Recept Jednoduché rohlíky

(Hodnoceno 18x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jednoduché rohlíky

Postup

Do zadelavaci misy preseju mouku, pridam drozdi rozmichane v trosce mleka, sul, cukr, olej a zbytek mleka. Vypracuji poradne testo, vlozim ho zpet do misy, napovrchu ho nariznu do krizku a necham prikryte uterkou kynout asi hodinu (zalezi na tom jake je teplo doma).

Kdyz zdvojnasobi, rozdelim ho nejdrive na polovinu. Druhou pulku dam stranou. Z jedne pulky udelam opatrne 2 stejne „ctverce“, ktere rozdelim na 4 stejne kusy, z nich pricne vykrojim trojuhelniky. Takto mi vyjde z poloviny testa 16 kusu (rohliku).

Kousicky testa hodne vytahuji, takze jsou vickrat stocene. Na plech dam pouze papir na peceni, bez potirani a pokladam na nej rovnou rohliky. Nez je hodim do trouby, potru je vodou, do ktere jsem kapla trochu octa, posypu soli a na vybranou bud makem, nebo drcenym kminem.

Pecu v predehrate troube na 250°C asi 15-20 minut. Zatim co se pece prvni varka, pripravim si druhou. Abych nezapomnela, v tomto pripade olej vazim.

Manzel mi je krade jeste horke.

Rohliky, ktere zbydou, dam do mrazaku a ubiram podle potreby.

Recept je z kategorií: Rohlíky



Nahlásit recept

  • 25.04.08 vloženo
  • 116396x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod

Počet porcí

  • 32 porcí

Ingredience

  • 1 kg hladké mouky
  • 0,5 l mléka (používám plnotučné)
  • 50 gr droždí
  • 100 gr stolního oleje (ne olivový!)
  • 10 gr cukru
  • 20 gr soli.
  • vodu s kapkou octa na potreni
  • sul, mak, kmin atd. na posypani

Doporučená příloha

  • párky, jitrnice…!

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

oldsoft 28.01.16 13:34

Dobrota.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

Lyduska 16.01.16 17:10

Dnes som urobila 24 rohlíkov.

Uvaření se již líbí 7 labužníkům
Odkaz na uvaření

dwojceeva 09.01.16 22:23

Právě dopečeno, mňam :) naše první rohlíky, budu dělat pravidelně! Jen aby zbylo k snídani…

Odkaz na uvaření

Syslenka 22.10.15 12:47

Opravdu vynikající i posypané sýrem nebo potřebné kečupem s grilovacím kořením. Točit je zvládly i děti a moc je to bavilo a měly výbornou svačinu do školy.

Odkaz na uvaření

malaceskafarma 16.07.15 08:21

Opravdu moc dobré a jednoduché.

Odkaz na uvaření

Cyhilka 16.05.14 07:52

Já taky chválim, doporučuji :)

Odkaz na uvaření

karamelka 05.02.14 13:43

Nevim co jsem udelala spatne ale postupovala jsem podle recptu.Testo vybehlo krasne ale dal se s nim uz spatne pracovalo,protoze se trhalo. Priste bych dala take mene soli, rohliky se mi zdaly presolene.

Odkaz na uvaření

gaburiatko 18.01.14 19:21

Pridávam sa k ostatným, rohlíčky neskutočne dobréééé. Vynikajúúúce a posúvam ďalej v rodine :)

Odkaz na uvaření

Smise 16.01.14 16:02

Andrea.andrea
Zkus jiné kvasnice. Já kupuji pekařské - mají je v Kauflandu a jsou naprosto báječné.

Odkaz na uvaření

Andrea.andrea 03.11.13 07:59

Chci zeptat - rohlíky jsem dělala podle přesného dávkování, ale po upečení jsem pořád a docela silně kvasice cítila. Čím to můžr být?

Odkaz na uvaření

manini 29.09.13 20:21

Dala jsem část špaldové mouky a taky se rohlíky vydařily. Chuťově jsou výborné i když trochu menší. Možná kvůli kvasnicím z prášku, příště dam čerstvé.

Odkaz na uvaření

hani07 06.08.13 15:10

Také se přidávám jen s chválou k ostatním. Včera jsem rohlíčky upekla a jsou opravdu snadné a výborné. Po srolování neměly moc extra tvar, ale po upečení super, takže se nelekejte. :-) První pokus o domácí rohlík bych řekla dopadl výborně.

Odkaz na uvaření

blesky 09.06.13 14:59

Můj první pokus s kynutým těstem a hned parádní rohlíky. Přisuzuji to hlavně receptu! Dělala jsem již 2× a nikdy nestihly asi pořádně vychladnout ;) ..dělám z poloviční dávky!

Uvaření se již líbí 6 labužníkům
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 07.06.13 13:23

Také já se musím přidat ke vší té chvále! Rohlíky super, rychlé a excelentní!
Díky za recept…

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

capucino33 06.06.13 16:38

moc dobré :)

Odkaz na uvaření

tlustá bába 14.03.13 17:18

Do mrazáku nezbylo, tak jsem udělala další, ale zase nezbudou, neboť jsem inovovala. Část rohlíčků jsem naplnila hořkou čokoládou (jednoduše jsem vložila řádek tabulky) a posypala posekanými neloupanými mandlemi.
Noskovice s čokoládou také nemají chybu.

Uvaření se již líbí 6 labužníkům
Odkaz na uvaření

tlustá bába 13.03.13 18:32

Přestože mě posedla hříšná pýcha na ty moje vypasený bubřiny, navrhla jsem právě Noskovice na Nobelovu cenu míru!
Myslím, že demokraticky souhlasíte všichni! A kdo JEŠTĚ NEPEKL, již peče opodál! Bravo, Noskovice! (Soničko, jsou úžasné! Nemám slov.)

Uvaření se již líbí 11 labužníkům
Odkaz na uvaření

Lyduska 10.02.13 10:03

Do cesta som okrem v recepte uvedeného pol litra mlieka pridala ešte 1 dl vody, pretože bolo príliš husté a ťažko sa miesilo. Potom sa s ním ale robilo dobre. Žeby múka?
Cesto som podľa návodu v recepte rozdelila na 2 časti a z každej časti som vyrobila 16 rohlíkov - z celého cesta ich bolo spolu na dva plechy.

Uvaření se již líbí 11 labužníkům
Odkaz na uvaření

Alis 10.02.13 00:03

Tentokrát s parmazánem do těsta, maličké bulky k předkrmu

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

Smise 08.02.13 22:31

Tak rohlíky teď peču každé 3 dny. Dělám jich z celé dávky 24 - jsou větší a opravdu báječné. Přikládám pár fotek :-)

Uvaření se již líbí 7 labužníkům
Odkaz na uvaření

Smise 14.01.13 15:24

Tak je právě peču ;-) první plech je již venku a ochutnávka dopadla skvěle :-) Rohlíčky jsou krásně nadýchané, křupavé, báječně voní - co víc si přát. Teď už jen máslo, nebo marmeládu a je super dobrota 1*

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

eiffel2 07.09.12 10:30

Rohlíky jsou parádní. Když pominu jejich tvar, který se mi nepovedl … Jinak byly i pletýnky a housky. Lepší jsem ještě nejedl a i celá rodina si pochutnala. Děcka chtěla jenom tohle a jen s máslem. Naprostá pochoutka :-).

Odkaz na uvaření

majda5 20.05.12 17:59

jednoduché a velice chutné - vždy se povedou. Zdraví Majda5

Uvaření se již líbí 6 labužníkům
Odkaz na uvaření

reladis 09.03.12 09:44

Ahoj Sonicko, recept je vyborny, rohliky se povedly - vyborne, dekuji, mizely rovnou z plechu… prikladam fotky

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

Gurmar 04.02.12 12:09

Supr recept.

Odkaz na uvaření

toffo 23.07.11 09:13

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

wydra 24.03.11 13:09

Rohlíky ne a ne se podarit, ale jine tvary jsou take dobré :-) Foto napoví :-)
Hlavně je super to těsto !

Odkaz na uvaření

Alis 25.02.11 16:20

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

blanca.xy 28.09.10 18:58

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

Machnacanka 28.09.10 18:49

Robila som ho v pekárničke na programe cesto z polovičnej dávky a sú výborné

Stránka:  1 2 3 Další »

Diskuse k receptu Jednoduché rohlíky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
jolana
4988 příspěvků 09.01.16 20:20

…rohliiky :mavam:

 
jolana
4988 příspěvků 04.08.14 11:13

..peciem, tak aj vytahyujem na svetlo Labuznikovo  :mavam:

 
Zuzka1973
1726 příspěvků 19.01.14 14:25

@Lyduska Díky :kytka: Už jsem je uložila a co nejdříve vyzkouším :)

@casino jj, horkovzduch byl prima, dokud mi fungoval… ale na nový sporák si zatím musím nechat zajít chuť :D
A díky za upozornění, jdu též editovat a přidat odkazy… :mavam:

 
Lyduska
249 příspěvků 19.01.14 11:41

Tak som teda vložila odkaz :-).

 
casino
4379 příspěvků 19.01.14 11:05
TECHNICKÁ

Dámy,
ubylo by vás, když už tady zmíníte LABUŽNICKÉ poklady, vložit sem odkaz, he? :)
Já si to najdu…, ale mysleme na ty co třeba jen procházejí a poskytněme jim komfort nejkratší cesty k tomu nejlepšímu! :) :hug: :mavam:

Trouby
podle všeho máte bez HV, protože jinak je nějaké šíbování po troubě zbytečné… :) :mrgreen:

 
birkana
1500 příspěvků 19.01.14 10:35

Ze stejného těsta peču kaiserky. Také se mi ještě nikdy nespálily. Vodou nepotírám před vložením do trouby, ale až v polovině pečení, kdy zároveň otáčím plech :mavam:

 
Lyduska
249 příspěvků 19.01.14 10:24

A keď vyskúšaš jogurtové dalamánky, na tie tiež nedáš dopustiť :-)

Příspěvek upraven 19.01.14 v 11:39

 
Zuzka1973
1726 příspěvků 19.01.14 10:08

Mám troubu divošku, ale tyto rohlíky peču ob den, peču na 250 stupňů 15 minut a také se mi ještě nespálily…
@adana zkus změnit polohu plechu - mně vyhovuje mít plech spíše níže… Když jsem jej měla uprostřed, byly rohlíky sice tmavší, ale i tak byly super…

@noskovice díky moc za tento recept… Jak píši, pečem ob den, někdy musím i každý den, když přijede dcera.
Tvoje rohlíky, chléb od Ačraj http://www.labuznik.cz/…bez-hneteni/ a Lyduščiny večky http://www.labuznik.cz/…a-chlebicky/ - to je už u nás prostě zaběhnuté pečivo, na které nedám dopustit :kytka:

Příspěvek upraven 19.01.14 v 14:28

 
noskovice
1323 příspěvků 19.01.14 07:41

Já ty rohlíky peču opravdu na 250°C, 15-20 minut a NIKDY jsem je nespálila. Už je peču takto asi 30 let a v různých troubách, od starých po supermoderní. Od patnácté minuty si rohlíky hlídám, to ano. V tu dobu obracím plech a peču dál ještě chvilku. :)

 
jolana
4988 příspěvků 12.01.14 21:20

Dadoa,10 minut moc dlouho :mrgreen:..anitto

adana, co z toho vyplyva? ze druhykrat znizis teplotu rury..,,keby som piekla v mojej rohliky na 250 st. 10 minut tak z nich mam tiez planuce uhliky.. :mavam:

 
Dadooa
263 příspěvků 12.01.14 19:51

@adana To si je nejspis pekla moc dlouho ;-)

 
adana
1 příspěvek 12.01.14 18:23

Chtěla bych se zeptat jestli pečete rohlíky na 250°,já jsem je pekla 10min. apěkně jsem je spálila :,(.

 
Zuzka1973
1726 příspěvků 17.06.13 15:44

@birkana Mě to zajímalo, jak dlouho může takový, doma pečený, rohlík vydržet v případě, že by nááááhodou, ale opravdu jen čistě nááááhodou, zbyl… :D
:mavam:

 
birkana
1500 příspěvků 17.06.13 15:42

@Zuzka1973, dík za vyzkoušení :kytka:

Já ze setrvačnosti peču bílé pečivo tukové. Pravda, tuk dávám od oka - někdy je veka pěkně „okradená“ bez újmy na kvalitě :lol: :lol: :lol:

 
Zuzka1973
1726 příspěvků 17.06.13 11:17

@birkana
cituji od tebe:
Vodové pečivo prý dřív ztvrdne :evil:, neověřila jsem, protože většinou ztvrdnout nestačí.

Tak jsem to vyzkoušela za tebe ;)
Jeden rohlík z páteční várky zadělané vodou jsem právě posvačila a skladován byl pouze pod síťkou, ne v uzavřené chlebovce nebo sáčku…
Rohlík sice lehce oschlý byl, ale po nmazí máslem a bezinkovým džemem byl stále velmi jedlý, uvnitř vypadal jako by byl jen ze včerejší várky… Od těch včerejších se lišil jen těmi oschlými růžky a tím, že už nebyl tak „nafoukanej“ jako ty čerstvější…

Dokonce jsem zjistila, že když je dám do chlebovky, jsou na tom druhý den bledě… Nejlíp jim je na stole v ošatce pod sítěným poklopem… Ale ob den peču novou várku, vždy se sní včas… :mavam:

 
Zuzka1973
1726 příspěvků 09.06.13 19:35

@birkana Já dřív dělala spíš jen chleba, rohlíky máme super z nedaleké pekárny, ale tyhle nemají chybu… jsou rychlé a mizí jako o závod :)
S tou vodou jsou moc dobré, hlavně vodu mám po uce furt, mléko jak kdy, moc často ho nekupujeme, dostávám od kamaráda od jejich kravky. Takže pro mě varianta s vodou nejen chutná, ale i praktická :D

 
birkana
1500 příspěvků 09.06.13 19:02

Housky, rohlíky, veky, toastový chléb - to vše zadělávám vodou, když se mi třeba mléko nechce otevírat. Vodové pečivo prý dřív ztvrdne :evil:, neověřila jsem, protože většinou ztvrdnout nestačí. A když upeču novou várku, tak to předchozí dávám rovnou sušit na strouhanku.

Asi dělám podle podobného receptu, už nic nevážím, vše od oka, složení stejné. Jen někdy místo oleje použiju tuk na pečení nebo třeba i sádlo. Jednou jsem přidala i zbytek rozemletých škvarků; ty rohlíky jsme tenkrát snědli suché jen tak a já ještě večer zadělávala další várku :dance: :dance: :dance:

 
Zuzka1973
1726 příspěvků 09.06.13 15:27

Dnešní várku jsem zkusila zadělat místo mlékem pouze vodou… super, takže už si nemusím lámat hlavu s tím, co si počít, když mléko dojde… :kytka:

 
pes34
2 příspěvky 27.05.13 15:40

Místo mléka voda a je to OK

 
tlustá bába
1189 příspěvků 13.03.13 20:41

@di @jolana
JUCHÚÚÚ! Noskovice na Hrad! :dance: :dance: :dance:

 
jolana
4988 příspěvků 13.03.13 19:24

Tlusta babo, mas ich pekne :)a dobru chut :) Sona bude mat radost :mavam:

 
di
2387 příspěvků 13.03.13 19:17

Tlusá bábo: krásné!

 
Lyduska
249 příspěvků 09.02.13 09:02

Na tieto rohlíky myslím už dlho… :)

 
jolana
4988 příspěvků 08.02.13 23:48

Smise mas :potlesk: a Barca ma :*

 
blanca.xy
647 příspěvků 07.09.12 16:43

Zajímalo by mě, kam zmizely původní fotky autorky receptu? U receptu byl celý fotopostup.

 
majda5
10 příspěvků 11.02.12 19:22
jednoduché rohlíky

recept znám je a jsou úžasné :potlesk: dík za připomenutí. Taky je udělám

 
Gurmar
1 příspěvek 04.02.12 12:09

Supr recept.

Příspěvek upraven 04.02.12 v 12:32

 
Anitta
521 příspěvků 11.01.12 23:00

3 hodiny odpoledne :D

 
jolana
4988 příspěvků 11.01.12 22:55

Sono, vy sa mate :) ..a chystam sa na tie pohankove "pirohy' plnene s baklazanom…len namliet pohanku..dobrou :mavam:

Anitto, je tam toho..tuna sa sype prasan cele dni nepretrzite po cely rok ..aj biely je dakedy, podla toho odkial nam ho vietor zaveje..:).. ale zacalo pred chvilou prsat a v piatok hlasia sneh taky..:)..pekny vecer , ci den ..ci co to tam mas :)

Příspěvek upraven 11.01.12 v 22:57

 
noskovice
1323 příspěvků 11.01.12 22:23

Jolano, já když mám malý zbytek mléka, tak přidám tolik vody, abych měla 1/2 litru tekutiny a nové mléko neotvírám. Měj se pěkně, tady je ráno -6°C a po obědě 12-16°C nad nulou. Zatím je zde stále krásné počasí :mavam: .

 
Anitta
521 příspěvků 11.01.12 22:09

Onakvejsie… hmmm ? :think:
No u nas -8 C a od rana se sype prasan :twisted:

 
jolana
4988 příspěvků 11.01.12 21:20

Sono, ja som ich prvy raz az dnes potrela vodou s octom ako mas napisane ..a ejhla! tie rohliky su krupavejsi..take onakvejsie..proste je to ono! ..este aj ta vona je onakvejsia..hned sa zbehlo osadenstvo a krupe..krupe im to.. :lol:
PS: taka mala poznamka.. ak ich neplnim a robievam pre nas tak miesto mlieka davam len a len vodu ..a su bozie..a dnes ta octova voda na potretie po vrchu to zavrsila do dokonalosti..

Vdaka a ahoj :)..u nas zima, zimuca..3 st. nad nulou :mrgreen:

 
toffo
244 příspěvků 23.07.11 09:21

Ahoj Soňo, jsou báječné, díky za bezva recept. Přidala jsem svou fotku vypečených rohlíčků. Ihned po ochutnání mi naskočila asociace dršťkové nebo gulášové polévky, takové té pořádné řeznické, ty rohlíčky k nim a můžu skládat básně ♥♥♥ mockrát zdravím - M.

 
iva  21.04.11 00:07

Pořád jsem pátrala, co v surovinách chybí… A ejhle, Soňo, kde máš Lactorex? Je to univerzální zlepšující přípravek na běžné i jemné pečivo, tolerance kynutí, prodloužená trvanlivost pečiva, pro malé i průmyslové pekárny. Lactorex 10 navíc obsahuje mléčné bílkoviny, má výraznou mléčnou chuť, prodlouženou trvanlivost pečiva, vhodné pro malé i průmyslové pekárny. :-(
Kdybyste chtěli vědět s jakými surovinami teprve upečete to jediné a správné pečivo, pohleďte sem http://www.zeelandia.cz/products/ .
Já osobně raději zůstanu u Sonina receptu. Málokdy se stane, že něco zbyde „na pak“. :-D

Příspěvek upraven 21.04.11 v 00:08

 
casino
4379 příspěvků 20.04.11 23:03

No, kdyby to kolega jurashrek neposmolil tou poslední větou, tak to byl docela korektní komentář… (podobně by se asi divil pizzaiolo, kdyby mu nějaký trouba básnil o pizze z normální trouby) :wink:
U nás jsem roky při slavnostnějších příležitostech k předkrmům dával na stůl ošatky s dopékanými (rozpékanými) banketkami…
Když jsem poprve napekl podle noskovice :palec: , než jsem stačil naservírovat předkrm, byly ošatky jako když vymete… :twisted:
Jenom idiot udělá atd. atd. … Od té doby dávám KAŽDÉMU stolovníkovi zvlášť tácek jen s JEHO pečivem (jako v Grandu) :-)
Ne, nevadí mi, že to tehdy sežrali do mrtě!!! Ale už při předkrmech se tak saturovali, resp. přesaturovali, že další chody už pojídali, víceméně, jen očima :twisted: :mrgreen: :-)

 
Alis
2617 příspěvků 20.04.11 19:18

Jurasheeku, díky tvému vytažení receptu na světlo jsi mě inspiroval, upeču velikonoční Jidáše na slano. Děkuju :-)

 
noskovice
1323 příspěvků 20.04.11 18:13

Vyučený pekař tvého kalibru by měl podle výše uvedených ingrediencí a postupu ihned poznat, že by jej mohlo chytit nějaké střevo, nejen slepé, a vůbec by se do toho nepouštěl. Tak nevím nevím, že by masochismus…? :-D

 
jaga13
399 příspěvků 20.04.11 17:33

Alis :potlesk:

 
jaga13
399 příspěvků 20.04.11 17:32

wydro dík za námahu, nenapsala bych to líp :palec: teď už jenom budu v očekávání na recept na ty pravé a správné rohlíky :think: holt nejsme všichni vyučení pekaři

 
Alis
2617 příspěvků 20.04.11 17:31

Jsou rohlíky a rohlíky, že. Osobně mám s těmi gumáky z mnohých pekáren velmi negativní zkušenosti. Snad do knedlíků a do nádivek jsou použitelné. Ale třeba to nejsou ty podle standardu???

Ty standardní by mě hodně zajímaly. Pokud znáš standardní postup a poměr ingrediencí, budu ráda, když vložíš recept. Pokud ještě upečeš a nafotíš jako profi pekař, dostaneš pochvalu :-)

Ale ať jsou tyhle standardní nebo nestandardní, jsou nadstandardně dobré a nadstandardním množstvím lidí vyhledávané a vychvalované. Takže sorry, i kdybys ty svoje zabalil do standardní uniformy, tyhle avantgardní neurazíš :-)

 
wydra  20.04.11 17:24

Nikdo si na zanet slepeho streva dosud nestezoval!

Konecne , proc nepridas, kdyz uz ses registroval, spravny recept a k tomu foto vlastnorucne upecenych rohliku? A takhle krasnych?
K te zdrcujici kritice by se to rozhodne hodilo.

Příspěvek upraven 20.04.11 v 17:26

 
jurasheek
1 příspěvek 20.04.11 16:47

Tak pardon,dělal jsem tyto rohlíky dvakrát,ale jsou to fakt jednoduché rohlíky.Jsem pekař(vyučený),s roh­líkama z pekáren se opravdu srovnat nedají,protože rohlíky z pekáren jsou podstatně lepší.Nevím kdo vymyslel tohle těsto a poměr uvedených surovin,ale standartu,který je uveden v učebnicích potravinářských učilišť opravdu neodpovídá.Proto se to nedá konzumovat,snad jen,pokud chcete mít zánět slepého střeva. :-?

 
pes34
2 příspěvky 10.04.11 18:48

V čera jsem pekl rohlíky dle receptu.vynika­jící!!dají se jíst i na druhý den a možná jsou lepší než čerstvé.bylo jich strašně moc ,tak jsem dělal pokusy.do některých jsem balil anglickou a domácí škvarky.ale můžu říct že obyčejné,posolené jsou nejlepší.super recept dííky!!! :potlesk:

 
wydra  24.03.11 18:07

Noskovice, vis jak ten „valecek“ bude slavny? A po nem pak i ja! ? Dik, tesim se!

 
noskovice
1323 příspěvků 24.03.11 17:47

Wydro, koště přivezu. Nebude z Pirelli, ale ukradené u sousedů na dvorku. Nevadí, sousedka je ještě mladá, takže může zametat ohnutá až k zemi a pak se klidně narovná, což nám by už asi moc dobře nešlo. :lol: Na srazu určitě předvedu (rohlíky, ne jak se ohýbám … :mrgreen: ), ale tvoje výrobky jsou taky moc pěkné! :wink:

 
wydra  24.03.11 16:26

jago, ja jsem na to testo leva odjakziva, nebavi me peceni, tohle je veliky uspech a s kynutym testem se kamaradim par mesicu, ale jen okrajove. Tohle testo se mi hodne libi, je snadne a da se s nim carovat. Ty rohliky treba nekdy, ale uprimne, ja stejne nejradeji placky .A ty jsou z tohodle testa vynikajici . Takze ted se budu realizovat v jinych tvarech a az mi nekdo urizne kus hole od smetaku a ukaze mi to lajf, tak rada udelam krupave rohlicky ! :-P
Nebo treba mi je predvede noskovice na srazu ! :-)

 
jaga13
399 příspěvků 24.03.11 16:15

wydro, já jsem měla z kynutého těsta až donedávna obrovský respekt, tyhle rohlíky jsem se odvážila udělat až po dlouhém rozvažování, teda v mojí hlavě, váha byla vyřešená rychle :-) povedly se na poprvé, myslím, že tím válečkem se ochuzuješ o takový ten postupně vrstvený vnitřek rohlíku… je na to super udělátko, místo válečku na těsto jenom jakoby hůlka tloušťky prstu, parádně se to s tím válí do tenka, je o tom v diskuzi povídání od noskovice :-)
ale tvoje inovace koprem a ořechy je inspirativní…možná to v tvém podání přestávají být jednoduché rohlíky :-D :potlesk:

 
wydra  24.03.11 15:36

Jo, ty s koprem jsem pekla s koprem i s orechama! Valecek je taky rohlik a da min prace :-) Placky mam rada odjakziva a bulky jsou puvabne. Delala jsem jen s pul kg mouky a 4 kolace se zatarem uz sezrala kamoska a ja k salatu. Superlativy rozhodne nesetrim !

 
danda  24.03.11 13:48

Já je taky neumím :-(, ale patvary jsou taky dobré :-)
Wydro, ty s koprem jsi pekla s koprem? :-)

 
wydra  24.03.11 13:09

Rohlíky ne a ne se podarit, ale jine tvary jsou take dobré :-) Foto napoví :-)
Hlavně je super to těsto !

Vložit nový komentář
Stránka:  1 2 3 Další »

Dnes doporučujeme: Štrůdl s hlívou

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

včera | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Selská pivní polévka Selská pivní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist