Recept Jehněčí kýta s mrkví a bramborami

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jehněčí kýta s mrkví a bramborami

Postup

1. Troubu předehřejeme na 200 °C. Maso omyje­me, osušíme, osolíme a opepříme. Česnek oloupe­me, nakrájíme na plátky a smícháme s olejem, Smě­sí kýtu potřeme a pečeme v troubě asi 2 hodiny.

2. Smícháme vývar a víno a tekutinou podle po­třeby maso podléváme; občas je obrátíme.

3. Šalotku oloupeme. Mrkev očistíme, omyjeme a podélně rozčtvrtíme. Brambory oloupeme, omy­jeme a nakrájíme na kostky. Bylinky omyjeme, osu­šíme a otrháme z nich lístky. Vším obložíme asi 45 min, před koncem tepelné úpravy jehněčí pečeni.

4. Maso nakrájíme na plátky. Vypečenou šťávu a zeleninu osolíme, opepříme a spolu s kýtou roz­dělíme na mísu.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 22.04.04 vloženo
  • 10084x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2,5 hodiny

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • na osobu asi 680 kcal, 29 g bílkovin, 41 g tuků, 43 g sacharidů
  • 1 jehněčí kýta (asi 1 kg)
  • sůl
  • pepř
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 l masového vývaru (z kostky)
  • 250 ml růžového vína
  • 230 g šalotky
  • 750 g mrkve
  • 1 kg malých brambor
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 1/2 svazku tymiánu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jehněčí kýta s mrkví a bramborami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Hruškový koláč Hruškový koláč
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist