Recept Jelení a kančí ragů s estragonem a věncem z polenty

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso pokrájíme na menší kostky, osolíme, opepříme a krátce opečeme na tuku. Přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme čerstvý estragon, bobkový list a kuličky barevného pepře. Podlijeme vínem a dusíme do měkka. Podle potřeby podlijeme vývarem. Před dokončením přidáme hříbky nakrájené na kousky přibližně velikosti kostek masa, které jsme před tím na chvíli namočili do vody s ledem. Vlákna v houbách tak změknou a není třeba delší tepelné úpravy. Chvíli povaříme. Nakonec vyjmeme bobkové listy, zalijeme smetanou a ještě krátce povaříme.

V kastrolu vyškvaříme na kostičky pokrájenou anglickou slaninu, zalijeme horkou vodou, osolíme a přisypeme kukuřičnou krupici. Za stálého míchání uvaříme hustou kukuřičnou kaši - polentu. Hluboké talíře vymažeme olejem a doprostřed postavíme dnem vzhůru pivní nebo jené vhodné sklenice (bez ucha) , jejichž vnější okraj rovněž potřeme olejem. Okolo sklenic navršíme polentu a necháme ztuhnout.

Z talířů s polentou opatrně odstraníme sklenice a polentu vyklopíme na širší mělké talíře. To tak, že mělký talíř přiklopíme na hluboký talíř a oba obrátíme. Do vzniklých věnců servírujeme ragů. Zdobíme snítkami estragonu a okolo věnců jěště nasypeme pro ozdobu hrubě drcený barevný pepř.

Pozn. :

Nejsem autorem tohoto receptu ! Viděl jsem jeho přípravu v televizi

Recept je z kategorií: Zvěřina



Nahlásit recept

  • 09.02.06 vloženo
  • 7199x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • - 600 g masa z jelena a z divočáka v poměru 1:1
  • - 2 střední cibule
  • - 300 g čerstvých hřibovitých hub (nejlépe malé bílé hříbky)
  • - celé kuličky barevného pepře
  • - čerstvý estragon
  • - 0,2 l suchého červeného vína
  • - 0,2 l sladké smetany
  • - 2 bobkové listy
  • - vývar ze zvěřiny
  • - tuk na opečení masa (sádlo,máslo nebo olej)
  • - sůl, pepř
  • na polentu :
  • - 0,5 l vody
  • - 150 g anglické slaniny
  • - 200 g kukuřičné krupice

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jelení a kančí ragů s estragonem a věncem z polenty

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

včera | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Reveňový koláč Reveňový koláč
Houbová smaženice Houbová smaženice
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist