Recept Jelení a kančí ragů s estragonem a věncem z polenty

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso pokrájíme na menší kostky, osolíme, opepříme a krátce opečeme na tuku. Přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme čerstvý estragon, bobkový list a kuličky barevného pepře. Podlijeme vínem a dusíme do měkka. Podle potřeby podlijeme vývarem. Před dokončením přidáme hříbky nakrájené na kousky přibližně velikosti kostek masa, které jsme před tím na chvíli namočili do vody s ledem. Vlákna v houbách tak změknou a není třeba delší tepelné úpravy. Chvíli povaříme. Nakonec vyjmeme bobkové listy, zalijeme smetanou a ještě krátce povaříme.

V kastrolu vyškvaříme na kostičky pokrájenou anglickou slaninu, zalijeme horkou vodou, osolíme a přisypeme kukuřičnou krupici. Za stálého míchání uvaříme hustou kukuřičnou kaši - polentu. Hluboké talíře vymažeme olejem a doprostřed postavíme dnem vzhůru pivní nebo jené vhodné sklenice (bez ucha) , jejichž vnější okraj rovněž potřeme olejem. Okolo sklenic navršíme polentu a necháme ztuhnout.

Z talířů s polentou opatrně odstraníme sklenice a polentu vyklopíme na širší mělké talíře. To tak, že mělký talíř přiklopíme na hluboký talíř a oba obrátíme. Do vzniklých věnců servírujeme ragů. Zdobíme snítkami estragonu a okolo věnců jěště nasypeme pro ozdobu hrubě drcený barevný pepř.

Pozn. :

Nejsem autorem tohoto receptu ! Viděl jsem jeho přípravu v televizi

Recept je z kategorií: Zvěřina



Nahlásit recept

  • 09.02.06 vloženo
  • 7245x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • - 600 g masa z jelena a z divočáka v poměru 1:1
  • - 2 střední cibule
  • - 300 g čerstvých hřibovitých hub (nejlépe malé bílé hříbky)
  • - celé kuličky barevného pepře
  • - čerstvý estragon
  • - 0,2 l suchého červeného vína
  • - 0,2 l sladké smetany
  • - 2 bobkové listy
  • - vývar ze zvěřiny
  • - tuk na opečení masa (sádlo,máslo nebo olej)
  • - sůl, pepř
  • na polentu :
  • - 0,5 l vody
  • - 150 g anglické slaniny
  • - 200 g kukuřičné krupice

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jelení a kančí ragů s estragonem a věncem z polenty

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist