Recept Jednoduchý, ale výborný chléb

Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Všechny ingredience smícháme a vypracujeme kynuté těsto. Necháme několik hodin, nejlépe přes noc v lednici nakynout.
Vykynuté těsto už nehněteme, namačkáme na pečícím papírem vyložený, nebo vymazaný vyšší plech. Do těsta uděláme vařečkou důlky a hodně potřeme olivovým olejem. Opravdu hodně, aby olej natekl do důlků. Posypeme hrubou solí nebo sezamovými semínky.
Pečeme v rozehřáté troubě na 200°C asi 40 minut. Poté nakrájíme na kostky.
Chléb je neskutečne dobrý a dá se použít jako příloha ke grilování, nebo ke všemu, k čemu se podává bageta.
Z této dávky jsem upekla na plechu 40×30 cm asi 2 cm vysoký chléb.

Samozřejmě můžete použít čerstvé kvasnice, potom je chléb ještě vyšší a těsto můžete připravit v pekárně na chléb.

Nechte si chutnat.

Recept je z kategorií: Domácí chléb



Nahlásit recept

  • 29.08.08 vloženo
  • 18802x zobrazeno

Ingredience

  • 500 g polohrubé mouky
  • 500 ml vody
  • 100 g bramborové kaše v prášku
  • 1 čl soli
  • 1 čl cukru
  • 1 balíček sušených kvasnic
  • olivový olej na potření
  • hrubá sůl, nebo sezam na posypání

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

SeXík 01.12.10 17:35

je super :-)

Diskuse k receptu Jednoduchý, ale výborný chléb

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
viktorka11
194 příspěvků 28.11.14 22:14

Tuto dobrotu dělám téměř ke každému posezení. S česmekovkou mega mňam, zrovna dávám těsto do lednice :)

 
SeXík  01.12.10 17:34

je super :-)

 
anickav
2904 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jednoduchý, ale výborný chléb,Sylvie,
  • 29.8. som tu radila robit kvasok bez drozdia, iba voda a muka…Hovorim, ze uz som bola mimo a nikto ma neodhalil…
    Ahojky-A.
 
Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jednoduchý, ale výborný chléb, Aničko

Aničko, už jsi někde popisovala tvůj kvásek, který necháš až do rána. Je potom lepší, nebo je to z důvodu, že ráno ho máš vlastně hned nachystaný na zadělání.
Děkuji
 Sylvie

 
anickav
2904 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jednoduchý, ale, alis, sylvie,

ja som, zrejme, slabý intelektuál aj slabá kuchárka…Ako, že ma neodhalil niekto? Ospravedlňuje ma iba to, že už som mala cestovnú horúčku.
Kvások bez droždia? Kvások predsa robím z droždia, vody, trocha múky, aj štipky cukru a nechám do rána stáť…(A ako vy dve vlastne robíte kyselo?)
Príjemný večer!
 A.

 
lydia
1221 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jednoduchý, ale výborný chléb

Sylvie, jsem ráda, že odpověděly druhé, já bych Ti neodpověděla, protože chlebový kvásek nedělám. Mám doma v prášku, ale ještě jsem nezkoušela. Je prý to několikadenní věda. Když chceš, přidám odkaz ale v němčině.
Alis díky.
Ale tento chléb je tak obyčejný, že to vlastně není ani chléb, ale nakrájené kostky z plechu. Ale je opravdu velmi dobrý.
Pěkný víkend.

 
Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jednoduchý, ale výborný chléb

Alis, Aničko, děkuji Vám za rady. Teď už to nebude problém. :-)
Alis, bydlím u Olomouce.
Mějte se fajn
 Sylvie

 
Alis
2617 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jednoduchý, ale výborný chléb, no prosím...

… takhle vypadá fungovaná rada od zkušeného odborníka „jak to dělám já“, ne od intelektuálky „někde jsem četla“ :-)))))

 
anickav
2904 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jednoduchý, ale výborný chléb,

holky, kvas, keď si robím kyselo - trocha múky do trochy vlažnej vody od večera do rána stačí…
 Idem…

 
Alis
2617 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jednoduchý, ale výborný chléb, Sylvie

odpovídám místo Lydie, snad se nebude zlobit. Nevím, kde bydlíš, ale např. v Praze se dá chlebový kvas koupit v prodejnách Michelských pekáren. Někde jsem četla, že se dá vytvořit i doma, z mouky, vody a s přidáním např. cibulové šťávy nebo šťávy z kysaného zelí - smíchat, přikrýt a nechat cca tři dny stát. Ale je to jen informace, nepodložená zkušenostmi, nikdy jsem to nezkoušela vyrábět.

 
Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jednoduchý, ale výborný chléb, Lydie

Lydie, ten recept si mi moc zamlouvá. Třeba se i mně chleba konečně povede. Ale vzpomněla jsem si při té příležitosti na chlebový kvásek. Dáva se občas do polévek atd., jenže nevím, kde ho sehnat. Či se dá vyrobit z chleba? Nevíš o tom něco?
Díky
 Sylvie

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Mandle s čokoládou

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Houbová smaženice Houbová smaženice
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Květáková polévka Květáková polévka
Chléb s celerem Chléb s celerem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist