Recept Velikonoční jidáš

aneb Jidáše (jednodušší metoda)

(Hodnoceno 2x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Velikonoční jidáš

Postup

Máslo se žloutky a cukrem utřeme, přidáme sůi, mouku, kvásek, kuru a vanilku. Vypracu­jeme tuhé těsto jako na vánočku a necháme v teple vykynout.

Z těsta po vykynutí vyválíme šiš­ku, nakrájíme ji na stejně velké kousky, každý vyválíme na dlou­hý tenký váleček a stočíme do spirály. Na pomaštěném plechu po vykynutí potřeme teplým más­lem nebo žloutkem a pečeme asi 40 minut dorůžova. Upečené po­kapeme medem nebo rozřízne­me a na řezu medem potřeme.

Zapíjíme kávou, čajem, ka­kaem.

Recept je z kategorií: Teplé předkrmy Velikonoční recepty



Nahlásit recept

  • 22.12.03 vloženo
  • 11369x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 12 dkg másla
  • 2 žloutky
  • 4 lží­ce pískového cukru
  • sůl
  • 70 dkg prohřáté polohrubé mouky
  • z necelých 2 dl mléka a ze 3 dkg droždí kvásek
  • citrónovou kůru
  • vanilku.
  • Máslo nebo žloutek na potření a med na pokapání.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Pavlínka19 04.04.13 20:20

Jidáše se mi povedly, škoda, že jsem je nestačila vyfotit. Přidala jsem do nich skořicový cukr, chutnaly skvěle :).

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

mahulen 28.03.13 12:43

Tento recept je tomu našemu nejvíce podobný, dáváme na 0,5 kg mouky 3 žloutky, 100g másla a 60 g cukru. A špetku muškátového oříšku.

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Velikonoční jidáš

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
otaznik
43 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jidáše (jednodušší metoda)

vyzkoušela jsem a obdarovaní chrochtali blahem. Díky

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Holandská omáčka

Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist