Recept Kachna s angreštovou omáčkou

Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kachna s angreštovou omáčkou

Úvod

Pro mě naprosto nejlepší úprava kachního masa.

Postup

Do pánve dáme sečuánský pepř. Na sucho, vůbec žádný tuk. Když se z něj začne kouřit, nasypeme ho do hmoždíře, přidáme sůl a nadrtíme. Kůži na kachním prsu nařežeme cik-cak, ale jen tak, abychom prořezávali tuk a ne maso. Pořádně ze všech stran ochutíme směsí, kterou jsme právě nadrtili v hmoždíři a kachnu dáme kůží dolů do suché pánve na mírný plamen a necháme opékat.

Mezitím si do kastrůlku dáme vodu a cukr a zahříváme. Když se cukr rozpustí, přidáme citrónovou kůru a přivedeme k varu. Necháme zredukovat značnou část vody. Když směs lehce zhoustne, stáhneme plamen a přidáme angrešt. Zlehka vaříme 2-3 minuty, poté dáme stranou. Necháme vychladnout - mělo by to mít konzistenci jako sirup.

Vezmeme další pánev, nalijeme červené víno, osolíme, opepříme a vaříme, dokud se nezredukuje na polovinu. V tu chvíli přidáme kuřecí vývar a opět redukujeme.

Během redukování - zpět ke kachně. Slijte většinu tuku a plamen dejte na maximum. Potom, co bude kůže křupavá, kápneme lžičku, maximálně dvě olivového oleje a kachnu otočíme kůží nahoru. Pečeme 2 minuty, poté dáme i s pánví do trouby předehřáté na 200°C na 8-10 minut. To by mělo stačit, aby kachna byla propečena na medium.

Mezitím do směsi z vína a kuřecího vývaru přidáme med a vmícháme do omáčky. Sundáme z plamene a přihodíme máslo - jen kýváním pánve ho vmícháme. Přilijeme sirup s angreštem, zamícháme, ochutnáme, dochutíme solí a pepřem.

Dobrou chuť všem.

Recept je z kategorií: Kachna


Reklama

Nahlásit recept

  • 16.08.11 vloženo
  • 3051x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 kachní prsa
  • 5 lžic Sečuánského pepře
  • 125 g cukru krystal
  • citrónová kůra z 1 citrónu
  • 200 g angreštu
  • 300 ml červeného vína (nejlépe suchého)
  • 300 ml kuřecího vývaru
  • 1-2 lžíce medu
  • 25g másla
  • 250 ml vody
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Doporučená příloha

  • šťouchané brambory opečené v pánvi jako placky, restované brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kachna s angreštovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Guláš z hlívy ústřičné


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist