Recept Jehněčí bifteky s mátou a citronem

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jehněčí bifteky s mátou a citronem

Postup

1. Citron důkladně omyjeme, kůru ostrouháme a šťávu vymačkáme. Šalotku a česnek oloupeme a najemno nasekáme. 1 snítku máty omyjeme, vysušíme, lístky otrháme a nakrájíme. Vše smícháme s olivovým olejem a opepříme.

2. Maso potřeme marinádou a položíme do mělké misky. Přikryté necháme několik hodin, nejlépe přes noc, v chladu.

3. Jehněčí biftek necháme okapat a 10 - 15 minut jej grilujeme za občasného potírání marinádou a obracení. Krátce před koncem grilování biftek osolíme.

4. Zbylé snítky máty omyjeme, osušíme, otrháme lístky a bifteky jimi ozdobíme.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso



Nahlásit recept

  • 7585x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 chemicky neošetřený citron
  • 1 šalotka
  • 1 stroužek česneku
  • 3 snítky čerstvé máty
  • 3 lžíce za studena lisovaného olivového oleje
  • černý pepř
  • 4 jehněčí bifteky z kýty nebo ramínka (po 225 g)
  • sůl

Doporučená příloha

  • K jehněčím biftekům se hodí grilovaná rajčata.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jehněčí bifteky s mátou a citronem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
trikolka
383 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jehněčí bifteky s mátou a citronem

moc nam to chutnalo, muzu doporucit, budeme je delat znova!!

Vložit nový komentář
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist