Recept Jihočeský bažant

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Bažanta vykucháme a očistíme. Protkneme jej poloviční dávkou slaniny, zbylou dávku osmahneme s nasekanou cibulí. Ochutíme kořením (nové koření, bobkový list), podle chuti opepříme a osolíme.

Bažanta osolíme a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Průběžně jej podléváme a nezapomeneme ho párkrát obrátit.

Omyté žampióny nakrájíme na středně tenké plátky a zprudka osmahneme. Když je bažant skoro upečený, přidáme k němu žampióny. Vše ještě chvíli podusíme a pak podáváme.

Novinky.cz

Recept je z kategorií: Bažant, koroptev, perlička


Reklama

Nahlásit recept

  • 26.11.04 vloženo
  • 16306x zobrazeno

Ingredience

  • K přípravě tohoto pokrmu budeme kromě bažanta potřebovat
  • 100 gramů slaniny
  • 150 gramů tuku (nejlépe sádlo a máslo v poměru 1:1)
  • 200 gramů žampiónů a cibuli.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jihočeský bažant

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Guláš z hlívy ústřičné


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Květáková polévka Květáková polévka
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Cuketové placky Cuketové placky
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Houbová smaženice Houbová smaženice

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist