Recept Jednoduchý, ale výborný chléb

Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Všechny ingredience smícháme a vypracujeme kynuté těsto. Necháme několik hodin, nejlépe přes noc v lednici nakynout.
Vykynuté těsto už nehněteme, namačkáme na pečícím papírem vyložený, nebo vymazaný vyšší plech. Do těsta uděláme vařečkou důlky a hodně potřeme olivovým olejem. Opravdu hodně, aby olej natekl do důlků. Posypeme hrubou solí nebo sezamovými semínky.
Pečeme v rozehřáté troubě na 200°C asi 40 minut. Poté nakrájíme na kostky.
Chléb je neskutečne dobrý a dá se použít jako příloha ke grilování, nebo ke všemu, k čemu se podává bageta.
Z této dávky jsem upekla na plechu 40×30 cm asi 2 cm vysoký chléb.

Samozřejmě můžete použít čerstvé kvasnice, potom je chléb ještě vyšší a těsto můžete připravit v pekárně na chléb.

Nechte si chutnat.

Recept je z kategorií: Domácí chléb



Nahlásit recept

  • 29.08.08 vloženo
  • 18678x zobrazeno

Ingredience

  • 500 g polohrubé mouky
  • 500 ml vody
  • 100 g bramborové kaše v prášku
  • 1 čl soli
  • 1 čl cukru
  • 1 balíček sušených kvasnic
  • olivový olej na potření
  • hrubá sůl, nebo sezam na posypání

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

SeXík 01.12.10 17:35

je super :-)

Diskuse k receptu Jednoduchý, ale výborný chléb

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
viktorka11
194 příspěvků 28.11.14 22:14

Tuto dobrotu dělám téměř ke každému posezení. S česmekovkou mega mňam, zrovna dávám těsto do lednice :)

 
SeXík  01.12.10 17:34

je super :-)

 
anickav
2904 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jednoduchý, ale výborný chléb,Sylvie,
  • 29.8. som tu radila robit kvasok bez drozdia, iba voda a muka…Hovorim, ze uz som bola mimo a nikto ma neodhalil…
    Ahojky-A.
 
Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jednoduchý, ale výborný chléb, Aničko

Aničko, už jsi někde popisovala tvůj kvásek, který necháš až do rána. Je potom lepší, nebo je to z důvodu, že ráno ho máš vlastně hned nachystaný na zadělání.
Děkuji
 Sylvie

 
anickav
2904 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jednoduchý, ale, alis, sylvie,

ja som, zrejme, slabý intelektuál aj slabá kuchárka…Ako, že ma neodhalil niekto? Ospravedlňuje ma iba to, že už som mala cestovnú horúčku.
Kvások bez droždia? Kvások predsa robím z droždia, vody, trocha múky, aj štipky cukru a nechám do rána stáť…(A ako vy dve vlastne robíte kyselo?)
Príjemný večer!
 A.

 
lydia
1217 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jednoduchý, ale výborný chléb

Sylvie, jsem ráda, že odpověděly druhé, já bych Ti neodpověděla, protože chlebový kvásek nedělám. Mám doma v prášku, ale ještě jsem nezkoušela. Je prý to několikadenní věda. Když chceš, přidám odkaz ale v němčině.
Alis díky.
Ale tento chléb je tak obyčejný, že to vlastně není ani chléb, ale nakrájené kostky z plechu. Ale je opravdu velmi dobrý.
Pěkný víkend.

 
Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jednoduchý, ale výborný chléb

Alis, Aničko, děkuji Vám za rady. Teď už to nebude problém. :-)
Alis, bydlím u Olomouce.
Mějte se fajn
 Sylvie

 
Alis
2617 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jednoduchý, ale výborný chléb, no prosím...

… takhle vypadá fungovaná rada od zkušeného odborníka „jak to dělám já“, ne od intelektuálky „někde jsem četla“ :-)))))

 
anickav
2904 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jednoduchý, ale výborný chléb,

holky, kvas, keď si robím kyselo - trocha múky do trochy vlažnej vody od večera do rána stačí…
 Idem…

 
Alis
2617 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jednoduchý, ale výborný chléb, Sylvie

odpovídám místo Lydie, snad se nebude zlobit. Nevím, kde bydlíš, ale např. v Praze se dá chlebový kvas koupit v prodejnách Michelských pekáren. Někde jsem četla, že se dá vytvořit i doma, z mouky, vody a s přidáním např. cibulové šťávy nebo šťávy z kysaného zelí - smíchat, přikrýt a nechat cca tři dny stát. Ale je to jen informace, nepodložená zkušenostmi, nikdy jsem to nezkoušela vyrábět.

 
Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jednoduchý, ale výborný chléb, Lydie

Lydie, ten recept si mi moc zamlouvá. Třeba se i mně chleba konečně povede. Ale vzpomněla jsem si při té příležitosti na chlebový kvásek. Dáva se občas do polévek atd., jenže nevím, kde ho sehnat. Či se dá vyrobit z chleba? Nevíš o tom něco?
Díky
 Sylvie

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky ze sírovce

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist