Recept Velikonoční jidáš

aneb Jidáše (jednodušší metoda)

(Hodnoceno 2x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Velikonoční jidáš

Postup

Máslo se žloutky a cukrem utřeme, přidáme sůi, mouku, kvásek, kuru a vanilku. Vypracu­jeme tuhé těsto jako na vánočku a necháme v teple vykynout.

Z těsta po vykynutí vyválíme šiš­ku, nakrájíme ji na stejně velké kousky, každý vyválíme na dlou­hý tenký váleček a stočíme do spirály. Na pomaštěném plechu po vykynutí potřeme teplým más­lem nebo žloutkem a pečeme asi 40 minut dorůžova. Upečené po­kapeme medem nebo rozřízne­me a na řezu medem potřeme.

Zapíjíme kávou, čajem, ka­kaem.

Recept je z kategorií: Teplé předkrmy Velikonoční recepty



Nahlásit recept

  • 22.12.03 vloženo
  • 11447x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 12 dkg másla
  • 2 žloutky
  • 4 lží­ce pískového cukru
  • sůl
  • 70 dkg prohřáté polohrubé mouky
  • z necelých 2 dl mléka a ze 3 dkg droždí kvásek
  • citrónovou kůru
  • vanilku.
  • Máslo nebo žloutek na potření a med na pokapání.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Pavlínka19 04.04.13 20:20

Jidáše se mi povedly, škoda, že jsem je nestačila vyfotit. Přidala jsem do nich skořicový cukr, chutnaly skvěle :).

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

mahulen 28.03.13 12:43

Tento recept je tomu našemu nejvíce podobný, dáváme na 0,5 kg mouky 3 žloutky, 100g másla a 60 g cukru. A špetku muškátového oříšku.

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Velikonoční jidáš

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
otaznik
43 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jidáše (jednodušší metoda)

vyzkoušela jsem a obdarovaní chrochtali blahem. Díky

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Mozzarellové balíčky

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Kuře na medu Kuře na medu

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist