Recept Jehněčí se zelenými fazolkami

Britská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jehněčí se zelenými fazolkami

Postup

Maso vložit do pekáče na něj rozložit fazolky, cibuli a šalotky na hrubo posekané, rajčata, rajskou pastu, česneky, rozdrcené pepře, sůl, zalít vše vínem, vývarem, a doprostřed zastrčit bobkové listy a rozmarýnu. Přikrýt a dát do trouby předehřáté na 135°C na 4 hodiny. Po 4 hodinách zvýšit teplotu na 220°C a péct další hodinu. Během celé té doby dávat pozor, aby se tekutina nevypařila a maso podlévat. Po takto dlouhém pečení bude maso odpadávat od kosti.

Podávat na polévkových talířich s chlebem, salátem a bílým vínkem.

Recept je od dvou dam při těle…

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso



Nahlásit recept

  • 11.10.10 vloženo
  • 2824x zobrazeno

Čas přípravy

  • 4-5 hodin

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 1800 g jehněčího ramínka
  • 500 g zelených fazolek
  • 225 ml bílého vína
  • 225 ml kuřecého vývaru (+)
  • 2 velké cibule
  • 10 hnědých šalotek, nebo malých cibulek
  • 6 rajčat rozkrojených na 1/4
  • 3 lžíce rajské pasty
  • 10 celých stroužků česneku
  • 10 celých černých pepřů
  • sůl
  • 2 bobkové listy
  • 3 snítky rozmarýny

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jehněčí se zelenými fazolkami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
babi
6360 příspěvků 12.10.10 19:37

bento, zajiste ze po tak dlouhem peceni, i kdyz je to nazacatku pri velice nizke teplote, zelenina nezustane krupava. Ta se vsak muze pridat podstatne pozdeji behem peceni. Osobne bych vsechnu zeleninu az na fazolky pridala na zacatku a fazolky pridala ke konci. Zdejsi recept je vsak z Velke Britanie a Britove nejsou znami krupavou zeleninou :lol:

 
Bento
794 příspěvků 12.10.10 04:12

Ja som prave vcera videl u masiara kozlacinu,paci sa mi tento „one pot cooking“ , jedine sa to asi nesmie ani pohnut lebo ta zelenina by sa uplne rozpadla.

 
babi
6360 příspěvků 11.10.10 23:16

casino, vzdyt Vy me jenom zkousite. Zajiste zalezi na kusu masa, jeho vaze, na zvireti, jak je maso odlezele, jakou mate troubu atd. atd. Proc ten velky casovy rozdil v priprave? Popravde receno nevim…Mam ve zvyku psat do receptu,…az maso odpadava od kosti a ne primo casovou referenci. 8-o

 
casino
4379 příspěvků 11.10.10 22:16

Čirou náhodou jsem dnes testoval, zda poznám rozdíl mezi pečeným jehněčím a kozlečím krkem. Obojí bylo od Velikonoc v mrazáku… Dvě hodiny jsem maso (česnek, máslo, sůl, tymián) dusil na ohni (tedy při cca 100°C) a potom půl hodiny v troubě (horkovzduch) odkryté při 200°C nechal „obarvit“ dozlatova. Maso odpadávalo od kosti… Tak nevím v čem je zakopaný pes :lol: Dvěapůl hodiny rozdíl v tepelné úpravě je moc! Time Is Money :lol: a energie také…
Mimochodem, to kozlečí bylo jemnější…

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Smetanový koláč s revení

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

včera | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Tatranské kuře Tatranské kuře
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist