Recept Ještě jedna dobrota - Smažené chumáče Pra

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Do kastrolku dáme vařit mléko, přidáme mouku a uvaříme hustou kaši. Potom ji odstavíme, do horké zamícháme čokoládu, cukr a dáme vychladnouti.

Do studeného zamícháme žloutky a vanilkový cukr. Z takto připraveného krému vykrájíme větší kousky, které obalíme v suchých nudlích, nebo v mandlích a hned dáme chumáče smažiti do rozpáleného másla.

Smažené osušíme na ubrousku a pocukrujeme. Podáváme k nim vinnou pěnu šodó (nemusí být). Dobré jsou i s ovocnou šťávou.

Recept je z kategorií: Teplé sladké pokrmy



Nahlásit recept

  • 19.01.03 vloženo
  • 4779x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • jemné nudle do polévky, koupené, nebo připravené z 80g mouky a 1 vejce, nebo oloupané, na jemné nudličky nakrájené maddle
  • Krém:
  • 1/6litru mléka
  • 50g hrubé mouky
  • 60g čokolády
  • 20g cukru
  • 2 žloutky
  • vanilkový cukr
  • 200g převařeného másla, neco ceresu
  • 50g cukru na posypání
  • vinná pěna ¨šodó¨ z Labužníka, jako na dukátové buchtičky

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ještě jedna dobrota - Smažené chumáče

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Velikonoční jidáš

Inzerce

Bonduelle Vapeur - zelenina na páře!

10.04.14 | Zelenina je základ jídelníčku, to ví zřejmě každý, ale co její kvalita? Nemá smysl jíst od rána do večera zeleninu, která již dávno ztratila všechny hodnotné vitamíny! (číst dále)

 

Nejlepší recepty

Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Chilli con carne Chilli con carne
TOPlist