Recept Kabseh

Jordánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Nasekanu cibulu oprazime do biela, pridame nasekany cesnak, pridame masko, oprazime. Pridame lumi, kardamon, bobkovy list, skoricu, oprazime, pridame par. pretlak, oprazime, paradajky, koriander, nove korenie, skoricu mletu, sol. Chviluy vsetko oprazime, zalejeme vodou a nechame dusit. Ked je masko uvarene do troch stvrtin, pridame dobre umytu, namocenu a okapanu ryzu, ktoru sme trosku pokapali olejom a pomiesali pred pridanim. Ochutname a dosolime. Dalej uvarime ako ryzu/rizoto. Ked dobre prevrie, mozeme a nemusime dat dovarit do rury.
Mandle oprazime do slabo zlatava na kvapke oleja, pridame hrozienka. Ked sa zacnu hrozienka nafukaovat hned stiahneme z plamena. Mandle nikdy nehadzeme do horuceho oleja-zhnednu.
Podavame posypane mandlami a hrozienkami.
Dobru chut !

Recept je z kategorií: Drůbež



Nahlásit recept

  • 09.10.07 vloženo
  • 3499x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kg maso jahnacie kare alebo zo stehna/kurca naporcovane na osem kuskov
  • 5 cibul nasekanych na hrubo
  • 5-7 strucikov cesnak nasekany
  • 4 PL par. pretlak
  • 2 lumi ( susene limetky) ak nemame nedama alebo dame limetku cerstvu prerezanu na pol
  • 5-6 kardamon cely
  • 4-5 paradajok narezanych na kocky ( mozeme nahradit 2-3 PL pretlaku)
  • 2 male drievka skorice-cele
  • 2 bobkove listy
  • 2 KL nove korenie mlete
  • 1-2 KL skorice
  • 1 Kl koriander mlety
  • sol
  • ghee/olej
  • 300 gr ryze podlhovastej basmati
  • Na posypanie:
  • 1/4 salky hrozienok
  • 1/4 salky mandle lupane polene, nemusia byt -original sa davaju len hrozienka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kabseh

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Mozzarellové balíčky

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist