Recept Jemná třešňová bublanina

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Změklé máslo rozetře­me s cukrem, postupně vmícháme žloutky a směs hodně napěníme. Pak vmícháme mléko a část mouky, nakonec tuhý sníh z bílků a zby­tek mouky prosáté s kyp­řícím práškem.

Těsto rozetřeme do vy­maštěného, moukou vy­sypaného pekáče, po­vrch uhladíme, poklade­me třešněmi obalenými v hladké mouce a upeče­me ve středně vyhřáté troubě. Před podáváním pocukrujeme.

Recept je z kategorií: Ovocné moučníky



Nahlásit recept

  • 33289x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 80 g másla
  • 4 vejce
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 dl mléka
  • 180 g polohru­bé mouky
  • 1/3 balíčku kyp­řícího prášku
  • 500 g třešní
  • 2 lžíce hladké mouky
  • tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání pekáče
  • moučkový a vanilkový cukr na posypání.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

S. Lenka 11.07.14 20:55

Dala jsem o jedna vajíčko navíc a možná i o trochu více mléka, kápla jsem 2 kapky vanilkového aroma, třešní bylo cca 0,5kg. Bublanina je opravdu výborná!

Diskuse k receptu Jemná třešňová bublanina

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Hruškový koláč Hruškový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist