Recept Ještě jedna dobrota - Smažené chumáče Pra

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Do kastrolku dáme vařit mléko, přidáme mouku a uvaříme hustou kaši. Potom ji odstavíme, do horké zamícháme čokoládu, cukr a dáme vychladnouti.

Do studeného zamícháme žloutky a vanilkový cukr. Z takto připraveného krému vykrájíme větší kousky, které obalíme v suchých nudlích, nebo v mandlích a hned dáme chumáče smažiti do rozpáleného másla.

Smažené osušíme na ubrousku a pocukrujeme. Podáváme k nim vinnou pěnu šodó (nemusí být). Dobré jsou i s ovocnou šťávou.

Recept je z kategorií: Teplé sladké pokrmy



Nahlásit recept

  • 19.01.03 vloženo
  • 4849x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • jemné nudle do polévky, koupené, nebo připravené z 80g mouky a 1 vejce, nebo oloupané, na jemné nudličky nakrájené maddle
  • Krém:
  • 1/6litru mléka
  • 50g hrubé mouky
  • 60g čokolády
  • 20g cukru
  • 2 žloutky
  • vanilkový cukr
  • 200g převařeného másla, neco ceresu
  • 50g cukru na posypání
  • vinná pěna ¨šodó¨ z Labužníka, jako na dukátové buchtičky

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ještě jedna dobrota - Smažené chumáče

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: VIDEO: Nepečený cheesecake

Inzerce

Vylaďte letní pokrmy řeckým olivovým olejem

včera | Chcete se v létě cítit fit a zároveň si pochutnat na dobrém jídle? Vyzkoušejte středomořskou kuchyni. Je bohatá na zeleninové saláty, ryby a další svěží pokrmy, které přímo vybízejí k použití olivového oleje. (číst dále)

Nejlepší recepty

Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Jahodový pohár Jahodový pohár
Květáková polévka Květáková polévka
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
TOPlist