidáme kuřecí vývar a opět redukujeme.

Během redukování - zpět ke kachně. Slijte většinu tuku a plamen dejte na maximum. Potom, co bude kůže křupavá, kápneme lžičku, maximálně dvě olivového oleje a kachnu otočíme kůží nahoru. Pečeme 2 minuty, poté dáme i s pánví do trouby předehřáté na 200°C na 8-10 minut. To by mělo stačit, aby kachna byla propečena na medium.

Mezitím do směsi z vína a kuřecího vývaru přidáme med a vmícháme do omáčky. Sundáme z plamene a přihodíme máslo - jen kýváním pánve ho vmícháme. Přilijeme sirup s angreštem, zamícháme, ochutnáme, dochutíme solí a pepřem.

Dobrou chuť všem.

Recept je z kategorií: Kachna



Nahlásit recept

  • 16.08.11 vloženo
  • 2702x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 kachní prsa
  • 5 lžic Sečuánského pepře
  • 125 g cukru krystal
  • citrónová kůra z 1 citrónu
  • 200 g angreštu
  • 300 ml červeného vína (nejlépe suchého)
  • 300 ml kuřecího vývaru
  • 1-2 lžíce medu
  • 25g másla
  • 250 ml vody
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Doporučená příloha

  • šťouchané brambory opečené v pánvi jako placky, restované brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kachna s angreštovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Guláš z masáků

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Chilli con carne Chilli con carne
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist