Recept Kabseh

Jordánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Nasekanu cibulu oprazime do biela, pridame nasekany cesnak, pridame masko, oprazime. Pridame lumi, kardamon, bobkovy list, skoricu, oprazime, pridame par. pretlak, oprazime, paradajky, koriander, nove korenie, skoricu mletu, sol. Chviluy vsetko oprazime, zalejeme vodou a nechame dusit. Ked je masko uvarene do troch stvrtin, pridame dobre umytu, namocenu a okapanu ryzu, ktoru sme trosku pokapali olejom a pomiesali pred pridanim. Ochutname a dosolime. Dalej uvarime ako ryzu/rizoto. Ked dobre prevrie, mozeme a nemusime dat dovarit do rury.
Mandle oprazime do slabo zlatava na kvapke oleja, pridame hrozienka. Ked sa zacnu hrozienka nafukaovat hned stiahneme z plamena. Mandle nikdy nehadzeme do horuceho oleja-zhnednu.
Podavame posypane mandlami a hrozienkami.
Dobru chut !

Recept je z kategorií: Drůbež



Nahlásit recept

  • 09.10.07 vloženo
  • 3491x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kg maso jahnacie kare alebo zo stehna/kurca naporcovane na osem kuskov
  • 5 cibul nasekanych na hrubo
  • 5-7 strucikov cesnak nasekany
  • 4 PL par. pretlak
  • 2 lumi ( susene limetky) ak nemame nedama alebo dame limetku cerstvu prerezanu na pol
  • 5-6 kardamon cely
  • 4-5 paradajok narezanych na kocky ( mozeme nahradit 2-3 PL pretlaku)
  • 2 male drievka skorice-cele
  • 2 bobkove listy
  • 2 KL nove korenie mlete
  • 1-2 KL skorice
  • 1 Kl koriander mlety
  • sol
  • ghee/olej
  • 300 gr ryze podlhovastej basmati
  • Na posypanie:
  • 1/4 salky hrozienok
  • 1/4 salky mandle lupane polene, nemusia byt -original sa davaju len hrozienka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kabseh

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Holandská omáčka

Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist