Recept Jihočeský bažant

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Bažanta vykucháme a očistíme. Protkneme jej poloviční dávkou slaniny, zbylou dávku osmahneme s nasekanou cibulí. Ochutíme kořením (nové koření, bobkový list), podle chuti opepříme a osolíme.

Bažanta osolíme a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Průběžně jej podléváme a nezapomeneme ho párkrát obrátit.

Omyté žampióny nakrájíme na středně tenké plátky a zprudka osmahneme. Když je bažant skoro upečený, přidáme k němu žampióny. Vše ještě chvíli podusíme a pak podáváme.

Novinky.cz

Recept je z kategorií: Bažant, koroptev, perlička



Nahlásit recept

  • 26.11.04 vloženo
  • 15781x zobrazeno

Ingredience

  • K přípravě tohoto pokrmu budeme kromě bažanta potřebovat
  • 100 gramů slaniny
  • 150 gramů tuku (nejlépe sádlo a máslo v poměru 1:1)
  • 200 gramů žampiónů a cibuli.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jihočeský bažant

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist