Recept Jelítková roládka

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Cibuli pokrájíme na drobné kostičky. Polovinu cibule vrhneme do rozpálené pánve s olejem a lehce necháme zpěnit. Následně přidáme vymačkané jelítko a prohřejeme. Ochutíme česnekem, majoránkou, pepřem, solí. Pokud je směs příliš mastná, tak slijeme přes cedník přebývající omastek, na kterém můžeme posléze osmažit dozlatova zbývající cibuli. Bramborové těsto zpracujeme dle návodu. Jen neutvoříme válečky, ale vyválíme plát o síle cca 1 cm. Bramborové těsto potřeme souvislou vrstvou jelítkové směsy a srolujeme do roládky. Můžeme si pomoci utěrkou, nebo potravinářskou fólií. Roládku zabalíme do alobalu, takto připravenou roládku vaříme asi 35 minut v páře. Po uvaření roládku vyjmeme, nakrájíme na pláky, které posypeme opečenou cibulkou. Kdo nedrží dietu, tak může jednotlivá kolečka ještě opéci a teprve zasypat cibulkou.

Recept je z kategorií: Teplé předkrmy



Nahlásit recept

  • 09.02.06 vloženo
  • 2210x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1-2 ks kroupových jelit (záleží na velikosti)
  • 2 ks cibule
  • 2 ks česneku
  • 1 balení bramborových knedlíků v prášku
  • 2 ČL majoránky
  • olej
  • pepř
  • sůl
  • potravinářská fólie
  • alobal

Doporučená příloha

  • špenát, zelí

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jelítková roládka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Marjanka2
210 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jelítková roládka

Já sama ze zabijačkových dobrot ráda jím jen prdelačku a ovar /ten musí být libový/
což u mého muže vyvolává značný nesouhlas, ale tohle je přesně nápad, jak zužitkovat jelítka z mrazáku a neopakovat se/kysané zelí,brambor; křen, chléb; apod./
Díky za inspiraci, je to prima nápad.

 
jariss
13 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jelítková roládka

korina: snad to půjde i s rýžovým jeítkem, to jsem ale nikdy nejdl, tak nedovedu posoudit. Za pokus to ale stojí.

 
Korina
56 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jelítková roládka

Musia byť jelítka s krupami, u nás sú väčšinou s ryžou.

 
Labužník housenka02
609 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jelítková roládka

To vypadá zajímavě, určitě brzy vyzkouším, ještě mi pár jelítek zbylo v mrazáku od poslední zabijačky.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Štrůdl s hlívou

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

dnes | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist