Recept Jehněčí se zelenými fazolkami

Britská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jehněčí se zelenými fazolkami

Postup

Maso vložit do pekáče na něj rozložit fazolky, cibuli a šalotky na hrubo posekané, rajčata, rajskou pastu, česneky, rozdrcené pepře, sůl, zalít vše vínem, vývarem, a doprostřed zastrčit bobkové listy a rozmarýnu. Přikrýt a dát do trouby předehřáté na 135°C na 4 hodiny. Po 4 hodinách zvýšit teplotu na 220°C a péct další hodinu. Během celé té doby dávat pozor, aby se tekutina nevypařila a maso podlévat. Po takto dlouhém pečení bude maso odpadávat od kosti.

Podávat na polévkových talířich s chlebem, salátem a bílým vínkem.

Recept je od dvou dam při těle…

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso



Nahlásit recept

  • 11.10.10 vloženo
  • 2914x zobrazeno

Čas přípravy

  • 4-5 hodin

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 1800 g jehněčího ramínka
  • 500 g zelených fazolek
  • 225 ml bílého vína
  • 225 ml kuřecého vývaru (+)
  • 2 velké cibule
  • 10 hnědých šalotek, nebo malých cibulek
  • 6 rajčat rozkrojených na 1/4
  • 3 lžíce rajské pasty
  • 10 celých stroužků česneku
  • 10 celých černých pepřů
  • sůl
  • 2 bobkové listy
  • 3 snítky rozmarýny

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jehněčí se zelenými fazolkami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
babi
6360 příspěvků 12.10.10 19:37

bento, zajiste ze po tak dlouhem peceni, i kdyz je to nazacatku pri velice nizke teplote, zelenina nezustane krupava. Ta se vsak muze pridat podstatne pozdeji behem peceni. Osobne bych vsechnu zeleninu az na fazolky pridala na zacatku a fazolky pridala ke konci. Zdejsi recept je vsak z Velke Britanie a Britove nejsou znami krupavou zeleninou :lol:

 
Bento
794 příspěvků 12.10.10 04:12

Ja som prave vcera videl u masiara kozlacinu,paci sa mi tento „one pot cooking“ , jedine sa to asi nesmie ani pohnut lebo ta zelenina by sa uplne rozpadla.

 
babi
6360 příspěvků 11.10.10 23:16

casino, vzdyt Vy me jenom zkousite. Zajiste zalezi na kusu masa, jeho vaze, na zvireti, jak je maso odlezele, jakou mate troubu atd. atd. Proc ten velky casovy rozdil v priprave? Popravde receno nevim…Mam ve zvyku psat do receptu,…az maso odpadava od kosti a ne primo casovou referenci. 8-o

 
casino
4389 příspěvků 11.10.10 22:16

Čirou náhodou jsem dnes testoval, zda poznám rozdíl mezi pečeným jehněčím a kozlečím krkem. Obojí bylo od Velikonoc v mrazáku… Dvě hodiny jsem maso (česnek, máslo, sůl, tymián) dusil na ohni (tedy při cca 100°C) a potom půl hodiny v troubě (horkovzduch) odkryté při 200°C nechal „obarvit“ dozlatova. Maso odpadávalo od kosti… Tak nevím v čem je zakopaný pes :lol: Dvěapůl hodiny rozdíl v tepelné úpravě je moc! Time Is Money :lol: a energie také…
Mimochodem, to kozlečí bylo jemnější…

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Cibulačka Cibulačka
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist