Recept Jelítková roládka

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Cibuli pokrájíme na drobné kostičky. Polovinu cibule vrhneme do rozpálené pánve s olejem a lehce necháme zpěnit. Následně přidáme vymačkané jelítko a prohřejeme. Ochutíme česnekem, majoránkou, pepřem, solí. Pokud je směs příliš mastná, tak slijeme přes cedník přebývající omastek, na kterém můžeme posléze osmažit dozlatova zbývající cibuli. Bramborové těsto zpracujeme dle návodu. Jen neutvoříme válečky, ale vyválíme plát o síle cca 1 cm. Bramborové těsto potřeme souvislou vrstvou jelítkové směsy a srolujeme do roládky. Můžeme si pomoci utěrkou, nebo potravinářskou fólií. Roládku zabalíme do alobalu, takto připravenou roládku vaříme asi 35 minut v páře. Po uvaření roládku vyjmeme, nakrájíme na pláky, které posypeme opečenou cibulkou. Kdo nedrží dietu, tak může jednotlivá kolečka ještě opéci a teprve zasypat cibulkou.

Recept je z kategorií: Teplé předkrmy



Nahlásit recept

  • 09.02.06 vloženo
  • 2203x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1-2 ks kroupových jelit (záleží na velikosti)
  • 2 ks cibule
  • 2 ks česneku
  • 1 balení bramborových knedlíků v prášku
  • 2 ČL majoránky
  • olej
  • pepř
  • sůl
  • potravinářská fólie
  • alobal

Doporučená příloha

  • špenát, zelí

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jelítková roládka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Marjanka2
210 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jelítková roládka

Já sama ze zabijačkových dobrot ráda jím jen prdelačku a ovar /ten musí být libový/
což u mého muže vyvolává značný nesouhlas, ale tohle je přesně nápad, jak zužitkovat jelítka z mrazáku a neopakovat se/kysané zelí,brambor; křen, chléb; apod./
Díky za inspiraci, je to prima nápad.

 
jariss
13 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jelítková roládka

korina: snad to půjde i s rýžovým jeítkem, to jsem ale nikdy nejdl, tak nedovedu posoudit. Za pokus to ale stojí.

 
Korina
56 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jelítková roládka

Musia byť jelítka s krupami, u nás sú väčšinou s ryžou.

 
Labužník housenka02
609 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jelítková roládka

To vypadá zajímavě, určitě brzy vyzkouším, ještě mi pár jelítek zbylo v mrazáku od poslední zabijačky.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Holandská omáčka

Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Kuře na medu Kuře na medu
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist